VG ei ollut yllätettävissä kotinurmellaan
Julkaistu: 10.08.2019 00.00

VG ei jättänyt vierailija Salon Tovereille mahdollisuuksia ja ratkoi pelin jo ensimmäisen puoliajan aikana. Neljän maalin lisäksi kotijoukkueella oli useita hyviä paikkoja lisämaaleihin. Pallo liikkui loistokuntoisella sateen kastelemalla nurmella nopeasti ja pelivälinettä hallinnut sekä tilanteidenvaihtoihin nopeasti reagoinut kotijoukkue vei peliä täysin.

Puolustuksen keskustassa pelanneet Leppiniemi ja Miika Tommila sekä keskikentän pohjan Raukunen ja Leppänen katkoivat salolaisten avaukset ja pitivät pallon kotijoukkueella. Yläkerran nelikko Karru, Lavonen, Hujala ja Lehmuskoski oli puolestaan jatkuvana uhkana salolaisten puolustuksella ja pääsi nauttimaan laitapuolustajina avanneiden Virran ja Koirasen tarjoiluista. Koirasen syötöstä syntyi myös illan ensimmäinen kun Lavonen laittoi pallon takatolpalta verkkoon vain 10 minuutin pelin jälkeen.

Seuraavaksi kotiyleisöä ja erityisesti ansiokkaasti pallopoikina toimineita VG:n P09-poikia huudatti Tomi Virta, joka pisti pilkun sisään ja venytti oman maaliputkensa jo kolmeen. Pilkun hankki kärjessä raatanut Henri Hujala, jota rikottiin boksissa hyvän juoksun ja harhautusten päätteeksi. Puolentunnin kohdalla Lavonen paranteli asemiaan VG:n kaikkien aikojen maalintekijä tilastossa viimeistelemällä nätisti Petteri Karrun petaamasta paikasta. Neljäs maali oli Roni Lehmuskosken taidonnäyte ja tarjoilusta vastasi syöttämisenkin taitava Lavonen.

Jälkimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen pelistä alkoi huokua, että kärkimatsi TPS/2:sta vastaan odotti jo muutaman päivän päässä. Jalkaa nostettiin selvästi kaasulta ja johtoa tyydyttiin suojelemaan loukkaantumisia ja keltaisia kortteja vältellen. Vähän vaisumman kakkospuoliskon lopulla Maskun Palloseurasta lainasopimuksella VG-paitaan syyskierrokseksi siirtynyt Hujala sai uurastukselleen ansaitun palkinnon ja maalitilinsä auki VG:n riveissä.

Naantalilaisilla ei ole varaa riehakkaisiin voitonjuhliin viikonloppuna seuraavan pelin odottaessa jo maanantaina. Vastuskin on silloin kovin mahdollinen, kun sarjan kärkipaikkaa pitävä TPS/2 isännöi VG:tä Parkin kentällä. Parkin tekonurmi tuli tutuksi viime viikolla Magen Akatemiaa vastaan eikä klo 20:15 alkavan pelin myöhäinen alkamisaikakaan pääse enää yllättämään Raunistulan iltapelin jäljiltä.