17
ELO
18.30
M1, Nelonen

VG-62 - PaiHa  1 - 2

Kuparivuori

Tiukka kärkimatsi kääntyi VG:n tappioksi

Edustus taisteli Nelosen lohko 2:sen kärkipaikasta Paimion Hakaa vastaan. Kuparivuoren huippukuntoisella nurmella käytiin tasainen vääntö joka olisi voinut kääntyä kumman voitoksi tahansa. Pienten marginaalien peli ratkesi kotiyleisön harmiksi vieraiden eduksi ottelun loppuminuuteilla, kun sarjan maalikuningas Felipe tasoitti pelin ja järjesti voittomaalin henkilökohtaisilla suorituksillaan. Tappion myötä VG on viiden pisteen päässä PaiHasta, kun otteluita on jäljellä viisi.

Kapeahkolla ringillä koko kauden operoinut VG oli saanut jalkeille kärkimatsiin hyvän miehistön eikä riveistä puuttunut kuin loukkaantumisten takia sivussa olleet Pelkonen, Kymäläinen, Girs ja Teemu Tommila sekä työmatkalla ollut Saraste. Myös penkillä koko pelin istuneella Koirasella on huhuttu olevan jotain vaivaa, mutta se ei taida kyllä olla mahdollista että rautapakin kropasta olisi voinut jotain hajota. Myös PaiHa oli tuttuun tapaan jalkeilla kutakuinkin ykkösnyrkillään vaikka yksi kolmesta joukkueessa pelaavasta brasilialaisvahvistuksesta olikin vaihtunut sitten viime näkemän: Keväällä suvereeneja otteita sarjassa esittänyt keskikenttäpelaaja Paulo oli vaihtunut ilmeisesti hiljattain Suomeen saapuneeseen hyökkäävämpään Hallysoniin.

Pallonhallinta oli ensimmäisellä puoliajalla pääasiassa kotijoukkueella ja pallo liikkui nopealla alustalla puolelta toiselle. Eniten VG pyrki etenemään Timo Rannan ja Valtteri Uotisen miehittämältä oikealta laidalta. Rajusti töitä puolustussuuntaan tehnyt vierasjoukkue ei kuitenkaan päästänyt naantalilaisia vaarallisiin tekopaikkoihin ja tilanteenpuolikkaat syntyivät lähinnä erikoistilanteista tai kauempaa tulleista keskityksistä.

PaiHan tilanteet tulivat puolestaan nopeista tilanteenvaihdoista. Ensimmäisen puoliskon paras paikka syntyi kun kentän parhaimmistoon kuulunut ja kovalla prosentilla kaksinkamppailuja voittanut brassi Tiago voitti puolessa kentässä ilmapallon ja nopea Felipe oli yhtäkkiä puolittain läpi. VG:n keskuspuolustuksessa kelpo ottelun pelanneet Tommila ja Leppiniemi ehtivät hönkimään sen verran maalipörssiä johtavan brassin niskaan, että viimeistely-yritys meni ohi maalin.

VG aloitti toisen puoliskon vahvasti ja hallitsi peliä ensimmäisen varttitunnin. Hyökkäyspään erikoistilanteita päästiin kokeilemaan useasti sekä kulmalipulta että heittäen. PaiHa suojeli kuitenkin maaliaan menestyksellä. Tunnin kohdalla VG sai työlleen palkinnon, kun erotuomari Petri Johansson vei pallon pilkulle, kun keskityksen haltuunsa saanut Lavonen kaadettiin boksissa. Ei mikään räikein rike ja olisi varmasti jäänyt joltain puhaltamatta mutta oikean tuomion hyvin sijoittunut kokenut oikeudenjakaja teki. Pilkun laittoi pussiin naantalilaisten rankkarispesialisti Tomi ”Billy” Virta, joka ei jättänyt maalivahdille mitään mahdollisuuksia.

Johtomaalin jälkeen ote alkoi siirtyä Hakalle joka pyrki etenemään lähinnä jälkimmäisen puoliskon topparina pelanneen Tiagon ristipalloilla. Pitkillä palloilla annettiin painetta VG:n oikeaan laitaan, johon PaiHa pyrki muodostamaan ylivoimia. Laitapakki Ranta kesti kuitenkin paineen mainiosti. Vartti ennen loppua paimiolaiset saivat kuitenkin kuin varkain haluamansa, kun Felipe ujutti läheltä ammutun sivuvaparin muurin ohi suoraan etualakulmaan. Ripaus onnekin oli matkassa ovelan laukauksen otettua matkalla lisävauhtia märästä nurmesta ja painuttua Pirilän käsien alta verkkoon.

Tasoituksen jälkeen peli aaltoili ja molemmissä päässä taisteltiin joka tilanne loppuun asti. Viisi minuuttia ennen loppua Felipe kävi hakemassa pallon alempaa ja murtautui VG:n keskikentän estelyistä huolimatta boksin kulmasta sisään. Erinomaisesti ajoitettu ja mitoitettu syöttö löysi vaihtomies Hiltusen joka viimeisteli läheltä tolpan kautta verkkoon. Maalin jälkeen VG haki vimmatusti tasoitusta ja sai vielä rajaheitto- sekä kulmamylläköitä aikaiseksi. Jännitysnäytelmä päättyi kuitenkin hyvin puolustaneiden ja hyökkäykskolmanneksellaan paremmin onnistuneiden paimiolaisten voittoon. Erot olivat taistelupelissä pienet ja jossiteltavaa jäi mutta parempi voitti.

VG:n kausi jatkuu ensi viikolla vieraspelillä Ac Sauvoa vastaan. Vaikka sarjakärki PaiHa alkaakin karata on loppukauden peleissä vielä paljon pelissä ja taisteltavaa riittää. Kiitos kannustuksesta kotiyleisölle ja eteenpäin!

Ottelupöytäkirja: https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&976768&M4

Tilastot

1 - 2

PaiHa
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista