Jääkiekkojaosto aloittaa tähtiseuraprojektin
Julkaistu: 05.03.2022 11.15

Jääkiekkojaosto aloittaa tähtiseuraprojektin

Keski-iän juuri ylittäneen seuran jääkiekkojaosto ottaa seuraavan kehitysaskeleen.

Jaosto aloittaa kevään 2022 aikana Olympiakomitean Tähtiseura projektin. Projektin tarkoituksena on kehittää ja vakiinnuttaa toimintamallit sekä taata tasalaatuinen toiminta vuosi toisensa jälkeen juniorijääkiekossa.

Tähtiseura-ohjelma on seuratoiminnan laatuohjelma ja –järjestelmä. Ansiomerkkinä tai mitallina tästä on tähtiseurasinetti, jonka jaosto saavuttaa kun seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat. Laatutekijöiden mittarina toimii auditointi, joka toteutetaan lajiliiton aluepäällikön johdolla ja se uusitaan kolmen vuoden välein.

Ajatus tästä projektista syntyi viime vuoden lopulla, kun SJL:n kehityspäivillä oli esittelyssä esimerkki tapauksia, joissa meidän seuran kanssa saman kokoiset seurat ovat vieneet Tähtiseura projektinsa läpi kunnialla. Myös se että omalla toiminta alueellamme, Länsirannikolla, TarU:n jääkiekko jaosto suoritti omansa ja sai tuon sinettin. Miksi emme siis mekin?

Projekti on koko jaoston yhteinen työpaja, jossa tarvitaan kaikkia toimijoita niin vanhempia, valmentajia kuin pelaajiakin varmasti, siis aivan kaikkia.

- Juhani Bruun, jääkiekkojaoston pj


Tähtiseuraohjelma on loistava työkalu kehittää seuraa ja sen toimintaa. Se innostaa ja yhdistää myös seuran ihmisiä, koska kehittämisen työkalut ohjelmassa ovat niin selkeästi määritelty.

Tähtiseura kertoo toiminnan laadusta, jolloin uusien harrastajien on turvallista ja helppoa aloittaa lajin parissa. Harrastajat voivat nauttia läpi elämän kestävästä harrastuksesta hyvässä ilmapiirissä ja saada elinikäisiä ystäviä. Toimintaa kehitetään strategisella otteella, verkostoidutaan ja toimitaan yhdessä tavoitteiden mukaisesti. Vaikuttavuutta arvioidaan kolmen vuoden välein.

Mahtavaa saada myös VG:n jääkiekkojaosto mukaan kehittämään jo ennestään laadukasta toimintaansa.

– Jouni Myllymaa, SJL aluepäällikkö

https://tahtiseura.suomisport.fi/