Wabari- ja Pikkukaveria ei jätetä -hankkeet
SeuraJulkaistu: 18.02.2014 00.00

Wabari- ja Pikkukaveria ei jätetä -hankkeet

Wabarit! – miehet vapaaehtoisina – on toiminut Turussa jo vuodesta 2012 ja kaveri-pareja on jo useita. Tarkoituksena on nyt levittää toimintaa myös Turun lähikaupunkeihin, Naantaliin, Raisioon ja Kaarinaa.

Miehet on miehii ja Wabareissa tehdään miesten juttuja. Me kannustamme toiminnallisuuteen, joka ennaltaehkäisee syrjäytymistä ja edistää hyvinvointia. Wabarit-toiminta tarjoaa mahdollisuuden uusien asioiden ja elämysten kokemiseen.

Miehet kalastavat, retkeilevät, käyvät matseissa, raksaavat pyöriä ja autoja, käyvät punttisalilla ja pelaavat jalkapalloa yms. Näitä elämyksiä pitäisi pystyä tarjoamaan myös niille, joilla ei ole olemassa luonnollista mieskontaktia. Aktiviteettiä tarvitsevia nuoria miehiä ja poikia on paljon, joten myös aktiivisia miespuolisia vapaaehtoisia tarvitaan Wabareiksi.

Saat henkilökohtaisen perehdytyksen Wabarina toimimiseen. Sen lisäksi tarjoamme työnohjausta, yksilöohjausta, virkistyspäiviä, ryhmätapaamisia ja lisäkoulutuksia. Räätälöidään sinulle näköisesi kokonaisuus Wabarina toimimiseen, sinun tarpeidesi mukaan.

Saat itse määritellä miten pitkäksi aikaa haluat sitoutua toimintaan ja maksamme toiminnasta sinulle aiheutuneet kulut esim. matkat, pääsyliput jne. Sinulla ei tarvitse olla valmiita suunnitelmia, sillä Wabarit on täynnä toiminnallisia vaihtoehtoja.

Mitä kaikkea Wabarina saat?

  • Hyvän mielen ja uusia kokemuksia
  • Voit tehdä mielekästä ja merkityksellistä työtä
  • Mahdollisuuden kehittää itseäsi
  • Ennaltaehkäiset osaltasi syrjäytymistä ja edistät hyvinvointia
  • Saat henkilökohtaisen perehdytyksen kaverina olemiseen
  • Annamme säännöllisen työ- tai yksilöohjauksen, sinun tarpeittesi mukaan
  • Saat uusia harrastusmahdollisuuksia
  • Voit opettaa omia taitojasi
  • Saat olla vapaaehtoistyöntekijä, ei ammattilainen

 

Mitä odotamme Wabarilta:

  • Olet täysi-ikäinen luotettava mies, yläikärajaa ei ole!
  • Haluat vilpittömästi tuoda oman panoksen Wabareihin

 

 
  Lisätietoa molemmista hankeista löydät TÄÄLTÄ (www.tsemppi.fi)

 

Pikkukaveria ei jätetä -hanke

Mieskaveritoiminta on lähtöisin Helsingistä, jossa toimintaa pyörittää Pienperheyhdistys. Mieskaveritoiminnan suureen kysyntään vastatakseen Pienperheyhdistys on käynnistänyt Pikkukaveria ei jätetä -projektin. Projektissa kehitetään pysyvä ja elinvoimainen mieskaveritoiminta Tampereen ja Turun lisäksi kahdelle muulle paikkakunnalle.                     

 

Mieskaveritoiminta rantautui Turkuun kesällä 2013. Turussa mieskaveritoimintaa ohjaa ja organisoi Monipalvelukeskus Tsemppi yhteistyössä, Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestön, Pienperheyhdistys ry:n kanssa.

 

Toiminta on useiden toimintavuosiensa aikana osoittanut merkittävyytensä monen miehen, lapsen ja äidin elämässä. Kavereina toimivat miehet ovat aikuisia, eri-ikäisiä miehiä, joilla on aikaa ja halua viettää aikaa lapsen tai nuoren kanssa. Lähtökohtana on, ettei toiminnassa ole tuettavia tai tukijoita. Lapset ovat aivan tavallisia lapsia, joilta vain puuttuu mies elämästään.

Mukaan mieskaveriksi

Mieskaveriksi sopii tavallinen, turvallinen ja luotettava mies. Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla   mukaan sellaisena miehenä kuin on. Tärkeintä on, että pystyy kohtaamaan erilaisia ihmisiä, ja että on aikaa ja kiinnostusta jakaa arkeaan lapsen kanssa.

Mukaan vapaaehtoistoimintaan pääsee mieskaverikurssin kautta. Toimintaan mukaan tulevat miehet käyvät noin 15 tunnin mittaisen mieskaverikurssin, jonka aikana perehdytään muun muassa vapaaehtoistyön ja kaveritoiminnan periaatteisiin, lapsen kehitykseen, äitien ja lasten odotuksiin sekä vapaaehtoisena jaksamiseen.

Lapselle mieskaveri

Perheet voivat hakea lapselleen mieskaveria, jos lapsella ei syystä tai toisesta ole kontaktia biologiseen isään tai muihin miehiin. Lapset voivat olla iältään 4-16 vuotiaita, poikia ja tyttöjä. Myös sisarruksille voidaan mieskaveria hakea. Mieskaveria voi hakea ottamalla yhteyttä työntekijään, jolta saa hakuohjeet.