Miesten edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

VG-62 - SC Wolves  4 - 0

Naantali Kuparivuori

VG pysyy mukana selviytymistaistelussa

VG:n edustusjoukkue otti toisen perättäisen voiton ja kauden ensimmäisen kotivoiton lauantaina Kuparivuorella. Naantalilaisten jalkoihin jäi sarjan jumbopaikalle jäänyt SC Wolves, kun Paraisten sudet kaatuivat lukemin 4-0 (1-0). Naantalilaisten juhlituin sankari oli kaksi maalia viimeistellyt ja kaikissa maaleissa vahvasti mukana ollut Veli Hartola.

Voitolla VG paranteli asemiaan sarjan putoamistaistelussa, jossa panokset ovat kovia. Sarjan joukkuemäärää ollaan supistamassa ensi kaudeksi ja Kakkosesta on mahdollisesti putoamassa Läntisen alueen joukkueita. Kolmosen voittajallekaan ei ole suoraa nousua tarjolla vaan se pitää ansaita nousukarsintojen kautta. Pakkovoitot sarjan peränpitäjistä EuPasta sekä SC Wolvesista ottanut VG on noussut vaikean alkukauden jälkeen ensi kertaa putoamisviivan yläpuolelle tällä kaudella. Sarjan alakastin joukkueilla on kuitenkin tässä kohtaa eri määriä otteluita pelattuna ja keskinäisiä pelejä on paljon jäljellä. Selviytymistaistelu jatkuu siis tiukkana ja viimeisissä kolmessa pelissä on paljon panosta. VG:llä on niissä vastassa Åbo IFK, TPS U23 ja Paimion Haka.

Ottelu alkoi kotijoukkueelta vaisummin eikä naantalilaisyleisö päässyt näkemään parasta VG:tä alussa. Vielä avausmaaliaan sarjassa jahtaava Wolves ei myöskään päässyt aivan huippupaikoille, vaikka saikin painetta kotipäätyyn. Kahdenkymmenen minuutin jälkeen VG rankaisi kesken Wolvesin painostuksen. Linjan taakse hyvän syötön Oskari Leppäseltä saanut Veli Hartola oli yksin läpi katkon ja kahden syötön jälkeen. Viime peleissä useasti lähellä maalintekoa ollut Hartola pisti pallon tyylikkäästi reppuun, jonka jälkeen peli alkoi kääntyä naantalilaisille.

Kotijoukkueen urakkaa helpotti melkoisesti myös se, että vieraiden Niklas Aalto otti kaksi varoitusta lyhyen ajan sisään noin puolen tunnin pelin jälkeen. Ylivoiman saatuaan VG sai pallonhallinnan itselleen, mutta ei saanut mitään järkevää aikaiseksi ennen puoliaikaa.

Tauolta tultaessa VG jatkoi hallintaansa ja paransi peliään. Pari kertaa jo heti alussa lähellä ollut kotijoukkue iski pelin ratkaisseet 2-0 ja 3-0 maalit lyhyen ajan sisään, kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu vitonen. Maaleissa oli vahvasti mukana Veli Hartola, joka laukoi päivän komeimman ylänurkkaan rankkarialueen ulkopuolelta ja vapautti hetkeä myöhemmin kapteeni Eetu Leppäsen läpiajoon.

Puoli tuntia ennen loppua VG alkoi vaihtaa tuoreita jalkoja sisään pelimiehiä pursunneelta penkiltään. Ensimmäisenä askiin päässyt Roni Lehmuskoski ei tarvinnut kuin pari minuuttia ennen kuin sai iskeä pallon reppuun. Hienon esityön tekivät varakapu Henri Hujala sekä Veli Hartola. Pelin loppupuolella VG:llä oli paljon paikkoja, mutta saumat maalieron paranteluun jäivät käyttämättä.

VG:n pelit jatkuvat ensi perjantaina vieraskentällä Åbo IFK:ta vastaan. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä klo 19:30 alkaen. Hyvät tulokset viime peleistä antavat VG:lle mahdollisuuden taistella tosissaan säilymisestä viimeisissä peleissä!

VG:n kokoonpano: Salmela - Tommila M., Leppiniemi, Ranta (69’ Virta), Sivula (87’ Koiranen A.), Raukunen, Leppänen O. (80’ Hartola T.), Hujala, Mikkonen (69’ Ojala), Hartola V., Leppänen E. (66’ Lehmuskoski)