Hallituksen tiedote; harrastustoiminta tauolla ainakin 13.4.2020 asti
SeuraJulkaistu: 19.03.2020 00.00

Hallituksen tiedote; harrastustoiminta tauolla ainakin 13.4.2020 asti

Kuten viime päivinä on kaikille käynyt selväksi, elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Tilanteesta johtuen VG-62:n harrastustoiminnan keskeytystä jatketaan 13.4.2020 asti. Jatkosta päätetään viranomaisten suositusten perusteella ja siitä tiedotetaan erikseen.

Vaikka ohjattu harjoitustoiminta on tauolla, omatoiminen harjoittelu on sallittua ja erittäin suositeltavaa. Osa valmentajista onkin jo lähettänyt harrastajille omatoimiharjoituksia. Jääkiekkojaosto on haastanut jääkiekkojunioreita omatoimitreeneihin, jossa parhaat omatoimitreenikuvat ja -videot julkaistaan seuran sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #omatoimitreenihaaste. Linkistä https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/vinkkeja-omatoimiseen-harjoitteluun-me-haluamme-ja-meidan-taytyy-liikkua-joka löytyy jotain vinkkejä omatoimisille jalkapalloilijoille. Huolehditaan kuitenkin siitä, että noudatamme Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvointilaitoksen ohjeita välttää ryhmäharrastuksia. VG-62:ssa ei voi siis olla ohjattuja treenejä muuten kuin virtuaalisia apukeinoja hyväksi käyttäen.

Maksut ovat myös herättäneet keskustelua. Jäälajit ovat siitä ”hyvässä” asemassa, että kausi olisi päättynyt Naantalin jäillä 5.4.2020. Nyt toimintaan tuli tauko kolme viikkoa etuajassa. Tauon jälkeen alkaa lähes kaikilla peruskuntokausi, jota pystytään tarvittaessa tekemään myös omatoimisesti. Jäälajien osalta kausimaksu- tai jaostomaksuja ei tulla palauttamaan, vaan niillä katetaan kaudesta aiheutuneita kustannuksia suunnitelmien mukaisesti esim. jää-, valmennus-, linja-auto- ja ruokailukustannuksia. Joukkueiden kaudelta 2019 - 2020 yli jääneet rahat voidaan käyttää ensi kaudella joukkueen toimintaan, niitä ei tarvitse tuhlata tämän kauden päätteeksi. Ringettejaosto on linjannut, että jäljelle jäävät rahat jaetaan jatkavien pelaajien pääluvun mukaan ja rahat siirretään pelaajan mukana seuraavan kauden joukkueen käytettäväksi. Jääkiekkojaosto on linjannut, että jos peruuntuneisiin turnauksiin kerätyt rahat on ehditty maksaa, seurassa lopettaville pelaajille palautetaan turnausmaksun osuus huomioiden ne mahdolliset kustannukset, joista ei enää järjestäviltä tahoilta saa palautusta. Seurassa jatkavien pelaajien osalta ylimääräinen maksu huomioidaan kauden 2020 – 2021 kuluissa myös siinä tapauksessa, että ikäluokka vaihtuu. Taitoluistelujaosto tiedottaa luistelijoita omista linjauksistaan erikseen.

Jalkapalloilijoiden kausi kärsii pahiten tilanteesta. Jalkapallojaosto suosittelee kuitenkin, että jalkapallojoukkueet keräävät kaudelle 2020 etupainotteisesti kausi- ja jaostomaksujaan, jotta sitten, kun kausi saadaan kunnolla alkamaan, raha-asiat olisivat joukkueilla kunnossa. UEFA ja FIFA käyvät läpi kansainväliseen jalkapallokalenteriin tehtäviä muutoksia ja kun ne ovat selvillä päästään suunnittelemaan myös kotimaan sarjojen ohjelmia.

Tähän presidentti Sauli Niinistön lainaukseen on hyvä päättää tiedote:

”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin vaan me olemme joukolla. Toinen toistaan tukemassa.”

VG-62 ry Hallitus