VG haki kolme pistettä Yläkentältä vaikeimman kautta
Julkaistu: 18.05.2019 00.00

VG:n maalivahti Jussi Liikanen piti maalinsa puhtaana Urheilupuiston aurinkoisella Yläkentällä ja nollapelin turvin naantalilaiset ottivat vierasvoiton vaisummallakin peliesityksellä. VG:llä oli onneakin matkassa kun ÅCF oli useaan otteeseen erittäin lähellä maalintekoa. Liikanen torjui ensimmäisellä puoliajalla ÅCF-hyökkääjä Sakari Ahon pilkun ja keskuspuolustajana ansiokkaasti luutinut Valtteri Uotinen pysäytti Iiro Sarparannan viimeistely-yrityksen toisella jaksolla. Ottelun loppuhetkillä painetta VeeGeen päätyyn saaneelta ÅCF:ltä liputettiin lisäksi paitsioksi yksi maaliin asti päätynyt sivuvapari, yhden reboundin VG:n paidastakin tuttu James Kauppinen lapioi läheltä maalin yli ja kotijoukkueen viimeinen volley tärähti kapteeni Raukusen naamaan.

Ottelun viimeistä kaksikymmentäminuuttista lukuunottamatta peli oli kuitenkin melko hyvin naantalilaisten hallussa eikä ÅCF päässyt pahemmin paikoille melko heppoisin perustein tuomittua ja Liikasen torjumaa rankkaria lukuunottamatta. VG ei onnistunut kuitenkaan murtamaan ÅCF-puolustusta isäntien selvitettyä naantalilaisten liian kaukaa lähteneet keskitykset ja viimeiset syötöt. Pallonhallinnan myötä VG sai paljon kulmia ja muita erikoistilanteita mutta ÅCF kesti kulmapotkupommitukset. Se oli kuitenkin Yön Ritareillekin liikaa, kun Veli Hartola pääsi ampumaan vaparia 20 metristä. Vellun tarkka laukaus kiersi tällä kertaa kauniisti etukulmaan muurin yli ja oli jälleen loistava osoitus miehen henkilökohtaisesta osaamisesta.

Toinen puoliaika alkoi naantalilaisten hallinnalla ja joukkueella oli paikkoja tehdä vapauttava 2-0 maali. Lähimmäksi pääsi Raukunen, jonka kaukolaukaus oli todella lähellä, mutta kimposi kentälle ristikosta. Ottelun loppu oli kuitenkin ÅCF:n kun kotijoukkue nosti miehiä ylös ja pisti painetta pitkillä palloilla tasoitusta hakien. VG ei saanut peliä rauhoitettua ja oli pulassa ÅCF:n paineistaessa. VG ei onnistunut myöskään hyödyntämään vastaiskuja, joihin aukesi paikkoja ÅCF:n nostaessa riskitasoja. Ei ennen kuin rautapakkimme Antti Koiranen hiipi läpiajoon ja iski kokeneen rakennusmiehen varmuudella viimeisen naulan syvälle Yön Ritarien arkkuun.

VG vei taas pisteet vaisummalla esityksellä ja voi olla tyytyväinen pisteisiinsä muttei esitykseensä. Hyvä ja yllätysvalmis ÅCF, jonka riveistä löytyy paljon ylemmiltäkin sarjatasoilta tuttuja pelaajia, antoi VG:lle kovan haasteen ja muistutuksen että ehjempiä ysikymppisiä tarvitaan, jos pistepussia aiotaan kartuttaa jatkossa samaan tahtiin. Edustuksen pelit jatkuvat ensi viikolla Kuparivuoren kotiavauksessa, kun vastaan tulee TuWe/2.