Alpo Lindström VG-62:n kunniajäsen nro 2
Julkaistu: 06.02.2017 00.00

Alpo Lindström VG-62:n kunniajäsen nro 2

Lauantaina 11.2. klo 18 ringeten edustusjoukkueen pelin yhteydessä nimitetään Alpo Lindström VG-62 ry:n kunniajäseneksi nro 2. VG:n ensimmäinen kunniajäsen on jalkapalloilija Pake Kymäläinen.

Alpo Lindström (s. 1936) toi poikansa Janin kanssa ringeten Naantaliin v. 1979 ja perusti VG-62:n ringettejaoston. Ringettejaoston puheenjohtajan roolin lisäksi, ei taida olla tehtävää, jonka hoitamiseen Alpo ei ole osallistunut. Ohessa vapaita lainauksia Anne Pentin kirjoittamasta VG:n historiikista (50 vuotta kasvua, innostusta ja kehitystä eli punaisesta kopista mestaruuksiin):

"Liikunnanopettaja, jääkiekkohyökkääjä ja -valmentaja Juhani Wahlsten toi ringeten Suomeen vuonna 1979. Alpo Lindström (synt. 1936) ja hänen poikansa Jan Lindström (synt. 1960) toivat ringeten Naantaliin saman vuoden loppupuolella. Jan oli ollut vaihto-oppilaana USA:ssa 1978 ja nähnyt tyttöjen pelaavan siellä. Lindströmien talon alakerrassa sahattiin jääkiekkomailoja ringettemailoiksi ja maalattiin oikean värisiksi. Alpo toimitti mailoja myös kouluihin, jotta siellä voitaisiin pelata ringetteä.

Alpo toimi ringettejaoston puheenjohtajana, joukkueen/joukkueiden valmentajana ja välillä joukkueenjohtajanakin. Oli hän myös perustamassa Suomen ringetteliittoa v. 1983 ja sittemmin Kansainvälisen Ringetteliiton hallituksen jäsen."

Ilman Alpoa ei siis olisi VG ringetteä.

Alpon lisäksi edustuksen peli on juhlapäivä myös ringettekoululaisille, sillä heidät on kutsuttu edustusjoukkueen vieraiksi. Pitkällä erätauolla ringettekoululaiset pääsevät luistelemaan kentälle ja heidät esitellään yleisölle. Pelin jälkeen ringettekoululaiset pääsevät edustusjoukkueen koppiin nimmareita hakemaan :)

Nähdään siis Aurinkoareenalla lauantaina 11.2. klo 18!

Seuran uusimmat