SEURAPOSTI HUHTIKUU 2013
Julkaistu: 19.04.2013 00.00

SEURAPOSTI HUHTIKUU 2013

SEURAPOSTI 1 / 2012 - 2013

Puheenjohtajan tervehdys

Taas on yksi kausi takana. Mukaan mahtui mahtavia voitonhetkiä, onnistumisia ja myös niitä kasvattavia epäonnistumisia. Mukana on taas ollut suuri joukko pelaajien vanhempia, jotka omalla panoksellaan mahdollistavat tyttöjen harrastamisen, siitä iso kiitos.

Pelaajien määrä on seurassamme jo suht vakiintunut ja edelleen voidaan olla ylpeitä siitä, että jatkossakin jokaiseen ikäluokkaan löytyy oma joukkue.

Tämän kauden ehdoton huippukohta oli C-junioreiden SM-hopea. Tunnelmaa turnauksessa riitti ja ehkä makeimpana hetkenä oli se Jyskeen pudottaminen loppuottelusta... Huiman hopean lisäksi Anden ja Emman nousu All Stars -kentälliseen oli se viimeinen silaus loistavaan kauteen. Onnittelut vielä kerran!

Tärkeää oli myös edustuksen säilyminen SM-sarjassa ja unohtamatta muita juniorijoukkueita, jotka hienolla tavalla pitivät yllä Naantalin mainetta johtavana ringettekaupunkina.

Tänäkin, niin kuin monena muunakin vuonna, olisi syytä palkita kaikki lajin parissa olevat ihmiset. Tapana on kuitenkin ollut nostaa esiin muutamia, joiden panoksella olemme tässä kohtaa alueen ehdottomasti paras seura junioripuolella.

Kati Väätänen, ringettejaoston pj

Perinteinen Power Team -kesäleiripäivä 15.7.2013

Power Team -kesäleiripäivää vietetään tänä vuonna maanantaina 15.7.2013 klo 10 - 19. Leiri on tarkoitettu F-, E- ja D-junioreille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot tulevat nettiin www.vg-62.fi.

 

C:n SM-turnaus

Vihdoin pitkään odotettu päivä koitti; jengi kasaan ja autoihin, nokka kohti Tuusulaa tavoitteena kultamitali SM-turnauksessa. Turnaus saikin rähjähtävän startin, kun Forssa kaatui selvin lukemin 4-0. Illan toisessa pelissä Nokiaa vastaan oli hieman vaisumpaa, mutta voitto 4-1 oli pääasia. Pelin päälle hiilaritankkaus hotellillla ja pää tyynyyn.

Toinen turnauspäivä lähti edellisiltaisen Nokia-pelin tapaan nihkeästi liikkeelle, mutta VeeGalaiset näyttivät taistelutahtonsa ja tappioasemasta noustiin 6-3 voittoon. Ilvespelissä aikaisempien voittojen vuoksi ei panoksia ollut, mutta lohkovoitto varmistettiin lukemin 3-4. Taktiikkapalaveri pidettiin tulevan vastustajan peliä katsellen, jonka jälkeen jälleen hiilaritankkaus pastan muodossa. Valmentajien oli helppo keskittyä seuraavaan peliin: joukkueen taistelutahto oli kova ja piinkova maalivahtityöskentely molempien maalivahtien osalta oli kirsikkana kakun päällä.

Tuusulapelissä tyttöjen otteissa näkyi pelin panos: win or you are out! Tuusula meni jo 2-0 johtoon, mutta Rebekan kavennuksen 2-1 jälkeen joukkue heräsi taisteluun. Tasoitus 2-2 ja sata salamaa iski jo tulta. Joukkue kasvoi tämän jälkeen puolella metrillä ja henki vaihtoaitiossa oli katossa. Ensimmäisen erän viimeiset minuutit olivat näyte siitä, miten ringetteä pelataan ja miksi ringette on niin mahtava laji! VG johti ottelua 4-2 eikä päästänyt Tuusulaa enää lähelle voittaen lopulta 7-4. VG näytti muille, miten pelataan ja voitetaan joukkueena! Pelin jälkeen ruokaa nassuun ja voitokkaan pelin fiilistelyt ennen keskittymistä taas seuraavan päivän koitoksiin. Välierävastustajaksi kun selvisi munakunnan Laitilan Jyske.

Aamupalalla tytöistä näkyi, että on tulossa mahtipäivä! Joukkue oli iloisella, keskittyneellä ja yhteneväisellä ilmeellä liikenteessä, vain Jyskeen kaato mielessä. Jopa kauhukaksikko Anna-Liisa ja Sonja olivat ensimmäistä kertaa ajoissa paikalla. Propsit siitä! Jännitys ja fiilis alkoi kohota peliä odotellessa. Ilo pääsi irti, kun peli sai salama-alun ja Emma vei VG:n 1-0 johtoon. Peli oli tiukkaa vääntöä kaikilla osa-alueilla. Kannustus oli kuumaa ja VG sai sen kuuluisan 6. kenttäpelaajan jäälle, kiitos siitä kaikille! Tyttöjen periksiantamattomuus kuvasi pelin kulkua parhaiten. Voitto oli ainoa tavoite ja kauden paras peli tosiasia. Laitila pääsi tasoittamaan, mutta tästä sisuuntuneena Laitilan 3-2 ylivoimasta tehtiin paperia ja 45 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista riemu repesi kattoon VG:n tehdessä voittomaalin. Viimeiset sekunnit kuluivat hitaasti, mutta varmasti, VG oli NIIN finaalissa! VG pelasi ja voitti joukkueena. Aamun valmistautumissloganin "munat kurkkuun" turvin siirryttiin ruokailuun ja jälkiruoaksi tytöille ansaittu pääsiäismuna.

Finaalissa vastaan luisteli Tikkakoski. VeeGalaisten panostus oli kova, mutta huippuvireessä ollut Tikkakosken maalivahti teki tyttöjen yritykset lähes tyhjiksi. Emma onnistui saamaan nollan rikki ensimmäisen erän lopussa suoraan aloituksesta. Hurja veto. Toinen erä oli ensimmäisen toistoa, Tikkakoski oli piirun verran parempi ja maalivahti suorastaan liekeissä. Huonommalleen VG ei hävinnyt. Pelin jälkeinen pettymys ravisteltiin pikkuhiljaa harteilta ja ymmärrys, miten upean turnauksen tytöt olivat joukkueena pelanneet, alkoi kasvaa. Kopissa viimeistään riemu repesi ja kovasta pakoyrityksestä huolimatta valkut saatiin hopeasuihkuun. "Hopea ei ole häpeä" pitää paikkansa. Tytöt pelasivat loistavan turnauksen, huikeat tytöt ja HUIKEA JOUKKUE!

Kiitokset tytöille, loistavasti toimineelle huollolle ja joukkueenjohdolle sekä Tuusulaan tulleelle kovaääniselle kannustusporukalle, KIITOS!

Onnittelut All Star -puolustaja Anna-Liisa Sarasteelle ja All Star -hyökkääjä Emma Santamäelle.

Milla ja Paula

 

Katinpenturnaus pidetty Naantalissa jo 22 kertaa

Tänä vuonna F-junioreiden Katinpentuturnaus pidettiin 9.3.2013. Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta kymmenestä eri seurasta. Kaukaisin vieras tuli Pietarista. Joukkue äänestettiin Fair Play-joukkueeksi, joten kiertopalkintona toimiva lautanen matkusti vuodeksi Pietariin.

Turnauksessa oli vauhdikkaita pelejä, onnenpyörän pyöritystä, arpajaisia ja laukaisututka. Katsomo oli täynnä ja tunnelma oli mahtava. Ensi vuonna uudestaan. Päivä huipentui palkintojen ja mitalien jakoon, mikä alkoi Power Teamin tyttöjen vetämillä yhteisleikeillä.

Kiitos kaikille talkootöihin osallistuneille vanhemmille, Naisten joukkueelle tuomaroinnista ja Power Teamille! Mahdollistitte tytöille mahtavan ja onnistuneen turnauspäivän. Myös valmentajat nauttivat tunnelmasta :)

Minna ja Kaisa

 

 

D-juniorit

Olimme turnauksessa Tampereella. Saimme hopeamitalit kaulaan tiukan taistelun jälkeen Forssan kanssa. Sen enempää surematta häviötä lähdimme hotelliin. Nea suojasi varmuudeksi alapään ja päätti jättää alasuojat päälle. Hotellilla söimme Suomen parhaat pizzat. Sorry no kebab. Porukka oli väsynyttä ja omiin huoneisiin palattiin melko nopeasti. Aamulla herätys oli ajoissa, jotta ehdimme aamupalalle. Mahat täysinä osa porukasta meni Anni-opettajan johdolla uimaan. Tytöt bongasi Sessulle uimavalvojan, joka kertoi mineraaliveden vaikutuksista. Kausi päätettiin Sessun sängylle:

 

E-juniorit

E-juniorit pelasivat hyvän nousujohteisen kauden. Kauden loppupuolella tytöt taistelivat hienoja voittoja vastustajista. Kauden ensimmäisestä voittopelistä otettiin kaikki ilo irti.

Kauden päätösturnauksessa Tampereella tytöt sijoittuivat neljänneksi. Turnauksen ohella tytöt pääsivät nauttimaan Nokian Edenin allasalueesta.

E-tyttöjen voitonriemua :)

 

RINGETTEKOULU KÄVI PELAAMASSA UPEAN TURNAUKSEN RAUMALLA 16.3.2013

Tässä onnelliset mitalistit :)

 

NAISTEN JOUKKUEEN KEVÄTLORU

On ringette aikuisliikuntana lähellä parhautta,

treenaaminen aikuisten naisten kanssa hauskaa ja monipuolista.

On kuntoa rakennettu puntilla jo kesällä,

vaikka sitä tahtoivat monet keväällä hieman epäillä.

On tilanteita ollut vauhdikkaita ja vaarallisia,

onneksi on vältytty pahemmilta loukkaantumisilta.

Kausi lähti käyntiin hieman nihkeästi,

kunnes löytyi taas voitontahto ja kiristyi loppukautta kohti tahti.

Kevät saapuu ja aurinko paistaa,

saa kausi ansaitun päätöksen (alue)mestaruusfinaaleissa.

Kiittää tahdomme kaikkia Naisten kauteen osallistuneita,

erityisesti Huoltoa ja Joukkueenjohtajatarta!

 

B-nuoret

B-nuoret pelasivat SM-sarjaa ja sijoittuivat sarjassa kuudenneksi. Kuusi parasta joukkuetta pääsi SM-lopputurnaukseen. Turnauksessa joukkue piti sijoituksensa ja oli siis kuudes.

Kuvassa loistava VG:n aluejoukkueryhmä, joka saalisti hopeaa Tähdistötapahtumassa. Onnittelut!!

 

SM-joukkue

Joukkue koostuu erilaisista yksilöistä:

Yksi on pallovastaava.

Toinen on suuri kapteeni.

Kolmas pesee harjoituspaidat.

Neljäs saa kuulla mopoautovitsejä.

Viides on se, joka tulee paikalle aina viime tippaan.

Kuudes puhhuu pohjoisen murteella.

Seitsemäs on pelannut koko uransa VG:ssä.

Kahdeksannen varusteet eivät tuoksu ruusulta.

Yhdeksäs on ollut ennen taitoluistelija.

Kymmenes juo proteiinijuomia.

Yhdestoista tekee maaleja vain tolpan kautta.

Kahdestoista muistetaan Nalle Puh kypärästä.

Neljännellätoista on kovin veto.

Viidestoista istuu kopissa lähinnä vessaa.

Ja kuudestoista on kirjoittaja se, joka ei pysy koskaan hiljaa.

Heistä on VG:n SM-joukkue tehty ja tämä mielenvikainen joukkue hoiti

karsintasarjan kunnialla kotiin.

 

Ringettejaoston päättäjäiset

Jaoston päättäjäisiä vietettiin Power Teamin johdolla 16.4.2013 Urheilutalolla. Mitalistijoukkueet saivat mitalit ja C-nuoret saivat sarjahopeamitalien lisäksi ruusut hienosta SM-turnaus hopeasta. KIERTOPALKINNOILLA PALKITUT

Seuran uusimmat