Esittelyssä B-poikien vastuuvalmentaja Merdan Mahmud
JalkapalloJulkaistu: 24.01.2024 18.18

Esittelyssä B-poikien vastuuvalmentaja Merdan Mahmud

Valmentajien haastattelut osa 1

Ensimmäiseksi piinapenkkiin pääsee B-poikien uusi vastuuvalmentaja Merdan Mahmud. B-poikien valmentamisen lisäksi Merdan jakaa ammattitaitoaan mentoroiden juniorijoukkueiden valmentajia. Voit siis nähdä hänet myös työntouhussa juniorijoukkueiden harjoitusten aikana.

Miten olet aloittanut jalkapallon?

Vuonna 1996 muutimme Suomeen ja asuimme Kemissä. 7-vuotiaana aloitin siellä jalkapallon harrastamisen FC Tenhossa ja sieltä siirryin Visan joukkueeseen

Miten aloitit valmennuksen?

Olin nuori ja innokas futaaja, kunnes tuli kolme kertaa peräkkäin vakava polvivamma, kun olin noin 17-vuotias. Sen jälkeen oli vuosi taukoa, minkä jälkeen aloitin kaveriporukassa pelaamisen ÅIFK:ssa. Siellä kysyttiin haluiaisinko aloittaa valmentamaan junioreita. Päätin kokeilla ja siitä se sitten lähti.

Miten tulit mukaan VG:n toimintaan?

Leo "Leksa" Tommila on minulle tuttu ÅIFK ajoilta. Leksa soitti ja kertoi, että Naantalissa on panostettu ja halua panostaa lisää laadukkaaseen toimintaan. Tullessani VG:hen näkyi heti, että nyt on osaamista, kun mukana mm. Leksa Tommila, Erol Ates ja Telmo Manninen, joten oli helppo hypätä mukaan.

Mitä ajattelet jalkapallosta?

Jalkapallossa on jotain taikaa. Se on todella rikas laji. Kentällä voi olla ihmisiä eri kulttuureista ja persoonaltaan erilaisia ja poliittisesti erimielisiä ihmisiä ja silti kaikki nauttivat samaan aikaan pelaamisesta kentällä. Kaikille on samat säännöt ja arvot. Menestyminen on vain itsestä ja omasta ahkeruudesta kiinni. Lajin monipuolisuus ottaa kaikki vastaan ja kerää sen ympärille. Toiset pelailee kavereiden kanssa, toiset hyvinvoinnin takia, toiset vakavasti haluten tehdä itselle ammattia ja toiset haluaa vain seurailla pelejä. Olen aina ihaillut jalkapalloa ja mitä enemmän vietän aikaa sen ympärillä, niin ihailu on vain kasvanut.

Kerro roolistasi VG:ssä

Olen B-poikien vastuuvalmentaja ja kolme kertaa viikossa tutoroin 2013 - 2015 syntyneiden pelaajien valmentajia

Mitä tavoitteita olet asettanut itsellesi valmentajana?

Rakastan valmentamista ja apuna olemista niin pelaajille kuin valmentajille. Olisi kiva edetä mahdollisimman pitkälle valmentajana. Turha laittaa itselle mitään rajoja. Katsotaan minne tämä laji ja maailma vie.

Vielä viimeisenä seuraan liittyvä kysymys, tiedätkö kuka on Pauno Kymäläinen?

VG-62 jalkapallosta Suomen A-maajoukkueeseen noussut huippu pelaaja.