VG:n cup-unelma elää - JIK kaatui lukemin 2-1
Julkaistu: 10.02.2014 00.00

VG:n cup-unelma elää

VG-62 jatkaa Suomen Cupin 3.kierrokselle, kun Jomala IK kaatui sunnuntaina Karvetissa tiukan taiston jälkeen lukemin 2-1 (1-1). Kolmoseen viime kauden päätteeksi noussut nuori ahvenanmaalaisjoukkue antoi kotijoukkueelle kelpo vastuksen, mutta naantalilaiset käänsivät ottelun rutiinilla voitokseen pelin toisella puoliajalla.

Perinteikkään Suomen Cupin 3.kierroksella naantalilaiset saavat vastaansa tätä nykyä 2.divisioonassa pelaavan Fc Hämeenlinnan.

Kymäläinen tasoittti tärkeään paikkaan

Naantalilaiset eivät saaneet konetta kunnolla käyntiin Jomalaa vastaan ensimmäisellä puoliajalla. Urheilullinen ja ahkerasti harjoitelleen oloinen ahvenanmaalaisjoukkue prässäsi aktiivisesti ylhäältä eikä kotijoukkue onnistunut siirtelemään palloa riittävän nopeasti ja huolellisesti paineen purkamiseksi kuin hetkittäin. Parhaimmat tilaisuudet maalintekoon avautuivat naantalilaisista lähes koko ottelun keskikentällä uurastaneelle Kalle Salolle sekä hyökkäyksen oikealla laidalla pelanneelle Mikko Helteelle. Ensimmäisenä maalinteossa onnistuivat kuitenkin vierailijat JIK:n siityessä puolen tunnin pelin jälkeen johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Naantalilaiset onnistuivat kuitenkin kuittaamaan Jomalan johtomaalin nopeasti Karo Kymäläisen onnistuttua maalinteossa viisi minuuttia ennen puoliaikaa. Kymäläinen sai Tomi Virran korkean vapaapotkun haltuunsa rangaistusalueella ja ampui nahkakuulan verkkoon pelaajasumpun keskeltä. Kymäläisen pelitapahtumiin nähden varsin oikeutettu tasoitusmaali tuli naantalilaisten kannalta henkisesti tärkeään paikkaan juuri ennen puoliaikavihellystä.

Toisen puoliajan uurastus palkittiin

Toisella puoliajalla naantalilaiset tekivät ahvenanmaalaisille vierailijoille selväksi kuka on Karvetin isäntä. Naantalilaiset hallitsivat kenttätapahtumia toisella puoliajalla ja kotijoukkueen maalivahti Henri Forsström sai seisoa lähes työttömänä maalillaan. VG pääsi kokeilemaan maalintekoa useaan otteeseen, mutta eivät saaneet pelin vapauttavaa johtomaalia aikaiseksi. Lähimmäksi maalia pääsi joukkueen vasenjalkainen erikoistilannespesialisti Virta, jonka tarkka rangaistusalueen kulmalta lähtenyt vapaapotku pysähtyi ylärimaan.

VG:llä oli toisella puoliajalla lisäksi muun muassa kymmenkunta kulmapotkua joita ei onnistuttu hyödyntämään Virran ja Antti Koirasen moitteettomasta tarjoilusta huolimatta. VG:n piina hellitti kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua, kun energisessä sunnuntaivireessä ollut Helle viimeisteli tyylikkäästi naantalilaisten voittomaalin. Esityön Helteen maaliin tekivät VG:n hyökkäyksen kärjessä uhrautuvasti taistellut Lauri Lavonen sekä tilanteessa esimerkillisesti palloa suojannut Kalle Salo.

Tiukan 80 minuutin taistelun jälkeen vuodenaikaan nähden runsaslukuinen naantalilaisyleisö pääsi juhlimaan VG:n jatkopaikkaa. Cup-unelma elää Naantalissa ja seuraavalla kierroksella naantalilaisia odottaa mielenkiintoinen uusi haaste arvan heitettyä tulevaksi vastustajaksi Fc Hämeenlinnan.

VG:n kokoonpano: Forsström – Uotinen, Tommila M., Koiranen A., Virta, Raukunen (c),