Miesten edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

VG-62 - TPS U23  1 - 3

Naantali Kuparivuori

VG jäi pisteittä TPS U23:sta vastaan

VG:n kauden viimeinen kotiottelu päättyi tappioon, kun TPS U23 haki voiton aurinkoiselta Kuparivuorelta lukemin 1-3 (1-0). Kauden ennätysyleisö näki pelin kääntyvän kenttätapahtumia hallinneillle tepsiläisille ottelun toisella puoliajalla vieraiden tehdessä kaksi maalia lyhyen ajan sisään heti puoliajan jälkeen. Aikaisin pelin alussa johtoon päässyt ja koko pelin omaa maalian syväpuolustuksessa varjellut VG sai lopussa painetta vieraspäätyyn ja oli lähellä tasoitusta hetki ennen täyttä aikaa. Vieraiden maalivahti Miikka Mujunen pelasti kuitenkin Oskari Leppäsen yrityksen kulmapotkuksi todellisella game saverillä. Yliajalla TPS pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemat vastahyökkäyksen päätteeksi.

VG joutui lähtemään otteluun varamiehisenä, kun edellisessä ÅIFK-pelissä hyvin pelanneet keskuspuolustajat Antti Leppiniemi sekä Miika Tommila joutuivat jäämään sivuun pelistä viime hetken loukkaantumisten ja sairastumisten myötä. Poisjääntien myötä isäntien kokoonpano meni uusiksi ja tärkeään puolustustaisteluun jouduttiin lähtemään ilman puolustuksen tukipilareita. Pelin henki kävi heti alusta selväksi kun TPS otti pallonhallinnan ja VG vetäytyi syvällä puolustusasemiin. Naantalilaisten onneksi heti ensimmäinen vastahyökkäys tuotti tulosta. Laitapakkina pelanneen Joni Sivulan nousu päättyi kovaan matalaan keskitykseen joka osui peittämään liukuneen TPS-puolustuksen käteen. Veli Hartola viimeisteli varmasti avausmaalin pilkulta ja kasvatti kauden maalisaldonsa viiteen.

Palloseura oli matkassa laadukkaalla miehistöllä ja erityisesti hyökkäyspäässä ja keskikentällä oli osaamista. Hollannista Fc Groningenin akatemiasta hiljattain Turkuun palannut Onnipekka Pajula oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä Ali Yasinin sekä Kabamba Kalabatamban sähistessä vieressä. TPS:n keskikentällä oli myös taitoa edustuksen portteja kolkuttelevien Niklas Pyyhtiän, Santeri Pohjalaisen ja Eetu Kolun muodossa. Lähimmäksi tepsiläisistä pääsi ensimmäisellä jaksolla Kolu, jonka kovan vedon ”Mynis” Salmela poimi upeasti yläkulmasta. Mynämäen Ter Stegen sai venyä avausjaksolla muutenkin monesti, kun VG-maalille tuli painetta kaikista ilmansuunnista. VG-puolustus suojeli kuitenkin maalin edustaansa menestyksellä ja onnistui pitämään maalinsa puhtaana tauolle asti.

Heti toisen puoliajan alussa VG:n kolme ottelua ja yhden puoliajan kestänyt nollaputki meni poikki, kun Ali Yasin puski läheltä Tepsin tasoihin toisen puoliajan ensimmäisestä hyökkäyksestä. Nappikeskityksen Yasinille tarjosi laitapakki Samuli Linjos, joka pääsi usein tukemaan vaarallisesti TPS-hyökkäyksiä. Tasoituksen jälkeen TPS jatkoi painettaan kohti VG-maalia ja tulosta tuli pelin 53. minuutilla. Tällä kertaa maalintekijänä oli Pajula, joka viimeisteli vahvasti paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. VG:n pelaajat protestoivat maalin hyväksymistä ja Oskari Leppäselle näytettiin tilanteen jälkeen neljännen kerran keltaista tällä kaudella. Erotuomari Einari Sarion protestoinnista jakamat varoitukset kävivätkin VG-pelaajille kalliiksi, kun myös Eetu Leppänen sai varoitustilinsä täyteen pelin lopulla. Ottelun lopun lähestyessä VG sai enemmän painetta kohti TPS-maalia ja oli lähellä tasoitusta. Pisteet kuitenkin lähtivät Tepsin matkaan Mujusen venyessä huipputorjuntaan ja Kolun iskiessä viimeisen naulan VG:n arkkuun yliajalla.

Tappion myötä VG:n paikka putoamisviivan yllä ei ole tässä kohtaa enää täysin omissa käsissä. Naantalilaisten sarjasijoitus putosi pykälän kahdeksanneksi TPS:n noustessa paremman maalieron turvin VG:n ohi. Kaikilla VG:n kanssa samoista sijoista pelaavilla joukkueilla on kuitenkin vähemmän otteluita pelattuna kuin naantalilaisilla, joten jännitettävää riittää sarjapaikan suhteen loppuun asti.

VG pelaa viimeisen pelinsä ensi viikon torstaina 24.9 Paimion tekonurmella klo 19:00 alkaen. Voitolla viimeisestä pelistä VG olisi varmasti vahvoilla putoamiskamppailussa. Suurin osa muista Kolmosen joukkueista pelaa vielä lokakuun ensimmäisellä viikolla ja VG:n lopullinen sarjasijoitus lienee selvillä vasta viimeisen kierroksen jälkeen. Korona-aikana aikataulut saattavat tosin vielä venyä, josta saatiin hyvä muistutus, kun viime lauantaina pelattavaksi tarkoitettu TPK-EuPa-peli jouduttiin siirtämään kotijoukkueen korona-altistuma epäilyjen takia. Mielenkiintoisen Kolmosen viimeisillä kierroksilla riittääkin jännitettävää monen asian suhteen. Putoamistaistelun lisäksi sarjan voitosta käydään kovaa taistelua Peimari Unitedin, Fc Ålandin ja Fc Inter/2:n kesken.

Naantalilaisleirissä kiinnostaa Kolmosen tapahtumien lisäksi myös Kakkosen B-lohkon tilanne. Kolmosesta putoavien joukkueiden määrä riippuu siitä, kuinka monta Läntisen alueen joukkuetta putoaa Kakkosesta Kolmoseen. Tällä hetkellä Rauman Pallo-Iirot ovat sarjassa viimeisenä putoamisuhan alla. Lisäksi Fc Jazzilla sekä Salon Palloilijoilla on vielä tekemistä sarjapaikkansa varmistamisessa. Kakkosen viimeiset pelit pelataan vasta marraskuun puolella, joten vielä pitkään riittää jännitettävää senkin suhteen mihin Kolmosen putoamisviiva lopulta asettuu.

VG:n kokoonpano: Salmela – Raukunen, Virta, Ranta, Sivula, Leppänen O., Hujala, Mikkonen (73’ Lavonen), Lehmuskoski (62’ Ojala), Hartola V., Leppänen E.