VeeGeen Suomen Cup-juna pysähtyi keskiviikkona Karvetissa Porin FC Jazzin 1-3 vierasvoittoon
Miehet edustusjoukkueJulkaistu: 18.04.2024 18.08

Cupin ensimmäisellä kierroksella VeeGee oli kohdannut Vitosessa pelaavan Turun Nappulaliigan joukkueen, joka mankeloitiin 7-1 lukemin Samuli Mikkosen ( kummiyritys Foodduck ) kolmella sekä maalin mieheen tehneiden Samuel Lehtisen ( Bridget Inn ), Jaakko Siltasen ( JukuPark ), Tino Sopin sekä Santeri Nurmen kihahduksilla. Näistä merkille pantavaa oli se, että sekä Siltanen että Nurmi tekivät uransa ensimmäiset maalit virallisissa otteluissa VeeGee-paidassa.

Toisella kierroksella vastus oli huomattavasti laadukkaampi, kun Kolmosen Paraisten IF kävi vierailulla Naantalissa. Tiukan ja tasaisen väännön jälkeen seuraavalle kierrokselle jatkoi kotijoukkue VeeGee 3-2 numeroin. Tälläkin kertaa maaliverkkoja heiluttelivat Nurmi, Mikkonen sekä vastaavasti tällä kertaa ensimmäisen virallisen maalinsa VeeGeessä tehnyt Ville Viitanen.

Nyt siis kolmannella Cup-kierroksella kahta sarjaporrasta korkeammalla Ykkösessä pelaavat vierailijat ottivat pelin alusta asti kontrolliinsa mutta aivan parhaimmille maalipaikoille he eivät päässet murtautumaan VeeGeen puolustettua tiiviisti maaliaan. Yhden kerran vierailijat kuitenkin onnistuivat avausjaksolla ohittamaan VeeGeen maalissa kelpo ottelun pelanneen Niklas Harjun ( Routa Recovery ja B-autovarustelu), kun jo kertaalleen voitettu pallo menetettiin uudelleen ja tästä seuranneesta keskityksestä pääsi Taiyo Ushiyama ohjaamaan takakulmalta pallon vastustamattomasti maalin kattoon.

Ensimmäisellä jaksolla pelkästään vastaanottavana osapuolena ollut kotijoukkue juoksi sisuuntuneena toiselle jaksolle ja pelikellon raksutettua viitisen minuuttia oli tasoitus sormenpäiden päässä, kun Samuli Mikkosen keskitykseksi tarkoitettu pallo oli jo kaartamassa takakulmaan. Vieraiden maalivahti Lauri Leivo-Jokimäki sai kuitenkin kätensä väliin ja pallon pompattua takaisin ylärimasta pääsi ylösnoussut toppari Santeri Nurmi kokeilemaan vielä lähietäisyydeltä mutta alanurkkaan suuntautuneen sijoitukseen pääsi näppinsä väliin venyttämään vielä kertaalleen Leivo-Jokimäki.

Ottelu näytti jo ratkeavan parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun FC Jazzin kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta jälkimmäisen kävi vapaasti takatolpalta puskemassa sisään joukkueen kapteeni Christian Luca Campagna. Sitkeästi koko ottelun taistellut kotijoukkue nousi kuitenkin vielä maalin päähän kymmenen minuuttia ennen loppua, kun lähes puolesta kentästä lähteneen Samuel Lehtisen vapaapotkun kävi puskemassa komeassa kaaressa aivan tolpan juureen vuosi sitten vielä Vitosessa Kyrön Palloseurassa pelannut Niklas Maanpää (kuvassa).

VeeGeen kovasta loppurutistuksesta huolimatta tasoitusta ei syntynyt mutta vastaavasti vierailijat kävivät vielä lisäajan viimeisellä minuutilla 2v1 ylivoimahyökkäyksestä tekemässä loppuluvut 1-3 Hideyasu Tanakan toimesta.

VeeGeen joukkue on uudistunut melkoisesti pre-seasonilla kun joukkueeseen ovat liittyneet uusina pelaajina maalivahdit Niklas Harju (TPS akatemia), Elmo Laaksonen (FC Reipas A-jun) (kummiyritys Kiertotalo ) sekä naantalilaisille vanha tuttu paluumuuttaja Henri Forsströn (MaPS). Puolustusta vahvistamaan ovat saapuneet Antti Lunden (TPS akatemia) ja Wilber Fomenko (FC Inter B-jun) sekä keskikenttää Okko Pentikäinen (TPS akatemia). Hyökkäykseen on saatu lisää tulivoimaan, kun mukaan ovat liittyneet Joel Palken (TPS akatemia), Ville Viitanen (FC Inter 2), Ahmed Al-Shekhli (Wilpas) sekä Christian Linna (PIF).

Lähtijöitä puolestaan ovat olleet Piffeniin palannut maalivahti Milo Kallio ja kenties uraansa lopettelevat Juha-Matti Koiranen sekä edustuksessa sarjapeleissä 101 maalia tehtaillut Lauri Lavonen. Valmennuksella onkin käytettävissään nyt yhteensä 30 pelaajaa, joten tällä kaudella penkillä tuskin nähdään peleissä vajausta.

Pre-seasonilla harjoituspeleissä VeeGee kohtasi helmikuussa Ruskon Pallon (1-0 Palken) sekä Uudenmaan Kolmosessa pelaavan Riihimäen Palloseuran (4-1 Viitanen, Kurokallio ( kummiyritys Mallassepät), Fomenko, Sivula ( Rakennus S. Kivelä )). Maaliskuun ainoassa harjoitusottelussa oli Masku parempi 1-4 (Viitanen) ja viimeisessä ottelussa huhtikuussa kaatui myös Uudenmaan Kolmosen PKKU/2 luvuin 4-2 (Al-Ebadi ( Autokorjaamo ALaatu ), Siltanen, Lehtinen 2).

VeeGee avaa vihdoin sekä TPK:n että TPS akatemian luovutettua sarjapaikkansa 10 joukkueen sarjaksi supistuneen Kolmosen ensi viikon perjantaina 26.4 klo 18:30 Taponkedolla Maskua vastaan. Kotiavaus pelataan puolestaan Vapun jälkeen perjantaina 3.5 klo 19:00 Karvetissa, jolloin vastaan asettuu sarjanousija SalPa 2 Salosta.

Kausikortin saat helposti hankittua; VG-62 - Jalkapallo - Miehet edustusjoukkue - Kausikortit nyt myynnissä Edustuksen kotipeleihin