Muutoksia Maijamäen lähiliikuntapaikan pysäköintiin
SeuraJulkaistu: 19.02.2020 00.00

Muutoksia Maijamäen lähiliikuntapaikan pysäköintiin

Maijamäen lähiliikuntapaikan ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2019 ja toisen vaiheen suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. Toisen vaiheen aikana rakennetaan ns. iltakäytön välikkö liikuntakäyttöön. Välikköön tulee streetwork- ja parkouralue tarjoamaan koululaisille lisää päiväaikaista liikkumista sekä perheille ja muille ilta- ja viikonlopun liikuntamahdollisuuksia. Tällä hetkellä portti estää autojen pysäköinnin välikköön ja koulun eteen ulko-opiskelualueelle.

Naantalin kaupungin tavoitteena on lisätä kaikenikäisten naantalilaisten liikkumista, ja Maijamäen pihasta pyritään tekemään monipuolinen ja houkutteleva liikuntapaikka. Uuden lähiliikuntapaikan rakentamisen vuoksi Maijamäen lähiliikuntapaikan pysäköintipaikat ovat vähentyneet ja uusien streetwork -ja parkouralueen myötä pysäköintipaikat vähentyvät entisestään.

Liikenteen sujuvoittamiseksi Maijamäen liikuntahallin pihaan tulee uusia järjestelyitä. Nykyiselle, liikuntahallin edessä olevalle parkkipaikalle on tulossa kiertoliittymä, joka mahdollistaa turvallisen jättöliikenteen harrastuksiin. Uusi kiertoliittymä vähentää parkkipaikalta noin puolet pysäköintipaikoista.

Jättöpaikkana voi edelleen käyttää myös Aurinkotien varressa olevaa jättöpaikkaa, jota hyödynnetään muun muassa koulupäivän aikaisessa toiminnassa aktiivisesti ja joustavasti.

Pysäköintipulan helpottamiseksi ensi kesän remontin aikana on suunnitelmissa avata Maijamäen liikuntakäytävältä ovi lukion parkkipaikalle päin, jolloin myös sieltä suunnasta voi tulla liikuntahalliin.

Pysäköinti sallittu vain merkityillä paikoilla

Syksyn ja kevään aikana Maijamäen lähiliikuntapaikalla autoja on parkkeerattu muun muassa liikuntahallin pääoven eteen sekä läheisille nurmikkoalueille ja Maijamäen pihalle menevän tien varteen, joissa pysäköinti on kiellettyä. Maijamäen pihalla pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla.

Liikuntahallin pääovi toimii varauloskäyntinä esimerkiksi terveydenhuollon henkilökunnalle onnettomuustilanteissa, jonka takia kulkureitti täytyy jättää vapaaksi. Nurmikkoalueelle ja pihalle menevän tien varteen pysäköinti voi aiheuttaa vaaratilanteita jalankulkijoille ja pyöräilijöille, etenkin lapsille ja nuorille, ja siksi pysäköinti ei ole näillä alueilla sallittua.

Maijamäellä pysäköintiä tullaan selkeyttämään liikennemerkillä, joka ilmoittaa kielletyistä pysäköintipaikoista. Väärin pysäköidystä autosta saa jatkossa pysäköintivirhemaksun.

Lukion pihan lisäksi runsaasti pysäköintitilaa löytyy Kalevanniemen puolelta, Opintieltä. Sieltä kävelee liikuntahallille noin viisi minuuttia. Kävelyn voi hyödyntää esimerkiksi alkuverryttelynä ennen liikuntasuoritusta.