Edustuksen kausi jatkuu marraskuussa avoimilla harjoituksilla
7.10.2018 12:24 Uutiset / M1

Uudet pelaajat tervetulleita marraskuussa jatkuviin treeneihin

VG:n edustusjoukkue harjoitteli viime viikolla syksyn viimeisen kerran Kuparivuoren nurmella. Päättyneellä kaudella Nelosen lohko 2:n kolmanneksi sijoittunut joukkue pitää nyt seuraavat viikot lomaa ja jatkaa harjoittelua Karvetin tekonurmella marraskuun alussa. ”Tekonurmen lämmöt laitetaan perinteisesti päälle tammikuun puolivälissä ja silloin kausi starttaa meillä toden teolla. Sitä ennen on kuitenkin tarkoitus harjoitella Karvetissa pelipainotteisesti ja katsastaa samalla toiminnasta kiinnostuneita uusia pelaajia”, joukkueenjohtajistossa pelaamisen ohella myös ensi vuonna jatkava Karo Kymäläinen taustoittaa.

Edustusjoukkue on perinteisesti harjoitellut syksyisin edellisen kauden päättymisen sekä lämmityskauden alkamisen välisen ajan muutaman kerran viikossa pelipainotteisesti. Syksyn treeneissä on pelattu erikokoisia pelejä osallistujamäärästä riippuen ja harjoitukset ovat sisältäneet vähemmän ohjattuja harjoitteita joihin on keskitytty lämmityskauden alkamisen jälkeen. Edustuksen pelaajien lisäksi peleissä on ollut aiemmin mukana myös seuran kakkosjoukkueen pelaajia ja vanhimpia junioreita sekä vierailevia tähtiä. ”Syksyn ja talven pelitreenit ovat olleet uusille pelaajille hyvä ponnahduslauta päästä mukaan joukkueen arkeen ja pelien kautta on ollut puolin ja toisin nopeasti nähtävissä missä mennään pelitaitojen suhteen. Rento ja hyvähenkinen meininki peleissä on ollut mutta kyllä siellä silti ihan tosissaan aina väännetään”, Kymäläinen nauraa yli kahdenkymmenen vuoden alasarjakokemuksella.

Runko kasassa mutta uudet pelaajat tervetulleita

Suurin osa edustuksen viime vuosien tutusta pelaajarungosta on jatkamassa kohti tulevaa kautta ja jatkoista tullaan tiedottamaan joukkueen sosiaalisissa medioissa syksyn edetessä. Myös muutama uusi nimi on jo ehtinyt osoittamaan kiinnostusta joukkueen toimintaan. Viime kauden ringistä jatko VG:ssä on enää muutaman pelaajan kohdalla avoin.

Myös uusille pelaajille on kuitenkin hyvin tilaa joukkueessa. ”Pelimäärän lisääntyessä viime vuodesta kasvaa luonnollisesti myös pelaajatarve. Viime kaudella jouduimme operoimaan paikoin hyvin kapealla miehistöllä mm. loukkaantumisten, armeijan ja opiskelu- sekä työkuvioissa sattuneiden muutosten takia”, itsekin polvileikkauksesta vielä toipuva Kymäläinen kertoo. ”Ei se mikään salaisuus ole, että suurin tarve meillä olisi maalivahdeille. Pirilä opiskelee Rovaniemellä ja on valitettavan vähän käytettävissä jos ollenkaan. Viime kaudella Maskun A-junioreista lainattu Rene Ahonen paikkasi hienosti maalivahtivajettamme, mutta lainamiesten varaan on vaikea rakentaa pitkää harjoituskautta. Roolia olisi siis veskarille Naantalissa tarjolla”, Kymäläinen jatkaa.

Hyvissä olosuhteissa talvisin Karvetin lämmitettävällä tekonurmella sekä kesällä Kuparivuoren huippukuntoisella kotinurmella harjoitteleva VG haluaa olla myös ensi kaudella mukana kun sarjanousijoita ratkotaan. Ensi vuoden Nelosesta on tulossa kuitenkin entistä kovatasoisempi ja pelimäärältään vaativampi. Yhdessä 14 joukkueen lohkossa pelattavassa sarjassa on näillä näkymin 8 ottelua enemmän kuin viime kaudella ja kovia uusia joukkueita tulee sarjaan sekä Kolmosen putoajista että Vitosen nousijoista. ”Kauteen valmistautuminen on suoritettava tänä talvena erityisen huolellisesti ja tavoitetila on että joukkue olisi pitkälle kasassa, kun Karvetin tekonurmen lämmöt lyödään päälle tammikuussa”, Kymäläinen tiivistää.

Lisätietoa avoimista harjoituksista ja joukkueen toiminnasta:

Telmo Manninen, valmentaja

+358 50 564 4052

Karo Kymäläinen, joukkueenjohtaja

+358 44 970 4530


   
Lisää uutisia
M1
«  Syyskuu   »
Kategoriat