M1, Nelonen

Fc Eurajoki - VG-62   1 - 6

Eurajoki nurmi

Edustus haki omansa Eurajoelta

VG otti kolmannen voittonsa putkeen kun Eurajoen reissulta palattiin 1-6 voiton ja kolmen sarjapisteen kanssa. Voitto ei tullut taaskaan helpolla ja mukana ollut kapea ryhmä joutui rehkimään täyden päivätyön. Voiton myötä VG:n voi kuitenkin valmistautua hyvillä mielin kohti perjantaina odottavaa kärkikamppailua Paimion Hakaa vastaan.

Vieraspeli Eurajoelle oli VG:lle täysin uusi kokemus eikä edustusjoukkue ollut päässyt vierailemaan aiemmin paikallisen Liikuntakeskuksen hulppeissa puitteissa. Paikalla odotti hyvin hoidettu nurmi, modernit pukuhuonetilat, lämmin sauna ja kaikin puolin erinomaisesti järjestetty ottelutapahtuma pallopoikien, kuulutusten, kioskin ja videokameramiesten kera.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi keltamustien komennossa ja pelin henki kävi nopeasti selväksi. Isännät puolustivat matalalla ja pyrkivät suojelemaan maaliaan monen miehen voimin VG:n pyrkiessä aktiivisesti maalin tekoon. Vierailijat saivat haluamansa jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun aina luotettava laitapakki Timo Ranta pääsi tuulettamaan avausmaalia. Viimeistely oli hieno, mutta vielä enemmän lämmitti harvemmin maalin makuun pääsevän Pokkin aitoa riemua tihkuva tuuletus. Esityön Rannan maaliin teki keskikentän pohjalla erinomaisia otteitaan Fc Eurajokea vastaan jatkanut Matti Rainio. Rannan maalin jälkeen VG:n maalihanat kuitenkin tyrehtyivät eikä palloa saatu maaliin totaalihallinnasta huolimatta. Hetki ennen puoliaikavihellystä kävikin sitten klassiset vanhanaikaiset: Kotijoukkueen harppuunahyökkäys VG-päätyyn ja peli tasoihin.

Toisella puoliajalla VG käänsi matsin väkisin itselleen ja ehti tappaa pelin jo ennen viimeistä varttia. 55. peliminuutilla syntynyttä tärkeää 1-2 maalia seurasi kahdenkymmenen minuutin ilotulitus, jonka aikana VG latoi viisi maalia vastustajan verkkoon. Pääarkkitehtina maalikarkeloissa hääräsi tutkapari Lavonen & Uotinen, jotka olivat mukana monessa. Ensin jälkimmäisen puoliskon topparina pelannut Uotinen pisti Pendolino-vaihteen silmään ja eteni vauhdilla alakerrasta asti nopean vastahyökkäyksen mukaan vastustajan hyökkäyspään erikoistilanteen päätteeksi. Lavonen löysi syötöllään Uotisen, joka runnoi pallon maalille ja kimmokkeiden kautta sisään. Kymmenen minuuttia edellisestä ja jälleen oli Uotinen paukuttamassa kahdella kädellä rintaansa maalin merkiksi. Ja taas oli LL10 tarjoilemassa tarkkaa keskitystä. Omaa laitaansa dominoinut Lavonen kruunasi iltansa hetkeä myöhemmin puikkelehtimalla itse maalin tekoon.

Lavosen 4-1 maalin jälkeen alkoi reilun puoliajan mukana jaksaneen kotijoukkueen usko viimeistään loppua. Viimeiset tyrmäysiskut pääsivät antamaan Miika Tommila (72’) sekä Henri Kettinen (74’). Ensin kärjessä toisen puoliskon pelannut Tommila katkaisi valtavalla ruhollaan vastustajan maalipotkun ja antoi palaa suoraan ilmasta vasurillaan. Monsterin 46:n lapikas osui palloon sellaisella voimalla rankkialueen ulkopuolelta, että kädet sai levittää rehvakkaaseen tuuletusasentoon jo heti osuman jälkeen. Kettine pääsi puolestaan iskemään viimeisen niitin läheltä pitkän vastustajan boksissa tapahtuneen pallottelun päätteeksi. Muutamasta edeltävästä matsista sivussa ollut Kettinen oli muutenkin energisellä pelipäällä ja antoi maalillaan sekä leikkisällä tuuletuksellaan muistutuksen omille ja vieraille että tehoja on tulossa.

VG:n hyvin sujunut kausi jatkuu ensi perjantaina klo 18:30 Kuparivuorella kärkijoukkue PaiHaa vastaan. Nyt jos koskaan kannattaa tulla areenalle, kun hyvävireinen VG haastaa koko kauden tappiottomasti edenneen Hakan.

VG:n kokoonpano: Pirilä - Pelkonen (45’ Tommila), Leppiniemi, Ranta, Koiranen, Raukunen, Rainio, Kettinen, Lavonen, Saraste, Uotinen