VG:lle kauden avaustappio - TPS/2 oli parempi numeroin 3-5
Julkaistu: 04.05.2019 00.00

VG päästi viisi maalia omiin perjantain kärkikamppailussa ja jäi pisteittä vaisuksi jääneen esityksen päätteeksi. Kolme maalia oli laiha lohtu, kun omissa soi liian usein ja nuori Tepsi selviytyi Karvetista voittajana liian helpolla. VG:n kohtaloksi koitui musta kymmenminuuttinen 70 ja 80 minuutin välillä jolloin tepsiläiset iskivät kolmesti. Vaikka VG kiipesi vielä takaisin kehään kahdella nopealla maalilla ja loi tukun paikkoja lisämaaleihin oli takamatka liian pitkä.

Hyisessä kevätsäässä pelattu ottelu alkoi TPS:n kovalla painostuksella. Parilla jo peliuransa päättäneellä Veikkausliiga-legendalla vahvistetut energiset turkulaisnuoret prässäsivät ylhäältä kovaan vastatuuleen aloittanutta VG:tä, jolla oli vaikeuksia purkaa vieraiden painetta. VG-puolustus kuitenkin kesti alun paineen takaiskuitta siivoten hyvin maalinedustaansa. VG pääsi myös kuin varkain johtoon vartin pelin jälkeen, kun kentän parhaimmistoon kuulunut Lauri Lavonen pisti pari vastustajaa vipuun vasemmalla laidallaan ja viimeisteli pallon komeasti etualakulmaan.

Johtomaalista ei kuitenkaan päästy nauttimaan pitkään kun oma verkko heilui jo viiden minuutin päästä avausmaalista. Kenttätapahtumiin nähden sinänsä varsin ansaittu tasoitusmaali syntyi melko heppoisin perustein tuomituista rangaistuspotkusta erotuomarin nähtyä käsivirheen kulman jälkitilanteesta. Puolustaja Erik Holopainen tinttasi pilkulta tolpan kautta yläkulmaan ja jätti VG:n maalia vartioineen Liikasen vaille mahdollisuuksia.

Ottelu ei ehtinyt kauaa tasatilanteessa vanheta kun erotuomari oli jälleen kotijoukkueen pelaajien piirittämänä tepsiläisten juhliessa johtomaalia. Tällä kertaa maalinteossa onnistui TPS-hyökkääjä Luka Leskinen, joka viimeisteli tyhjiin törmättyään yhteen palloa tavoitelleen ja yhteentörmäyksessä pallon kadottaneen maalivahti Liikasen kanssa. Tuomarin tulkinta oli ettei pallo ollut maalivahdin hallussa törmäystilanteessa ja pallo vietiin maalin merkiksi keskiympyrään. VG:n paikat tasoitukseen syntyivät ensimmäisen puoliajan lopulla lähinnä erikoistilanteista ja niiden jälkitilanteista. Paikat jäivät kuitenkin käyttämättä ja puoliajalle lähdettiin 1-2 vierasjohdossa.

Toisen puoliajan ensimmäiset kaksikymmentäminuuttia edettiin tasatahtiin ennen kuin maaleja alkoi tulla solkenaan. Tepsin kannalta vapauttavan 1-3 maalin viimeisteli 69 peliminuutilla Samuli Linjos joka sai ylärimasta peliin kimmoneen pallon VG-verkkoon. Purussaan epäonnistunut vastaantullut Liikanen oli kaukana maaliltaan kun Linjos onnistui siirtämään pallon verkkoon maalia tilanteessa vartioineen VG-puolustuksen ohi. Pari minuuttia edellisestä ja tepsiläiset juhlivat neljättä maaliaan hyvin pelatun vapaapotkun päätteeksi kun vaihtomies Daniel Hörkkö lisäsi johtoa takatolpalta päätyrajalta annetun matalan syötön puhkottua liian helposti VG-puolustuksen.

Maalien jälkeen molemmat joukkueet suorittivat muutaman vaihdon ja VG:n vaihdosta sisään tulleella Sarasteella oli oiva tilaisuus tuoda naantalilaiset mukaan peliin. TPS-maalivahti ja puolustus venyivät kuitenkin yhdessä upeaan tuplatorjuntaan ja estivät kavennuksen. Hetki tämän jälkeen turkulaisten Teemu Salonen oli yksin vapaana takatolpalla lisäämässä johdon jo neljään maaliin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

VG pääsi tapahtumarikkaassa ottelussa kuitenkin vielä mukaan peliin kun maalivahti Hakanpää lahjoitti Sarasteelle maalin joka oli hetkeä aiemmin jäänyt tekemättä. Pian tämän jälkeen Lavonen iski illan toisensa Matti Rainion ja Mikael Rautakosken esityöstä. Kavennusmaalien jälkeen VG sai painetta mutta olisi tarvinnut tehokkaampaa viimeistelyä jos olisi halunnut vielä taistella pisteistä.

Kauden ensimmäinen tappio ei ole pitkässä sarjassa vielä maailmanloppu ja otteluita on vielä paljon jäljellä. Peliesitysten on kuitenkin parannuttava, jotta naantalilaisten pistesaldo kasvaa samaan tahtiin muiden kärkijoukkuiden kanssa. Sen nimittäin peli kertoi, että TPS/2 on kova joukkue tähän sarjaan ja varmasti vaikeasti voitettavissa. P20 SM-sarjaa pelaavien nuorten miesten taitotaso on korkealla tasolla Neloseen ja kyllä nuorten miesten joukossa viilettäneet Adriano sekä Mikko Hyyrynen näyttivät myös siltä että annettavaa voisi olla seuralle muuallakin kuin valmennuspuolella.

VG:n pelit jatkuvat ensi viikolla jo keskiviikkona joukkueen matkatessa Raumalle Pallo-Iirojen kakkosjoukkueen vieraaksi. Peli pelataan Äijänsuon stadionilla klo 20:00 alkaen.