M1, Länsi-Suomen Nelonen

VG-62 - Ac Sauvo   9 - 0

Kuparivuori

AC Sauvosta ei vastusta VG:lle

Perjantai on ollut perinteinen juhlapäivä divarijalkapallosta nauttivalle naantalilaiselle jalkapallofanaatikolle, eikä syyskuun ensimmäinen perjantai tuottanut pettymystä. Kuparivuoren kauniissa, oranssiin taittavassa auringon valossa pelattiin elintärkeistä pisteistä niin putoamisen, kuin "mitalisijojen" kannalta. Naantalin keltamusta ylpeys sai vastaansa Sauvon vajaa miehisen legioonan, jonka VG oli tuhonnut kahdessa edellisessä ottelussa yhteismaalein 14-2. Paperilla ottelu näytti jatkavan totuttua kaavaa, sillä Sauvo saapui otteluun mukanaan avauskokoonpanon verran sotureita.

Ensimmäisen puoliajan alku paljasti kupletin juonen heti avauspotkusta alkaen: Sauvo vetäytyi ja VeeGa piti palloa. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa 28 minuuttia, jolloin kesälomiltaan viime viikolla palannut Jani Aaltonen täräytti puolivolleyn riman kautta pömpeliin. 7 minuuttia myöhemmin VeeGan uusi syömähammas Miikka Kohonen tuplasi johdon, Uuttu säesti heti perään naantalilaisten illan kolmannella ja taukolukemat 4-0 Kohonen latasi Billy Virran upeasta keskityksestä.

Toisella puoliajalla VeeGa jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Aluksi Samuli Mikkonen viimeisteli läpiajosta 5-0 ja vaihdosta sisään tullut Kalle Salo tuikkasi boksista 6-0. 7-0 maalin veivasi maalivahdin kustannuksella Junnu Tommila, joka myös kenkäisi 8-0 maalin Jerry Valtasen maailmanluokan keskityksestä suoraan ilmasta yläkulmaan. Loppulukemat 9-0 viimeisteli Valtteri Saraste, tämäkin Valtasen maagisesta esityöstä. Toisen puoliajan tavoitteena oli pitää maali puhtaana, sillä Toni "skunkki" Virtanen ei ollut pelannut nollapeliä sitten Normandian maihinnousun ja D-Dayn. Tämän tehtävän VG yritti tosissaan pilata, sillä huolimattomia pallon menetyksiä kriittisillä alueilla sattui yhdelle, jos toiselle. Virtanen näytti kuitenkin todelliset kykynsä ja venyi muutamaan upeaan pelastukseen, jonka turvin nollapeli pidettiin ja Virtanen voi vihdoin viskoa apinan pois selästään mereen, unikeko Tuomas Levannon viereen.

Ottelun jälkeen sarjataulukko muuttui mielenkiintoiseksi, sillä FC Bosna oli luovuttanut pelinsä RaiFua vastaan ja näin ollen heidät hylättiin sarjasta. Tämä tarkoittaa sitä, että ottelut ja pisteet Bosnaa vastaan mitätöidään. Ilmeisesti kuitenkin maalit ja kortit noista otteluista jää voimaan, josta ainakin allekirjoittanut on erittäin tyytyväinen.

Ensi viikon perjantaina Kuparivuoren hornankattilaan saapuu VG:lle erittäin vaikeaksi osoittautunut ÅCF, jonka voittaminen on välttämätöntä. Saavu siis paikalle, sillä huhujen mukaan ennakkolippuja on myyty jo lähemmäs tuhat kappaletta!