Jennyn päivä
SeuraJulkaistu: 11.03.2017 00.00

Jennyn päivä

Taitoluistelu on kuulunut VG:n lajivalikoimaan joulukuusta 1975. Siitä meidän on kiittäminen Naantalin kaupunkia ja Jenny Laaksosta. Naantalin kaupungin järjestämien luistelukurssien innostamana saatiin myös oikeaa taitoluistelun seuratoimintaa Naantaliin, kun VG:n taitoluistelujaosto perustettiin ja Jenny lupautui jaoston ensimmäiseksi puheenjohtajaksi - riittävästi asiaa harkittuaan.

Yhteensä kahdenkymmenen vuoden ajan Jenny toimi ensin jaoston puheenjohtajana ja sitten varapuheenjohtajana. Sitoutuminen seuratoimintaan oli vähintäänkin sataprosenttista. Oman työuran lisäksi Jenny johti taitoluistelutoimintaa, jossa kaikki lajiin liittyvät kuviot oli opeteltava alusta lähtien ja tämän lisäksi hän myös itse ohjasi pieniä luistelijoiden alkuja. Olosuhteet olivat hieman toisenlaiset 1970-luvulla kuin nykyään. Harjoittelu tapahtui ulkojäillä, säiden armoilla. Milloin harjoittelua haittasi jäälle pudonneet syksyn lehdet, milloin ankara lumipyry tai aina niin raikas merituuli. Musiikki välittyi luistelijoille Laaksosten kaiuttimen kautta, kun alkuaikoina Kuparivuorelta puuttuivat musiikkilaitteet.

Jennyn ja kumppaneiden määrätietoinen työ lajin eteen on kantanut hedelmää jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. VG-62:n hallituksella on ilo ja kunnia nimetä Jenny Laaksonen, VG:n taitoluistelun Grand Old Lady, VG-62:n kunniajäseneksi nro 3.

Lämpimät onnittelut Jennylle!