Tähtitarhassa taituroineen Anton Virtasen mietteitä
Julkaistu: 22.11.2022 20.37

Tähtitarhassa taituroineen Anton Virtasen mietteitä

Anton pelaa VG-62 P2008 joukkueessa ja pääsi Huuhkajapolkua aina Tähtitarhaan saakka, jonne pääsi Suomesta vain noin 80 parasta pelaajaa. Näiden taitavien poikien joukosta valittiin U15 maajoukkue Serbiassa pelattavaan turnaukseen.

Milloin aloitit jalkapallon pelaamisen? Ja missä seurassa?

Noin 5-vuotiaana. Olen aina pelannut VG:ssä. Nyt olen 14-vuotias, joten pelivuosia on tullut yhdeksän.

Mikä lajissa viehättää?

Olen TV:stä seurannut paljon pelejä, niin on kiva päästä itsekin pelaamaan. Kavereiden kanssa on hauska pelata ja nautin pelaamisesta.

Harjoitteletko paljon vapaa-ajalla?

Kesälomalla tuli käytyä lähes joka päivä kentällä, mutta nyt kun on koulua ja omat treenit ja välillä edustuksenkin, niin ehkä maksimissaan kerran viikossa ehtii kentälle. Jos ei ole viikonloppuisin pelejä, niin silloin ehtii treenaamaan omalla ajalla.

Kuinka usein teillä on treenejä?

Kolme kertaa viikossa ja lisäksi edustuksen treenit välillä maanantaisin tai perjantaisin.

Mitä muita lajeja tykkäät harrastaa tai olet harrastanut?

Jääkiekkoa pelasin, mutta se jäi viime vuonna ja salibandyn lopetin kesällä.

Kerro vähän millaista siellä Tähtitarhassa oli?

Se oli hauska kokemus. Oli hienoa nähdä oman ikäluokan parhaimpia pelaajia. Taso oli kovempi, mitä omissa sarjoissa täällä. Hauskaa oli nähdä, mitä pitää vielä tehdä, jos haluaa joskus päästä maajoukkueeseen. Opin urheilijan elämää. Joka päivä oli pelejä ja yhtenä päivänä treenit. Ruokailuja oli tiheästi ja nälkä ei ainakaan ehtinyt tulla. Nukuttuakin sai tarpeeksi.

Miltä tuntui, kun tieto Tähtitarhaan pääsystä tuli?

Hyvältä ja hienolta se tuntui, kun sinne pääsi. Koin koko ajan sen olevan mahdollista, vaikka en sitä osannut odottaa.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on?

Haluaisin päästä niin pitkälle kuin rahkeet riittää. Maajoukkueessa olisi hienoa pelata ja ulkomailla. Jalkapalloilijan ammatti olisi hienoa.

Onko sinulla terveisiä / neuvoja nuoremmille pelaajille, jotka haluaisivat myös Huuhkajapolulle ja Tähtitarhaan?

Kannattaa treenata kovaa ja muistaa, ettei sinne ole kiire. Jos ei heti valita, niin ihan hyvin voi päästä vanhempanakin maajoukkueeseen vielä.

----------------------------------------------------------

Alla vielä ote Tähtitarhassa vaikuttaneen Lännen aluevalmentaja Teemu Eskolan haastattelusta:

Suomessa on useita satoja lasten ja nuorten jalkapallotoimintaa tekeviä seuroja. Huuhkajapolun tapahtumilla yritetään varmistaa, että myös pienempien seurojen innokkaimmat pelaajat pääsevät mittaamaan tasoaan oman ikäluokkansa alueellisen kärjen kanssa.

Todella pienten seurojen potentiaalisille pelaajille on usein yhteistä se, että he ovat liikkuneet lapsuudessaan todella paljon, he ovat pelanneet seuransa useammassa ikäluokassa paljon pelejä ja ovat kantaneet peleissä isoa vastuuta, Eskola sanoo.

Esimerkiksi Naantalin VG-62 ( Anton Virtanen ), Turun Toverit ( Philip Otoo ) ja Jormala IK ( Ola Melander ) ovat seuroja, jotka hyvin harvoin saavat pelaajia Tähtitarha-tasolle asti.

- Esimerkiksi VG-62:n P14-joukkueessa on Antonin lisäksi muitakin potentiaalisia pelaajia. Joukkue on hyvä esimerkki siitä, että kun asioita on tehty harrastuksen aloituksesta asti hyvin ja laadukkaasti, pienemmänkin kaupungin joukkue voi nousta hyvälle kilpailulliselle tasolle vielä 11v11-vaiheessakin. Kunhan harrastuksen aloitus on kaudesta toiseen tasalaatuinen, Naantalin kokoisista kaupungeista voisi tulla nuorten kilpajoukkue jokaiseen ikäluokkaan, Eskola toteaa