Suomi-sarjan tilanne
Julkaistu: 20.11.2015 00.00

Suomi-sarjan tilanne

Suomi-Sarjassa pelataan 15 joukkueen kaksinkertainen sarja (28 ott.) ja lisäksi kolmessa neljän joukkueen lohkossa kaksinkertaiset välisarjat (6 ott) sekä yhdessä kolmen joukkueen lohkossa kolminkertainen välisarja (6 ott). Näistä tulee yhteensä 34 ottelua. Välisarjalohkot ovat:
AIK, IPK, JHT, Kiekkokopla
D-Kiekko, KOOVEE, PYRY, S-Kiekko
Hunters, Ketterä, KJT
FPS, HCIK, Karhu HT, VG-62

Jotta ottelumääräksi saadaan sovittu 36 ottelua, pelataan kolmen joukkueen välisarjalohkossa (Hunters, KJT, Ketterä) yksi ylimääräinen kierros (2 ott), sekä seuraavat ylimääräiset otteluparit kaksinkertaisena (kotona ja vieraissa) seuraavasti:
AIK - JHT
D-Kiekko - S-Kiekko
IPK - Kiekkokopla
Karhu HT - FPS
HCIK - VG-62
KOOVEE - PYRY

Runkosarjan jälkeen 8 parasta pääsee puolivälieriin (otteluparit 1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.)
Puolivälierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat välieriin, jotka pelataan myös paras kolmesta –järjestelmällä (kaksi voittoa). Välierissä pelataan siten, että parhaiten runkosarjassa sijoittunut kohtaa huonoiten sijoittuneen ja toiseksi parhaiten sijoittunut kohtaa toiseksi huonoiten sijoittuneen. Otteluparien voittajat pelaavat yksiosaisen loppuottelun ja häviäjät yksiosaisen pronssiottelun.

Sijoillle 9.-11. sijoittuneet joukkueet lopettavat kautensa runkosarjaan. Sijoille 12.-13. sijoittuneet pelaavat neljän joukkueen kaksinkertaisen alemman jatkosarjan (6 ottelua), jonka kaksi viimeistä jatkavat Suomi-sarjan karsintaan yhdessä II divisioonista tulevien lohkovoittajien kanssa. Karsinnan pelaamistapa päätetään, kun on tiedossa II -divisioonista halukkaat lohkovoittajat karsintaan.

Sarjapaikka kaudeksi 2016-17 vaatii myös Suomi-sarjan lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta. Tämän kauden jälkeen aika näyttää, mitkä joukkueet pelaavat Suomi-sarjassa. Edarin tavoitteena on jatkaa seuraavallakin kaudella Suomi-sarjassa, tosin tietysti paremmalla menestyksellä. Tämä kausi on kuitenkin vielä täysin kesken ja vaikka Edarin alkukausi on ollut tuloksellisesti vaikea, osittain huonoa tuuriakin on ollut mukana, pelaajat ja seura sekä varmaan katsojatkin ovat jo nyt olleet tyytyväisiä tasaiseen, mielenkiintoiseen sarjatasoon ja erityisesti hyvään jääkiekkoon. Matkustaminen tosin rasittaa, mutta niin se on muillakin joukkueilla, joillakin jopa enemmän kuin Edarilla. Voittoja luonnollisesti halutaan, mutta kaudesta on vielä paljon jäljellä: ainakin 21 ottelua, eli yli puolet runkosarjan otteluista on vielä pelaamatta tätä kirjoitettaessa (20.11.15). Takana on siis vasta 15/36 ottelua.


Vaikka Edari on tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisenä, kaikki on vielä mahdollista: sarjan tasaisuus mahdollistaa täysin sen, että Edari pääsisi ensi kauden Suomi-sarjaan ilman karsintaotteluita. TÄSSÄ TARVITAAN EDELLEENKIN HYVÄÄ POSITIIVISTA KANNUSTUSTA JA AKTIIVISTA YLEISÖÄ KUPARIVUOREN AURINKOAREENALLE! TULE KANNUSTAMAAN EDARIA JA SAMALLA SEURAAMAAN HYVÄÄ JÄÄKIEKKOVIIHDETTÄ!

Seuran uusimmat