M1, Nelonen

Hot Lips - VG-62   2 - 4

Kisapuisto KHT

Nousuhaaveet elossa - VG haki pisteet HotLipsilta Pansiosta

Nelosen lohko kakkosen jännittävässä nousutaistossa painiva VG pääsi vuosien tauon jälkeen vierailemaan Pansion kisapuistoksi nimetyllä tekonurmipäällysteen saaneella areenalla yhdessä Turun kauneimmista kaupunginosista. Vastassa oli turkulainen Fc HotLips, joka käy omaa taisteluaan sarjapaikkansa säilyttämisen puolesta. Naantalilaiset hoitivat hommansa ottamalla voiton sekä tärkeät kolme sarjapistettä lukemin 2-4 (1-0) ja pitivät nousuhaaveensa elossa.

VG otti komennon heti pelin ensi minuuteista alkaen, mutta syvälle puolustusasemiin kaivautunut kotijoukkue HotLips ei päästänyt naantalilaisia maalipaikoille. Turkulaiset eivät jättäneet tilaa selustaansa ja sumputtivat keskustan tehokkaasti monen miehen voimin. Monta ottelua VG:lle tällä kaudella kääntäneet hyökkäyspään erikoistilanteet eivät myöskään tuoneet keltamustille kaivattua avausmaalia. Maalihirmu Kohonenkin pääsi ainoastaan kerran tekopaikkaan ja vaikka viimeistely olikin tutun varma pelasti linjamiehen lippu turkulaiset takaiskulta.

Vaikka tulosta ei tullut väsytti VG kuitenkin kärsivällisesti koko ajan vastustajaansa liikuttaen palloa laidalta toiselle. Näkyvimmin pallossa olivat tälläkin kertaa puolustajat Antti Leppiniemen ja Tomi Virran pyörittäessä peliä varmasti ja tehokkaasti. Yksi musta hetki naantalilaisille kuitenkin sattui ja sen HotLips käytti hyväkseen. Hetki ennen puoliaikaa kakkospallo pomppi Lipseille keskikentällä ja pallo pelattiin linjan taakse. Kärjessä urakoinut Benjamin Garagani käytti ottelun ainoan paikkansa ja teki VG:n olon erittäin tukalaksi.

VG ei kuitenkaan jähmettynyt takaiskusta vaan puoltenvaihdon jälkeen joukkue kiristi otettaan entisestään jahdaten tasoitusta. Maalipaikkoja syntyi kiihtyvään tahtiin ja erityisesti kulmapotkuja sateli HotLipsin maalille. Maali pysyi kuitenkin koskemattomana aina siihen asti kun Lauri Lavonen laittoi kulmapotkun suoraan takayläkköön. Tasoitustamaalin jälkeen peli kääntyi nopeasti naantalilaisille. Kohonen murtautui viisi minuuttia avausmaalin jälkeen laidaltaan ja keskitti voimalla. Pallo pomppi verkkoon kotijoukkueen pelaajista. Ottelu ratkesi lopulta vartti ennen loppua kun VG teki lyhyen ajan sisään kaksi lisämaalia. Ensin oli asialla Lavonen joka ehti tuikkaamaan verkkoon Sarasteen puolustuslinjan ja maalivahdin väliin tiputtaman noston. Viimeisen niitin iski Kohonen joka pamautti heiton jälkitilanteesta pallon vasurillaan yläkulmaan.

Yliajalla VG hölmöili vielä yhden kavennusmaalin verran alakerrassa, mutta kolme pistettä matkasi silti Naantaliin selvällä erolla. Voitolla VG nousi tasapisteisiin sarjakärki Paihan kanssa, jonka kierroksen ottelu on vielä pelaamatta. Paiha, jolla on selvästi VG:tä parempi maaliero, kohtaa Kuuvuoren Laakin vierasottelussaan Paimiossa ensi viikon tiistaina. Kolmantena sarjassa oleva RaiFu kohtaa puolestaan kotikentällään sarjanelosen PiPSin ensi perjantaina. Perjantaina 14.9 selviää lopulta paljon sarjan kärkipään osalta kun VG iskee yhteen RaiFun kanssa Kerttulassa klo 19:15. Lohkovoittajien lisäksi myös sarjan kakkospaikalle sijoittuvalla on mahdollisuus sarjanousuun täydennysmenettelyn kautta riippuen siitä kuinka monta Länsi-Suomen piirin joukkuetta putoaa kauden päätteeksi Kakkosesta Kolmoseen. Tämän hetkisten sarjatilanteiden valossa näyttääkin siltä, että myös lohkon kakkoseksi sijoittuva nousisi ensi kaudeksi Kolmoseen. Paljon on siis vielä pelissä ja kannustusta tarvitaan myös vieraskatsomossa!

VG:n kokoonpano: Ahonen – Virta, Leppiniemi, Koiranen, Ranta, Raukunen, Rainio, Lavonen (81´ Aaltonen), Uotinen (79´ Uotinen), Kohonen, Salo (68’ Saraste)