Kauden avausottelussa komea voitto Maskusta
Miehet edustusjoukkueJulkaistu: 27.04.2024 00.24

TPK:n sekä TPS akatemian luovutettua sarjapaikkansa varsin repaleisen sarjaohjelman kummallisuuksia päästiin toteamaan heti Maskussa VeeGeen aloittaessa vasta sarjan kotijoukkueen puolestaan pelatessa jo kolmatta otteluaan. Tällä kertaa VeeGee aloitti sarjan melko mallikkaasti, sillä ottelu ehti vanheta vaivaiset 27 sekuntia kun pallo oli jo kotijoukkueen nuotassa; maskulaisille hyvinkin tuttu Samuli Mikkonen ( kummiyritys Foodduck ) jatkoi Antti Leppiniemen ( Ahola Transport ) avauksen yhdellä kosketuksella kotijoukkueen linjan taakse ja sinne oikea-aikaisen juoksun tehnyt Ville Viitanen pyrähti läpi ja sijoitti pallon varmasti maaliin! Ensimmäinen vartti mentiinkin VeeGeen tahdissa ennen kuin kotijoukkue alkoi saada otetta ottelusta. Maskun otettua pallonhallinnan itselleen pääsi VeeGee iskemään kuitenkin useamman kerran nopeasta vastaiskusta mutta säännöllisesti tilanteet valuivat hukkaan viimeisen syötön epäonnistuttua. Pallonhallinnasta huolimatta kotijoukkue ei päässyt vaarallisille maalipaikoille ennen kuin 42.minuutilla pallo vietiin pilkulle hyvin epäselvässä tilanteessa. Kolmannen kerran äänekkäästi rangaistuspotkua vaatineet maskulaiset saivat tahtonsa läpi ja äänekkäistä äänekkäin Niclas Forss ampui pallon varmasti maaliin ja taukotilanteeksi 1-1.

Toisen jakson alkuminuuteista lähtien voimasuhteet kentällä olivat kallistumassa selvästi kotijoukkueelle vierailijoiden pelin muistuttaessa kaikin puolin pientä kaaosta. Naantalilaisille pelastavaksi hetkeksi muodostui viiden minuutin jälkeen hankittu kulmapotku, joka osoittautui ehkäpä koko ottelun käännekohdaksi. Samuel Lehtisen ( www.bridgetInn.fi ) lähettämä pallo kiersi takatolpalle, josta Santeri Nurmen ensimmäisen yrityksen Maskun puolustus pääsi vielä peittämään mutta irtopallon niittasi riemastuttavasti maalin Samuli Mikkonen! Maalista pientä piristymistä saanut VeeGee sinnitteli seuraavat hetket jo paremmin kotijoukkueen painaessa entistä kovemmin päälle ja tässä hetkessä vielä viime kaudella maskulaisten maalilla pelannut Henri Forsström esitti pari komeaa torjuntaa pitäen kenttäkuuluttajan hiljaa. Pelikellon näyttäessä 64.minuuttia kulmalipulle astellut Samuel Lehtinen päätti tämän jälkeen ottaa ratkaisijan roolin itselleen ampuessaan pallon suoraan maaliin siirtäen VeeGeen 3-1 johtoon katkaisten maskulaisten suurimman rynnistyksen ottelussa. Viimeisen puolituntisen aikana lähempänä olivatkin VeeGeen lisämaalit vastaiskuista kuin maskulaisten kavennusosumat. Riemukkaan loppuvihellyksen jälkeen maalin ja maalisyötön kerännyt Samuli Mikkonen paketoi ottelun seuraavasti: ” Hienoa päästä vihdoin aloittamaan kausi, sen huomasi jo alkulämmössä joka äijästä. Harjoituskaudella ongelmia on ollut mm. erikoistilanteissa, niin hyökkäys kuin puolustus suuntaan ja oli hieno nähdä, miten jokainen äijä pisti kroppaa likoon ja voitti kaksinkamppailut. Itselle oli myös hienoa saada kauden avausmaali ja syöttö heti ensimmäisessä pelissä. Nyt lähdetään hyvillä reeneillä kohti seuraavaa koitosta, viikon päästä kotiavausta SalPa 2:ta vastaan!".

Masku – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)