Viisi visaista kysymystä Ellenille
SeuraJulkaistu: 18.12.2023 12.34

Viisi visaista kysymystä Ellenille

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Ellen Uschanow. Opiskelen liikunnanohjauksen perustutkintoa ja minusta tulee liikuntaneuvoja. Koulutuksen järjestää Suomen Urheiluopisto (Vierumäki) yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa.

2. Mikä oli harjoittelujakson aihe?
Valmennus.

3. Mikä oli hauskinta jakson aikana?
Hauskinta oli päästä seuraamaan eri ryhmiä ja eri valmentajien tapaa toimia ja se, että näki, miten lapset ja nuoret tykkäsivät siitä, mitä he tekevät.

4. Tuliko jotain yllätyksiä?
Seuran työmäärän paljous oli tiedossa, mutta esimerkiksi se, miten paljon kaikkea erilaista toiminnanjohtajan työhön kuuluu tuli yllätyksenä. Valmentajat ottivat minut hyvin vastaan ja olivat kannustavia ja kiinnostuneita. Sain myös hyviä vinkkejä valmentajilta.

5. Suositteletko koulutusta?
Suosittelen. Koulutus sopii kaikille, jotka tykkäävät olla ihmisten kanssa ja haluavat kehittää tai opettaa muita sekä ovat valmiita kehittämään myös itseään.

6. Haluatko sanoa vielä jotain muuta?
Työharjoittelujakso oli kiva ja opin paljon.

Ellen suoritti työharjoittelujakson 23.10. - 17.12.2023. Harjoittelujaksolla työpäivien pituus oli 6 tuntia/päivä (30 tuntia/viikko) ja jakson tavoitteena oli suorittaa Valmentajana toimiminen seurassa tutkinnon osan näyttötyö. Näyttötyöhön sisältyi yhden ryhmän fyysisten ominaisuuksien ja motoristen taitojen kartoittaminen ja kehittymisen seuranta (alku- ja lopputestit), harjoittelun suunnittelu (vuosi-, jakso- tai kausisuunnitelma), yksittäisten harjoitusten suunnittelu ja ohjaaminen sekä oman osaamisen arviointi näyttökeskustelussa. Ellen teki näyttötyönsä ringeten D-junnuissa. Ellen suunnitteli ja ohjasi oheisharjoitteet, joiden tarkoituksena oli parantaa pelaajien koordinaatiota, nopeutta, ketteryyttä ja kimmoisuutta. Pelaajien kehittymistä seurattiin alku- ja lopputesteillä.