Julkaistu: 14.05.2017 00.00

Seurasiirrot ja edustusoikeudet 2018-2019

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET KAUDELLA 2018-2019

Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto?

  • Edustusoikeus on oikeus pelata seuran nimissä liiton järjestämässä sarjatoiminnassa.
  • Edustusoikeus voi olla muussa seurassa kuin mihin seuraan pelipassi on otettu.
  • Pelaajan edustusoikeus alkaa siinä seurassa missä pelaaja pelaa liiton sarjapeleissä ensimmäisen ottelunsa E-junioreissa tai vanhemmissa ja pelipassi on otettu kyseisen seuran nimiin.
  • Leijonaliigassa pelaaminen ei tee edustusoikeutta kyseiseen seuraan.

SIIRTOJEN AIKARAJAT

Siirtoaika B-nuoret (s.2001 - ) ja nuoremmat

Pelaajan, jolla ei ole voimassaolevaa kirjallista sitoumusta minkään seuran kanssa, on 30.06. mennessä joko tehtävä pelaajasitoumus jonkun seuran kanssa tai ilmoitettava kirjallisesti edustusoikeuden omaavalle seuralle mahdollisesti vaihtavansa seuraa saadakseen vapaan edustusoikeuden siirron.

Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-E -juniori-ikäisissä seuraavina aikoina:

  • 1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika
  • 1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa
  • 1.8. – 31.8. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella
  • 1.9. – 31.10. siirtoaika vain niille jotka eivät ole edustaneet sarjaotteluissa kuluvalla kaudella mitään seuraa
  • 1.11. – 30.11. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella
  • 1.12. – 1.1. siirtoaika vain niille, jotka eivät ole edustaneet sarjaotteluissa kuluvalla kaudella mitään seuraa
  • 2.1. – 15.2. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella

Siirtoaika päättyy aina kyseisenä päivä klo 23.59.59

Siirtoaika A-nuoret (- s.2000) ja Aikuiset

Pelaaja, jolla ei ole voimassa olevaa pelaajasopimusta tai kirjallista sitoutumista mihinkään seuraan eikä ole osallistunut alkaneella kaudella joukkueen toimintaan, voi vapaasti siirtyä toiseen seuraan (siirtomenettelyn mukaisesti) siirtoaikojen puitteissa. Jos pelaaja on osallistunut joukkueen toimintaan, riippumatta kirjallisesta pelaajasopimuksesta tai sitoumuksesta, ei pelaajalla ole vapaata siirto-oikeutta mikäli seura pystyy osoittamaan kiistattomat taloudelliset vastuut, jotka pelaajan osallistumisesta seuran toimintaan hänen kohdallaan on syntynyt.

Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä aikuisissa - A-nuorissa seuraavina aikoina:
1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika
1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa
1.8. – 15.2. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella

Siirtoaika päättyy aina kyseisenä päivä klo 23.59.59

Mikäli kyseessä on nuorempi pelaaja kuin A-ikäinen ja pelaajasiirto tehdään aikana jolloin nuorempien (B-E) siirtoja ei voi tehdä, ei hän voi uudessa seurassaan edustaa B-nuorten tai nuorempien joukkueita ennen kuin nuorempien siirtojen aikaraja on avoinna. Tämä koskee pelaajia jotka ovat edustaneet edellistä seuraansa kuluvalla kaudella sarjaottelussa.

SIIRTOLAJIT

1) Vapaa seurasiirto

  • Kun pelaajalla ei ole sopimusta vanhan seuran kanssa, on siirto aina vapaa seurasiirto.

2) Rajoitettu seurasiirto

  • Jos pelaaja lainataan kauden aikana toiseen seuraan, voidaan seurasiirto tehdä väliaikaisena seurasiirtona. Pelaajan edustusoikeus palaa vanhaan seuraan automaattisesti rajoitusajan päätyttyä.
  • Koko kauden rajoitetun seurasiirron voi tehdä vain pelaajasta, jolla on voimassa oleva pelaajasopimus vanhan seuran kanssa. Vanhan seuran tulee toimittaa kopio pelaajan voimassaolevasta pelaajasopimuksesta liittoon, mikäli pelaajalle tehdään rajoitettu seurasiirto koko kauden ajaksi. Jos pelaajasopimusta ei ole toimitettu liittoon, muutetaan seurasiirto automaattisesti vapaaksi seurasiirroksi.
  • Rajoitettua seurasiirtoa voidaan jatkaa vain uudella seurasiirrolla, tai jos seurasiirto halutaan päättää ennen määräajan umpeutumista, tulee tehdä rajoitetun seurasiirron palautus.

3) Rajoitetun seurasiirron palautus

  • Jos rajoitetulla seurasiirrolla olevan pelaajan siirto halutaan päättää ennen seurasiirron rajoitusajan päättämistä, tulee tehdä rajoitetun seurasiirron palautus. Rajoitetun seurasiirron palautus on normaali seurasiirto kirjaamismaksuineen, mikäli pelaaja palaa pelaamaan lähtöseuraansa.
  • Jos pelaaja siirtyy kolmanteen seuraan pelaamaan ilman, että välissä palaa pelaamaan lähtöseuraansa, kirjaamismaksun maksaa vain pelaajan seura, johon pelaaja siirtyy pelaamaan.

4) Ryhmäseurasiirto (Katso kilpailusäännöt 4.5)

  • Ryhmäseurasiirto hyväksytään vain erillisestä anomuksesta anomusmaksuineen ja perusteluineen kilpailuvaliokunnalta. Anomus toimitetaan anomusmaksukuitin kanssa aluepäällikölle sekä sähköpostilla teemu.vanhala@finhockey.fi

1. Ryhmäsiirrot anotaan jääkiekkoliitosta perusteluineen ja nimilistoineen.
2. Ryhmäsiirtoanomuksen liitteenä tulee olla kopio maksetusta anomusmaksusta 30e
(tilille FI20 8000 1602 1002 25)
3. Jääkiekkoliitto tekee hyväksytystä ryhmäsiirtoanomuksesta ryhmäsiirron palvelusivuille.
4. Uusi seura käy vastaanottamassa ja maksamassa kirjaamismaksun seurasiirrosta normaalisti

Ryhmäsiirtojen kirjaamismaksut:
- 100e 31.8.2018 saakka
- 200e 1.9.2018 alkaen

5) Seurayhteisösiirto

  • Ennen kauden alkua seurayhteisön junioriseura siirtää pelaajat edustusseuraan, jotka eivät ikänsä puolesta pysty enää edustamaan junioriseuraa.
  • Vanha seura tekee seurayhteisösiirron ja seurasiirto siirtyy hyväksytyksi ilman uuden seuran vahvistusta
  • Seurayhteisösiirto tehdään vain kerran junioriseurasta edustusseuraan.

6) Pelaajaliikennesopimussiirto (Huom! katso kilpailusäännöt 5.3.)

  • Tehdään seurojen välillä pelaajalle, joka seurojen hyväksynnällä pelaa toisessa pelaajaliikennesopimuksessa olevassa seurassa. Voidaan tehdä vain seurojen välillä, jotka ovat tehneet Jääkiekkoliiton pelaajaliikennesopimuksen kaudelle 2018-19.
  • Pelaajaliikennesiirtoja ei tehdä leijonaliigaan eikä tyttösarjoissa D-tytöt ja nuorempien sarjoihin.
  • Vanha seura tekee pelaajaliikennesopimussiirron ja seurasiirto siirtyy hyväksytyksi ilman uuden seuran vahvistusta.
  • Pelaajaliikennesiirron voi tehdä 15.2.2019 saakka, jos pelaaja ei ole pelannut lähtöseurassa kauden aikana, tulee hänestä tehdä normaali seurasiirto uuteen seuraan.
  • Kauden jälkeen pelaajaliikennesopimuksen puitteissa siirtyneet pelaajat palautuvat lähtöseuraan
  • Mikäli pelaaja palaa omaan seuraansa merkityn rajoitusajan päättymispäivää seuraavana päivänä, ei paluusta tarvitse tehdä siirtoa. Mikäli pelaaja jatkaa rajoitusajan jälkeen pelaajaliikennesopimusseurassa tai palaa ennen merkittyä rajoituspäivämäärää takaisin omaan seuraansa, tehdään paluusta omaan seuraan pelaajaliikennesopimussiirto.

    Avaa
    / Lataa Pelaajaliikennesopimuslomake 2018-2019

7) Ulkomaan seurasiirto

  • Vanha seura tekee palvelusivuille pelaajasta ulkomaan seurasiirron ja valitsee uudeksi seuraksi pelaajan uuden seuran maalyhenteen sekä merkitsee ulkomaansiirrolle päättymisajan, jos pelaajan ulkomaansopimuksen päättymisaika on tiedossa.
  • Ulkomaansiirto on aina yhden pelikauden mittainen, ellei pelaajan pelaajasopimus ole useamman kauden mittainen.
  • Pelaaja voi aina halutessaan hakea vapaata ulkomaansiirtoa (Unlimited-siirto). Tällöin siirto annetaan vapaana siirtona ulkomaille, riippumatta kotimaan seuran tekemän siirron pituudesta.

KIRJAAMISMAKSUT

Kirjaamismaksu määräytyy maksuhetken mukaan.

Kirjaamismaksu maksetaan samalla, kun seura vastaanottaa seurasiirron palvelusivuilla maksuturva-palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla.

- 50 € 31.8.2018 saakka.
- 100 € 1.9.2018 alkaen kaikissa sarjoissa ja ikäluokissa.
- 30 € naiset ja tytöt koko kauden.
- 10 € pelaajaliikenneseurasiirrot 2018-19 (voi tehdä 1.9.2018 alkaen)
, laskutetaan kauden jälkeen uudelta seuralta,
- 0 € Pelaaja pelaamatta kaksi edellistä pelikautta (=ei pelipassia kahteen edelliseen kauteen tai pelaaja on pelannut kaksi täyttä pelikautta harrastesarjoissa).

HUOM! Jos seurasiirron kirjaamismaksu maksetaan, vaikka pelaaja olisi ollut pelaamatta yli kaksi vuotta, ei siirron kirjaamismaksua palauteta.

1. Vanha seura tekee seurasiirron normaalisti palvelusivuille. HUOM uusi seura ei maksa seurasiirtoa.
2. Uusi seura tekee anomuksen/ilmoituksen liittoon pelaajasta, jolla kaksi täyttä pelipassitonta kautta (sähköposti teemu.vanhala@finhockey.fi)
3. Liitto käy hyväksymässä seurasiirron ilman kirjaamismaksua, kun pelaajalle on hankittu pelipassi uuteen seuraan kaudelle 2018-19 (ei tarvitse enää uuden seuran toimenpiteitä)

Seurasiirron voimaantulo:

  • Seurasiirron kirjaamismaksu pitää maksaa uuden seuran toimesta palvelusivuilla maksuturva-palvelun kautta, kun seurasiirto on uuden seuran toimesta hyväksytty. Näin seurasiirto tulee voimaan heti maksuhetkestä ja pelaaja on edustuskelpoinen uudessa seurassa maksuhetkestä lukien, kun maksutapahtuma on oikein ohjeiden mukaan suoritettu.

SIIRTOKÄYTÄNTÖ

Seurasiirron aloittaminen

Pelaaja/uusi seura on yhteydessä pelaajan vanhaan seurasiirron aloittamiseksi. Vanha seura tekee seuran palvelusivuilla pelaajasta seurasiirron uuteen seuraan.
Pelaaja/uusi seura voi myös tehdä seurasiirtopyynnön Jääkiekkoliiton palvelusivujen henkilösivuilla (pelaaja) tai seurasivuilla (seura).
Seurasiirtopyyntöjä ei voi tehdä palvelusivuilla enää 1.9.2018 jälkeen.

HUOM! Myös ulkomaansiirtopyynnöt tehdään kotimaansiirtopyyntöjen tapaan vanhan seuran/pelaajan toimesta. Ulkomaansiirtojen vastaanottajaksi valitaan pelaajan uuden seuran kansallisuustunnus esim siirto Ruotsiin = uusi seura SWE

Seurasiirron vastaanottaminen, kirjaamismaksun maksaminen ja hyväksyminen

Uusi seura vie siirtoprosessiin loppuun maksamalla seurasiirron kirjaamismaksun.

  • Kun uusi seura on maksanut seurasiirron, on seurasiirto voimassa. Pelaajan saa uuden seuran joukkueen kokoonpanoon.

SEURAYHTEISÖ / SEURAYHTEISÖSIIRROT

Määrite kilpailusäännöt 5.1. Seurayhteisö

Seurayhteisön muodostaa edustus- ja junioriseura, joiden toiminta on eriytetty. Seurayhteisössä voi olla rinnakkaisjoukkueet eri ikäluokissa tai aikuisissa, sekä naisten ja tyttöjen sarjoissa. Tällöin junioriseuran pelaajat voivat edustaa seurayhteisössä myös aikuisten joukkuetta, vaikka edustusoikeus on junioriseurassa. Seurayhteisön tunnusmerkki on pelaaminen samalla tai samansuuntaisella nimellä, josta selviää yhteys yhteisöön. Seurayhteisössä voi edustusseuran nimi olla muukin, jos seurojen välillä on sopimus samaan seurayhteisöön kuulumisesta.

Seurayhteisösiirtojen tekeminen

  • Ennen kauden alkua seurayhteisön junioriseura siirtää pelaajat edustusseuraan, jotka eivät ikänsä puolesta pysty enää edustamaan junioriseuraa.
  • Vanha seura tekee seurayhteisösiirron palvelusivuilla. Seurasiirto hyväksytään ilman kirjaamismaksua automaattisesti, ilman uuden seuran vahvistusta
  • Seurayhteisösiirto tehdään vain kerran junioriseurasta edustusseuraan.
  • Pelaaja voi edustaa seurayhteisön kaikkia seuroja ilman seurasiirtoja.

SIIRTO ULKOMAILTA SUOMEEN

Kaikki kansainväliset siirtomaksut on maksettava etukäteen.

Kansainvälinen seurasiirto tulee olla kunnossa, ennen kuin pelaaja voi edustaa seuraansa Jääkiekkoliiton/liigan alaisessa sarjatoiminnassa.


Harrastesarjoihin ei tarvita kansainvälistä siirtoa.

Kansainvälinen seurasiirto maksetaan aina etukäteen liiton tilille
FI20 8000 1602 1002 25 ja viestikenttään merkitään seura/pelaaja, jota kv. seurasiirron kirjaamismaksu koskee.

Kuitti tulee toimittaa sähköpostilla ja tarvittavine liitteineen osoitteeseen teemu.vanhala@finhockey.fi

Kv. seurasiirtojen hinnat:

  • Ulkomaanseurasiirrot yli 18-v 1.250 €
    - Kaikki kilpasarjatasot, ei koske harrastesarjoja
  • Naisten ulkomaanseurasiirrot yli 18-v. 450 €
  • Ulkomaanseurasiirrot alle 18-v. 100 €

Ulkomaansiirron aloittaa aina pelaajan uuden seuran jääkiekkoliitto.

Ulkomaan seurasiirto tulee tehdä seuraavissa tapauksissa:

- Ulkomaalainen pelaaja siirtyy Suomeen pelaamaan.
- Pelaaja on viimeksi edustanut ulkomaalaista seuraa (kesken pelikauden siirtyminen ulkomailta).
- Pelaaja on syntynyt ulkomailla (kansalaisuudella/iällä ei ole merkitystä).
HUOM! Alle 10-v ulkomaanseurasiirto on ilmainen.
- Pelaajalla on ollut edellinen pelaajasopimus NHL / AHL-joukkueen kanssa.

Menettelyohjeet:

1. Seura toimittaa ulkomaanseurasiirron kirjaamismaksukuitin liittoon seuraavien liitteiden kanssa:
- IIHF:n seurasiirtopaperi,
- Kopio pelaajan voimassaolevasta pelaajasopimuksesta (yli 18-v),
- Kopio pelaajan passista.

- Kauden aikana Suomeen siirtyvät / mahdollinen riitatapaus vanhan seuran kanssa: Toimittakaa pelaajan vapautus (release)-paperi vanhalta seuralta, mikä helpottaa ja nopeuttaa siirron käsittelyä.

2. Jääkiekkoliitto tekee ulkomaansiirron pelaajan vanhan liiton/ IIHF:n kanssa sähköisesti.

3. Jääkiekkoliitto ilmoittaa uudelle seuralle sähköisesti/tallentaa seurasiirron palvelusivuille, kun siirto kunnossa.

HUOM!!!!

- Seurasiirron pituus on aina pelaajasopimuksen pituus.
- Jos pelaaja haluaa vapaan siirron Suomeen, hänen tulee siirtopyyntöä tehdessä pyydettävä Unlimited-anomus täytettäväksi. Vapaata ulkomaansiirtoa ei myönnetä ilman täytettyä Unlimited-paperia. Paperin saan pyydettäessä Jääkiekkoliitosta.

ULKOMAANSIIRRON JATKAMINEN SEURAAVALLE KAUDELLE:
Jos pelaajalla on alkuperäiseen pelaajasopimukseen määritelty optio seuraavasta/seuraavista kausista, voi uusi seura tehdä pelaajan kanssa uuden sopimuksen optiovuosiksi. Toimittamalla uuden pelaajasopimuksen liittoon pelaajan alkuperäisen sopimuksen voimassaoloaikana, pelaajan ulkomaansiirto päivitetään ilman kirjaamismaksua päättymään uuden sopimuksen voimassaoloajaksi.
Optiojatkosiirto voidaan tehdä vain kerran yhdelle ulkomaansiirrolle

Esim. Pelaajalla on 1+1 vuotinen sopimus seuran A:n kanssa. Kauden aikana helmikuussa pelaaja sopii vuoden jatkosopimuksen seuran A kanssa. Toimittamalla uusi sopimus liittoon alkuperäinen ulkomaansiirto päivitetään kahdeksi (2) kaudeksi.
HUOM! Näissä tapauksissa alkuperäinen sopimus tulee löytyä liitosta alkuperäisen siirron yhteydestä.

SIIRTO SUOMESTA ULKOMAILLE

Pelaajan ulkomaanseurasiirtopyynnön käynnistää AINA pelaajan ulkomainen seura/liitto.

Jääkiekkoliitto antaa luvan ulkomaille siirtymisestä vain ulkomaisen Jääkiekkoliiton pyynnöstä.

Seurasiirto ulkomaille nopeutuu, jos pelaaja on pyytänyt vanhaa seuraa Suomessa tekemään ulkomaanseurasiirron valmiiksi palvelusivuille.
Alle 18-v. ulkomaanseurasiirroissa pitää kuitti seurasiirron kirjaamismaksusta toimittaa sähköpostilla jääkiekkoliittoon teemu.vanhala@finhockey.fi
Kansainvälinen seurasiirto maksetaan liiton tilille FI20 8000 1602 1002 25 ja viestikenttään merkitään seura/pelaaja, jota seurasiirron kirjaamismaksu koskee.

1) Seurasiirto ulkomaille yli 18-v (Miehet/Naiset) 0 €
- Pelaajan uuden seuran liitto hinnoittelee kirjaamismaksun.

2) Ulkomaanseurasiirrot alle 18-v. 100 €
- Seurasiirron kirjaamismaksu kuitti tulee toimittaa.

Ulkomaansiirron aloittaa aina pelaajan uuden seuran jääkiekkoliitto.


Menettelyohjeet:

1. Pelaaja pyytää seuraa tekemään ulkomaanseurasiirron palvelusivuille.

2. Alle 18-v siirroissa vanhemmat toimittavat liittoon kopion ulkomaanseurasiirron kirjaamismaksusta.

3. Jääkiekkoliitto tekee ulkomaansiirron pelaajan vanhan liiton/ IIHF:n kanssa sähköisesti.

4. Uuden maan jääkiekkoliitto ilmoittaa uudelle seuralle maansa tavan mukaisesti, kun siirto kunnossa.

HUOM!!!!

- Seurasiirron pituus on aina pelaajasopimuksen pituus.
- Jos pelaaja haluaa vapaan siirron ulkomaille ja pelaaja täyttää Unlimited-anomuksen pelaajan edustusoikeus siirtyy pysyvästi uuteen maahan.

HYVÄKSYTYT SEURASIIRROT

HYVÄKSYTYT YHTEISSEURA JA YHTEISJOUKKUEET

Edellä olevat tiedot löytyvät linkistä: http://www.finhockey.fi/index.php/seuralle/seurasiirrot

Seuran uusimmat