VG:lle tappio kärkimatsissa
Julkaistu: 13.08.2019 00.00

VG:lle tappio kärkimatsissa

VG pelasi kovaa vauhtia kohti Kolmosta etenevää TPS/2:sta vastaan paremmin kuin keväällä Karvetissa, mutta ei pystynyt tälläkään kertaa haastamaan kovia turkulaisnuoria kunnolla. Ensimmäisellä puoliajalla mustavalkoraitapaidat hallitsivat peliä, mutta VG-puolustus piti tepsiläiset poissa loistopaikoilta. Tepsin pohjapelaajat Karlsson ja Heikkinen olivat hyvin pelattavina ja laittoivat laitamenijöitä vauhtiin oikealta ja vasemmalta. VG:n maalinedusta oli kuitenkin tukossa Tommilan veljesten suojellessa sitä voimalla. VG:n laitapakit, Virta ja Ranta, pysyivät myös riittävän hyvin Tepsin vikkelien laitapelaajien perässä.

VG ei pystynyt pidempiin hallintajaksoihin ja parhaimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, joita joukkue onnistui hankkimaan suoraviivaisten hyökkäysten päätteeksi. Tomi Virta oli lähellä laittaa pallon taas vaparista yläkulmaan mutta vasurin veto ei kiertänyt aivan tarpeeksi.

Keskialueella käytiin myös omaa taistelua Leppäsen ja Raukusen painiessa vuoronperään Veikkausliigasta tutun ja nykyään TPS A SM-joukkueen valmentajistoon kuuluvan Adrianon kanssa. Tämä taistelu kääntyi tepsiläisten eduksi erotuomari Salmisen laputtaessa varomattomasti mutta ei mitenkään erityisen rumasti taklannutta Leppästä kahdesti hetki ennen puoliaikaa.

Toisella puoliajalla alivoimainen VG kaivautui entistä syvemmälle poteroihin ja Tepsi yritti murtaa naantalilaisten puolustusmuurin. Adriano sai pallon puoliajan alussa tolppaan, mutta VG-puolustus ja maalivahti Liikanen kestivät 67. minuutille asti. Silloin kotijoukkueen Luka Leskinen puski avausosuman vaikeasta asennosta Adrianon päätyrajalta lähteneestä keskityksestä. Maalin jälkiselvittelyissä pedantti erotuomari Salminen määräsi T. Tommilan kentän laidalle putsaamaan veristä puseroaan ja päästi Tepsin kahden miehen ylivoimalle. Tommilaa ei päästetty kentälle lukuisista pyynnöistä huolimatta ennen kuin pallo oli toistamiseen VG:n maalissa. Viimeistelijänä oli Bamo Ahmadi, joka ampui upean laukauksen riman alle kahdestakympistä.

VG-leirissä alkoi keittää eikä mennyt kauaa, että seuraava mies lähti suihkun puolelle: M. Tommila taklasi kovaa mutta väärin ja lähti toisella keltaisella suihkuun 72. peliminuutilla. Rumempiakin taklauksia, joista on selvitty ilman varoitusta, on näissä sarjoissa nähty. Tilannetta edelsi myös paitsiolta haiskahtanut liputtamatta jäänyt tilanne ja kaikki mittarit alkoivat näyttää VG-alakerrassa punaista. Valmentaja Mannisen tekemät vaihdot rauhoittivat kuitenkin tilanteen ja VG sai kasattua rivinsä kahden miehen alivoimasta huolimatta.

Tepsi kierrätti palloa nätisti kahden miehen ylivoimallaan, mutta ei pystynyt vieläkään pääsemään varmoille paikoille ja lisäämään johtoaan. VG onnistui saamaan myös muutamia hyökkäyksiä sekä erikoistilanteita. 83. minuutilla peli sai uuden käänteen kun VG-kippari Daniel Raukunen tykitti pallon kulman jälkitilanteesta tolpan kautta alakulmaan. Varmasti maalillaan keskityspalloja muuten poimineen Hakanpään nyrkkeily jäi vajaaksi ja Raukunen pääsi vetämään paraatipaikalta niin kovaa kuin turfeista lähtee.

Kavennusmaalin jälkeen VG onnistui vielä saamaan pientä hässäkän poikasta TPS-maalille, mutta tasoitus olisi vaatinut aikamoisen ihmeen. Maalia pääsikin juhlimaan yliajalla Tepsi, joka rankaisi nopean hyökkäyksen päätteeksi Bamo Ahmadin laukoessa toistamiseen kierteisen pallon nätisti VG:n verkkoon.

Voitollaan TPS/2 venytti johtonsa jo viiteen pisteeseen (49 p.) VG:seen nähden (44 p.). Wolvesilla (43 p.) on tämän kierroksen peli vielä pelaamatta ja voitolla tai tasapelillä paraislaiset nousevat kakkospaikalle VG:n ohi. Sarjasta nousee varmuudella Kolmoseen kaksi parasta. Pelejä on jäljellä vielä kahdeksan. Paljon pisteitä on siis vielä jaossa ja taistelu nousupaikoista käy kiivaana.

Ottelupöytäkirja: https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&1216552&M4

Seuran uusimmat