11
SYY
19.30
Miesten edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

ÅIFK - VG-62   0 - 1

Yläkenttä KHT

Tärkeät pisteet Yläkentältä!

VG:n voittoputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun kiivasta putoamistaistelua käyvä naantalilaisryhmä haki sarjapisteet Åbo IFK:n kotiluolasta Urheilupuiston Yläkentältä. Syksyn ratkaisupeleille ominaiseen tyyliin peli oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa kääntää ottelu edukseen. Hienouksia ei Yläkentän tekonurmella nähty, mutta kovaa vääntöä ja tarkkaa peliä puolin ja toisin. Pelin ratkaisijaksi ja naantalilaisten juhlituimmaksi sankariksi nousi lopulta puolustajajärkäle Miika Tommila, joka puski voittomaalin verkkoon pelin 75. minuutilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja peli aaltoili päästä päähän tasaiseen tahtiin. Molemmat joukkueet puolustivat kuitenkin maaliaan tarkasti eikä maalivahdeilta tarvittu huippuvenymisiä. Jo kolmannen nollapelinsä putkeen pelannut ”Mynis” Salmela oli VG-maalilla hereillä ja peitti mm. pelin alkuminuuteilla vaarallisen tilanteen hyvällä vastaantulolla. VG:n vaarallisimmat hyökkäykset olivat nopeita ja parhaimmat paikat syntyivät erikoistilanteista. ÅIFK loi pidempiä hyökkäyksiä ja pääsi keskityspaikoille, mutta ei onnistunut murtamaan vahvasti katkonutta VG-puolustusta.

Toisella jaksolla pallonhallinta siirtyi selkeämmin isännille, mutta maalipaikoille oli pääsy kielletty. VG puolusti sitkeästi koko joukkueen voimin rajusti töitä kärjessä tehneiden Eetu Leppäsen ja Veli Hartolan johdolla varsinaisen duunariosaston hoitaessa myös oman puolustusruutunsa. Vaarallisin tilanne VG:n päädyssä nähtiin hetki ennen Tommilan voittomaalia, kun isäntien kapteeni Cuong Tran pääsi vapaasti kokeilemaan päätyrajalta takaviistoon syötetystä pallosta. Naantalilaisten onneksi Tranin laukaus suuntautui ohi maalin.

Pelin voittomaalin aina Yläkentällä onnistuva Tommila puski kulmapotkusta vartti ennen täyttä aikaa. Esimerkillisesti naantalilaisten keskikentällä koko pelin tetsannut Oskari Leppänen voitti pääpallon taka-alueella ja jatkoi sen kohti Tommilan valtakuntaa. Kylmä- ja kovapäinen Tommila sai puskuunsa tarpeeksi voimaa ja se painui ÅIFK:n maalin kattoon maalivahdin ja puolustuksen estelyistä huolimatta.

Maalin jälkeen naantalilaiset suojelivat johtoasemaansa järkevästi ja valuttivat hiekkaa tiimalasissa. Eetu Leppänen pystyi pitämään palloa ylhäällä ja hankki arvokkaita sekunteja joukkueelleen. VG sai myös vaihtopenkiltä lisävoimaa puolustustaisteluunsa, kun valmentaja Mannisella oli laittaa kentälle mm. paluuta pelikentille tekevän Lauri Lavosen nopeat jalat ja kamppailuvoima. ÅIFK pystyttiin pitämään lopussa poissa kunnon paikoilta ja tärkeät pisteet matkasivat Naantaliin.

VG nousi tärkeän voiton myötä sarjataulukossa kymmenenneltä sijalta seitsemänneksi. Useammalla joukkueella on kuitenkin vielä vähemmän otteluita pelattuna kuin VG:llä ja sijoitukset muuttuvat nopeasti tasaisessa sarjassa. Naantalilaisten kahdessa jäljellä olevassa ottelussa riittää paljon panosta joukkueen kohdatessa samoista sijoista pelaavat TPS U23:n ja Paimion Hakan. Sarjapaikkansa suhteen naantalilaisilla riittää siis vielä jännitettävää. Paikka yhdeksän joukossa riittäisi varmuudella sarjapaikan uusimiseen. Kolmosesta putoavien joukkueiden määrä selviää kuitenkin lopullisesti vasta lokakuun lopulla, kun Kakkonen ja Kolmosen nousukarsinnat saadaan päätökseen.

VG:n kokoonpano: Salmela - Tommila M., Leppiniemi, Sivula, Virta, Raukunen, Leppänen O., Hujala, Ojala (77’ Lavonen), Hartola V. (90’ Lehmuskoski), Leppänen E.

ÅIFK-pelin pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/ottelupoytakirja?x&1501840

Kolmosen sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/tulospalveluarkisto/lantinen/2020-jalkapallo-lantinen?X&lanjp20&M3&1

Kakkosen B-lohkon tilanne: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=2






Tilastot
ÅIFK

0 - 1

(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista