M1, Nelonen

VG-62 - Pips  5 - 2

Kuparivuori

Edustukselle voitto kauden viimeisestä kotiottelusta

Edustus pelasi jo kauden viimeisen kotipelinsä Kuparivuoren sametilla. Kotikausi päättyi tyylillä kun sarjan nelospaikkaa hallussaan pitävä Piikkiön Palloseura kaatui lukemin 5-2 (3-0).

VG ja PiPS olivat pelanneet kevätkierroksella tasaisen matsin Piikkiön tekonnurmella, mutta Kuparivuoren taisto kääntyi huomattavasti selvemmin naantalilaisten eduksi. Kotijoukkue hallitsi erityisesti ottelun ensimmäistä puoliaikaa suvereenisti onnistuen kolmesti maalinteossa ja ratkaisi pelin jo käytännössä ensimmäisen kolmevarttisen aikana.

VG otti pelin haltuunsa heti ottelun alusta ja pakotti PiPSin vetäytymään puolustuskannalle. Pallo liikkui vauhdikkaasti kotijoukkueen pelaajalta toiselle ja murtautumaan pyrittiin vuoroin vasemmalta ja oikealta laidalta. Kapellimestareina pelinavaamisessa häärivät keskuspuolustuksen Miika Tommila ja Antti Leppiniemi sekä keskikentän pohjalla operoinut priimusmoottori Petteri Karru.

Alussa VG oli vaarallisimmillaan erikoistilanteissa. Raukusen kulmapusku kilahti tolppaan ja Kohosen ohjaus rajaheiton jälkitilanteesta torjuttiin täpärästi. Reilun vartin jälkeen kotiyleisö pääsi juhlimaan avausmaalia kun Henri Kettinen tälläsi ulkosyrjällään pallon rangaistusalueen rajan takaa verkkoon. Vetopaikan Kettiselle petasivat onnistuneella pienpelillä kokeneet sotaratsut Salo ja Koiranen. Seuraava osuma syntyi puolen tunnin pelin jälkeen kun Kohonen murtautui laidaltaan ja petasi vetopaikan Kettiselle. Epäonnistunut laukaus pomppi onnekkaasti valppaana olleen Salon ulottuville joka ohjasi pallon päällään verkkoon. Ratkaisevan oloinen 3-0 johtomaali syntyi viisi minuuttia ennen puoliaikaa, kun kapteeni Raukunen tälläsi sydämensä kyllyydestä vastapalloon kuudentoista-alueen nurkalta. Viimeisen syötön Raukusen maaliin antoi kymppipaikan Kettinen joka ehti olla monessa avauspuolikkaalla.

Kotijoukkueen kannalta hyvin sujuneen ensimmäisen puoliskon vähemmän iloisiin uutisiin kuuluivat kaksi ikävää loukkaantumista. Vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa ollut Teemu Tommila joutui liputtamaan jo 8 minuutin pelin jälkeen vaihtoon kireän takareiden vuoksi. Kentän parhaimmistoon ensimmäisellä jaksolla sekä edellisessä Sauvo-pelissä kuulunut Petteri Karru loukkasi myös reitensä aivan puoliajan lopulla puolustaessaan uhrautuvasti yhden PiPSin harvoista tilanteista.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue PiPS yritti vetäytyä kuorestaan ja nosti prässiään. Kotijoukkueella oli tämän seurauksena toisella puoliajalla vähemmän aikaa pelinrakentelulle mutta samalla enemmän tilaa nopeille hyökkäyksille. Tunnin pelin jälkeen piikkiöläiset saivat kavennuksen kun vieraiden ykköstykki Sami Villanen puski pallon ohi VG-maalia vartioineen Rene Ahosen. VG kuittasi kuitenkin nopeasti joukkueen piikkilankaosaston ryynätessä pallon Raukusen ja Saharisen voimin omille ja kääntäessä Kohosen maalipaikkaan. VG:n maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Kohonen käytti paikkansa ja täräytti pienestä kulmasta tolpan kautta voimalla sisään. Muutama minuutti edellisestä peli kääntyi jälleen nopeasti kun Tommila katkoi ja syötti Kohosen läpi. Koho latasi jälleen niin kovaa kuin jalasta lähtee ja pallo pomppi verkkoon vaikka vastaantullut maalivahti osuikin laukauksen tielle. Loppuhetkillä PiPS pääsi vielä kaunistelemaan numeroita rangaistuspilkulta, mutta kotijoukkueen voitto ei ollut uhattuna.

VG:llä on vielä jäljellä kolme peliä, joista seuraava on jo keskiviikkona. Pelipaikkana on Pansion kisapuisto ja vastassa Fc HotLips. Sarjan kärkitaisto on erityisen jännittävä VG:n noustua voitollaan kakkospaikalle Raifun ja Paihan tasattua pisteet VG:n matsin kanssa samaan aikaan pelatussa ottelussa. Panosten ollessa kovat kannattaa naantalilaisyleisön matkata syksyn jäljellä oleviin vieraspeleihin vaikka kotipelit ovatkin tältä kaudelta ohi.

VG:n kokoonpano: Ahonen - Tommila M., Leppiniemi, Tommila T. (8’ Saraste), Karru (45’ Saharinen), Raukunen, Kettinen, Virta, Kohonen, Salo (66’ Girs)