Miesten edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

PaiHa - VG-62   1 - 0

Paimio KHT

VG:lle tappio kauden viimeisestä pelistä

VG:n edustusjoukkue hävisi kauden viimeisen ottelunsa Paimion Hakan vieraana. Peli päättyi lukemiin 1-0 paimiolaisten viimeisteltyä ottelun voittomaalin kulmapotkusta hetki ennen puoliaikaa. Tappion myötä Kolmoseen täksi kaudeksi nousseen VG:n pistesaaliiksi jäi 13. pistettä eli vähän reilu piste per peli. Sarjaa on vielä pelaamatta muiden joukkueiden osalta, joten naantalilaisten lopullinen sarjasijoitus ei ole vielä tiedossa. Sitäkään ei vielä tiedetä montako joukkuetta sarjasta putoaa kauden päätteeksi Neloseen. Mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen ovat olemassa, mutta varmuutta asian suhteen ei tässä kohtaa vielä ole.

Kotijoukkue PaiHa hallitsi peliä ensimmäisellä puoliajalla eikä VG saanut luotua kuin yhden vaarallisen paikan avausjaksolla. Onni Ojalan kova laukaus painui kuitenkin maalin ohi. PaiHalla oli maalinsa lisäksi kaksi hyvää maalintekopaikkaa ensimmäisellä puoliajalla, jotka VG-maalivahti ”Mynis” Salmela selvitti reaktioillaan. Molemmissa paimiolaisten parhaimmissa paikoissa oli mukana vaarallinen brittihyökkääjä Mark Goldson. Ottelun ainoan maalin puski sisään PaiHa-puolustaja Aleksi Heikkilä.

Toisen puoliajan alussa Goldsonilla oli hyvä paikka lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Salmela piti VG:n mukana pelissä hyvällä vastaantulolla. Toisen puoliajan edetessä paimiolaisten kova prässi alkoi hiipua ja naantalilaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Lopun lähestyessä VG lisäsi painetta kohti PaiHa-päätyä ja nosti riskitasoja. Sen myötä myös PaiHalle aukesi vastaiskupaikkoja. Lisämaalit jäivät kuitenkin näkemättä, vaikka VG sai loppuminuuteilla useamman kulmapotkun sekä sivuvaparitilanteita.

Naantalilaisleiri jää nyt jännittämään Kolmosen jäljellä olevien otteluiden tuloksia. Jännitettävää riittää myös Kakkosen B-lohkon osalta, jonka tulosten perusteella Kolmosesta Neloseen putoavien määrä määräytyy. Myös Kolmosen nousukarsinnat vaikuttavat omalta osaltaan Kolmosesta putoavien joukkueiden lopulliseen määrään. PaiHa-tappion myötä sekä Åbo IFK:n voitettua perjantaina Salon Wilpaksen varmistui, että naantalilaisten sarjasijoitus jää Kolmosessa putoamisviivan alle. VG on kuitenkin tällä hetkellä ensimmäisenä nokkimisjärjestyksessä Kolmosen täydennysmenettelyssä. Euran Pallolla, jolla on vielä kaksi ottelua pelaamatta, on teoriassa mahdollisuus voittamalla molemmat jäljellä olevat pelinsä nousta VG:n ohi kymmenennelle sijalle. Täydennysmenettelyn kautta aletaan lisäämään joukkueita Kolmoseen mikäli Kakkosen B-lohkon molemmat putoajat eivät ole Läntiseltä alueelta tai jos VG:n Kolmosen lohkon voittaja nousee nousukarsintansa päätteeksi Kakkoseen. Kakkosen viimeiset pelit pelataan loka-marraskuun vaihteessa ja Kolmosen nousukarsinnat käynnistyvät lokakuun puolivälin aikoihin. VG:n sarjapaikan suhteen riittää siis jännitettävää vielä pidempään ja kannattaa pitää Kakkosen B-lohko sekä nousukarsinnat seurannassa.

VG:n kokoonpano: Salmela – Tommila M., Leppiniemi, Virta, Ranta, Raukunen, Hujala, Ojala (59’ Sivula), Mikkonen, Hartola V., Lehmuskoski (63’ Lavonen)