Harjoittelulla maailmanmestariksi
JääkiekkoJulkaistu: 02.02.2024 14.30

Harjoittelulla maailmanmestariksi

Vaikka sarjapelejä ei pääsi aina pelaamaankaan kannattaa silti harjoitella ja tavoitella unelmiaan. Näin teki seuran U20 Suomi-sarja joukkueen mukana treenaava Belmin Sinanbegovic ja siitä palkintona IIHF U20 3.div, ryhmä-B:ssä maailmanmestaruus.

Kolmen maan turnaus pelattiin Sarajevossa, Bosnia-Hertsegovinan pääkaupungissa 25.-30.1.2024. Vaikka turnaus voikin vaikuttaa pienelle oli se vauhdikas ja pelit ”iso maalisia”, sillä yksikään peli ei päättynyt alle viiden yhteismaalin lukemiin. Muuta osallistuja maat olivat Luxemburg ja Etelä –Afrikka.

Pelkkä mestaruus turnauksessa ei riittänyt Belminille vaan härkämäinen voimahyökkääjä kirjautti myös pistepörssin voiton itselleen, nejään peliin tehot 4+8 ja plus-miinuksen ollen +7.

Belminin mukaan vaikka taitotaso onkin hieman suomalaista kiekkoilua alempana, niin yritys kuitenkin joka ikisessä tilanteessa on reilusti yli 200%. Eikä ole väliä onko joukkueesi johdolla vai tappiolla, varmistelemaan ei ryhdytä missään kohdassa.

Turnauksen voitto Bosnia-Hertsegovinan ”Ledeni zmajevi” (kylmät lohikäärmeet)- joukkueelle tarkoittaa nuosua IIHF:n taulukossa ja seuraavia kisoja astetta kovemmassa sarjassa. Belminin omat tavoitteet otti myös harppauksen ylöspäin ja ne ovatkin Sarajevossa pelattavissa miesten 3. div, ryhmä-B:n MM-kisoissa 23.-29.2.2024.

Seura ja U20 joukkue onnittelee Belminiä ja lohikäärmeitä mestaruudesta. Sekä toivottaa mestarin tervetulleeksi takaisin jäälle harjoituksiin ja valmistautumaan seuraavaan turnaukseen.

Turnauksen tilasto