M1, Länsi-Suomen Nelonen

VG-62 - ÅCF  7 - 2

Kuparivuori

VG jatkaa voitokkaana

Sateinen syyskuun keli tarjosi paikalle raahautuneille onnekkaille katsojille maali ilottelun, kun Vg vieraaksi saapui ÅCF. Vg aloitti ottelun maalinteon jo 5 peliminuutilla Lauri Lavosen iskiessä keltapaidat 1-0 johtoon tyhjään verkkoon Kohosen epäitsekkyyden multihuipentuman johdosta. Peli ei ehtinyt vanheta tästä kuin 3 minuuttia, kun oikean jalan potkuaan pääsi näyttämään Jerry ”jeejee” Valtanen. Huhujen mukaan Valtanen rikkoi vanhan tutkapotku ennätyksensä nappulaliiga ajoilta, kun verkko helähti, mitattiin Valtasen potkun nopeudeksi 35km/h, joka ei jättänyt ÅCF maalivahdille mitään mahdollisuutta. Seuraavaa maalia odoteltiin 22. peliminuutille, kun Mikkonen tuikkasi numeroiksi jo 3-0. 26. minuutin kohdalla keltapaidat tanssahtelivat jälleen kerran, tällä kertaa Tomi Virran ympärillä, kun Virta nasautti sivuvaparinsa kylmästi suoraan takakulmaan. Tuomarin viheltäessä 45 päättyneeksi tilanne 4-0 kotijoukkueelle.

Toisen jakson alussa keltapaitojen nukahdus maksoi maalissa pelanneelle Virtaselle nollapelin, kun ÅCF maalasi 49 sekä 50 minuutin kohdalla ainoat maalinsa. Tästä seurasi orastava painostus jakso, joka kuitenkin tyrehtyi yhtä nopeasti, kun oli alkanutkin. Vg ratkaisi pelin 73. minuutilla, kun Valtanen muisti jälleen, kuinka hänen oikea jalkansa toimii, löysi hän sillä vitosen viivalta Kalle Salon, jolla oli helppo työ laittaa pallo päällään sisään. Numeroita kaunistellakseen keltapaidat iskivät vielä muutamaan otteeseen. Valtanen pääsi tuikkaamaan kerran vielä tyhjiin, kun peliä oli pelattu 81 minuuttia. Tähän mainittakoon erikseen seuraavat 4 tilannetta, joilla yritettiin pedata Valtasen hattutemppu, päättyivät ne tuomariston yhteisellä sävelellä paitsioon, josta heitä Valtanen vielä muistutti hieno varaisesti, mutta keltaisen arvoisesti. Loppu lukemat 7-2 kävi vielä hassuttelemassa H. Kettinen A. Koirasen läpisyötöstä.