22
SYY
14.15
M1, Nelonen

Magen Ak - VG-62   1 - 1

Raisio Raikula nurmi

Edustuksen kausi päättyi pettymykseen - sarjanousu jäi taas maalin päähän

VG:n edustuksen hyvin sujunut kausi Länsi-Suomen Nelosen Lohko 2:ssa päättyi karvaaseen pettymykseen. Ensimmäisen ottelupallonsa nousun suhteen edellisellä viikolla paikallispelin viime metreillä tuhrinut VG ei onnistunut puristamaan pakkovoittoa kauden viimeisestä matsista Magen Akatemiaa vastaan. Tuloksena viimeisestä pelistä oli VG:n kauden ensimmäinen tasapeli, jonka myötä sarjanousu Kolmoseen jäi näin haaveeksi. VeeGan pelit jatkuvat täten ensi kaudella näillä näkymin yhdessä 14 joukkueen lohkossa pelattavassa Nelosessa.

Raisiossa Raikulan pienikokoisella ja erittäin pehmeällä sekä muutenkin varsin huonokuntoisella nurmella pelattu ottelu alkoi naantalilaisten kannalta surullisella tavalla. Magenin ensimmäinen purkupallo linjan taakse ottelun toisella minuutilla kesken VG-painostuksen pysähtyi naantalilaisten maalia vartioineen Jukka Hatakan vastaantuloon. Kakkosjoukkueesta ratkaisupeliin nostetun kokeneen Hatakan puoleenkenttään lähelle sivurajaa kantanut purku päätyi Chia Hosseinille, joka lähti kokeilemaan kaukaa kohti tyhjänä olevaa maalia. Kaukaa lähteneessä laukauksessa oli sen verran tarkkuutta ja ruutia, että se päätyi kovasta vastatuulesta huolimatta pitkän Hatakan käsien kautta verkkoon. Pahin mahdollinen alku siis pakkovoittoa jahdanneelle VG:lle, joka kylläkin oli tällä kaudella päästänyt usein vastustajan halvalla johtoon pelin alkuminuuteilla.

Avausmaalin jälkeen pelin henki oli selvä. Naantalilaiset yrittivät murtaa syvällä makaavaa Magen puolustusta kotijoukkueen tehdessä kaikkensa selviytyäkseen ja pelatakseen minuutteja pois. Naantalilaisten syöttöpeli ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta paine oli Magenin päätyyn silti kova korkeiden purkupallojen ja maalipotkujen jäädessä kovan vastatuulen myötä lyhyiksi. VG:n hyökkäyksistä puuttui myös tarvittava viimeinen puristus ja hyökkäyskolmanneksen ratkaisut olivat vääriä tai heikkoja. Usein haettiin laukausta kun oli syötön paikka tai toisinpäin. Magen myös puolusti uhrautuvasti eikä kaihtanut koviakaan keinoja maalinsa varjelemiseksi. Ensimmäinen huippupaikka VG:lle tuli kymmenen minuutin pelin jälkeen kun Magen toppari ehti rappaamaan karkaamassa olleen Lavosen juuri ennen rankkialueen rajaa. Jopa ulosajolta haiskahtanut tilanne kuivui naantalilaisten osalta kotijoukkueen keltaiseen korttiin ja Kohosen ohi ampumaan vapariin. 20 maalia kauden aikana viimeistellyt Kohonen oli muutenkin lähellä useampaan otteeseen ensimmäisellä puoliajalla. Aina osui kuitenkin vastustajan jalka tai kenttämestarin erikoinen eteen kun tykkiä viriteltiin. Huonoa onnea oli myös VG:llä matkassa jo ensimmäisellä jaksolla. Etenkin kun Raukusen kulmapusku kimposi ylärimasta alas tolppaan ja Magen puolustus siivosi pallon viivalta väljemmille vesille naantalilaisten tuulettaessa jo tasoitusta.

Perinteiseen tapaan naantalilaisilta lähti myös yksi mies lasaretin puolelle jo ensimmäisen kolmivarttisen aikana. Tällä kertaa hajosi toppari Miika Tommila, jonka lonkankoukistaja vääntyi pehmeän kentän pettäessä Monsterin alta kurotustilanteessa. Pelin oikeana laiturina aloittanut Tomi Virta pudotettiin loukkaantumisen myötä alakertaan vasemman topparin paikalle. Jotain VG:n repaleisesta kaudesta kertoo sekin että Virtaa kokeiltiin nyt kolmatta kertaa avauksessa laiturin paikalla, mutta joka kerta hänet jouduttiin siirtämään alas puoluslinjaan ennen puoliaikaa jonkun alakerran pelikaverin linkutettua vaihtoon loukkaantumisen myötä.

Toisella puoliajalla pelin hallinta oli entistä korostetummin VG:n hallussa, mutta tulosta ei tahtonut tulla. Magen taisteli ja sai tukea raivoisasti kotijoukkuetta kannattaneesta raisiolaisyleisöstä, jotka toivoivat ettei VG veisi täyttä pistepottia ja kiilaisi RaiFun edelle sarjataulukossa. Magenin hyökkäykset oli lähinnä yhden miehen harppuunahyökkäyksiä joilla yritettiin saada hyökkääjä Tony Tuomi vauhtiin, mutta laukauksia Magen ei saanut Hatakan maalia kohti.

VG pääsi paikoille mutta ei saanut onnistumisia. Heti toisen puoliajan alussa Raukunen pääsi kokeilemaan volleyta ja pallo oli jo menossa veskarin ohi, mutta maassa maannut Magen puolustus pelasti tilanteen kulmaksi. Uotinen pääsi myös huippupaikkaan Lavosen murtautuessa laidaltaan ja ruokkiessa keskelle, mutta viimeistely meni etukulmasta ohi. Lavonen olikin toisella jaksolla VG:n vaarallisin ase ja haastoi jatkuvasti pakkeja vasemmalla laidallaan. Kerran Lavokin pääsi läpi mutta silloin Magen maalivahti Ville Hannus venyi paraatipelastukseen. Lavonen myös pysäytettiin noin tunnin pelin jälkeen boksissa räikeällä virheellä, mutta ottelun erotuomari Joonas Salminen ei jostain käsittämättömästä syystä reagoinut, vaikka ei voinut olla näkemättä rikettä. Salminen oli kuitenkin pakotettu viemään pallo pilkulle kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa kun jälleen laidaltaan murtautuneen Lavosen keskitys pysähtyi Mamandi Shoanin kahden käden käsivarsikuoletukseen. Rangaistupotkusta Tomi Virta iski VG:n tasoihin ja antoi vielä uskoa naantalilaisille.

Viimeinen vartti ei kuitenkaan tuonut VeeGalle sitä toivottua, vaikka VG-varttia varten on treenattu jo helmikuusta asti. Urakkaa ei helpottanut sekään että kentän vaarallisin mies Lavonen jouduttiin vaihtamaan varsinaisen peliajan lopulla pahannäköisen polven vääntymisen vuoksi. Valtava määrä kulmapotkuja ja sivuvapareita toisella puoliajalla ei tuottanut tulosta ja Magen-puolustus onnistui aina venymään jotenkin laukausten tielle. Liian moni VG:n pidemmistä pelinavausyrityksistä painui myös aina maalivahdille asti ja ne Magen hyödynsi asiaankuuluvasti aikaa pelaten. Sankarinviitta oli tarjolla yliajalla Valtteri Uotiselle, joka sai Koirasen loistokeskityksen boksissa rinnalla alas, mutta ampui läheltä voimalla takakulman ohi. Ottelun päätyttyä alkoi raisiolaisyleisön, peliä seuranneiden RaiFu-pelaajien sekä Magenin sankareiden yhteiset karnevaalit ja naantalilaiset saivat painua pää painuksissa kotia kohti.

Kausi päättyi edustuksen osalta siis kolmanteen sijaan ja karvaaseen pettymykseen. VG ei onnistunut kääntämään tasaisia keskinäisiä otteluitaan sarjan voittanutta PaiHaa vastaan voitokseen ja menetti mahdollisuudet varmaan nousuun jo aikaisessa vaiheessa. Takaportin auettua sarjanousuun täydennysmenettelyn kautta oli VG:llä kaikki eväät palata Kolmoseen kahden vuoden tauon jälkeen. Kahdessa viimeisessä pelissä joukkue ei kuitenkaan saanut irti itsestään riittävää tulosta ja sinnikkäämpi RaiFu tuli kalkkiviivoilla ohi. Jossiteltavaa jäi, mutta sarjataulukko harvoin valehtelee pitkän, tai tässä tapauksessa lyhyen, kauden päätteeksi.

Varsin epätasaiseksi tällä kaudella osoittautuneen Nelosen sarjajärjestelmät ovat muuttumassa ensi kaudeksi ja näillä näkymin sarjaa pelataan jatkossa yhdessä lohkossa. Ottelumäärät tulevat ilmeisesti kasvamaan nykyisestä 18 ottelusta jopa 26 otteluun ja pelien taso tullee toivottavasti nousemaan tämän vuotisesta useamman joukkueen pudotessa Vitoseen. Tämä tarkoittaa, että VeeGalla on paljon töitä tehtävänä ja pelimiehiä värvättävänä talvella, että ensi syksynä päästään pitkän kauden päätteeksi pelaamaan taas noususta.

Tilastot
Magen Ak

1 - 1

(1-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista