VG voittoon sarja-avauksen viime sekunneilla
Julkaistu: 03.04.2019 00.00

VG voittoon sarja-avauksen viime sekunneilla

VG:n ja Turun Weikkojen välisestä Nelosen sarja-avauksesta kehkeytyi tasainen taisto, jonka voittaja selvisi vasta pelin viimeisillä sekunneilla. Nolla-nolla-tilanteessa edennyt ottelu ratkesi VG:n eduksi joukkueen kantaviin voimiin kuuluvan Lauri Lavosen upealla henkilökohtaisella taidonnäytteellä vasta aivan yliajan viime sekunneilla. VG avasi näin kautensa kolmella sarjapisteellä ja sai pitkälle sarjakaudelle tuloksellisesti hyvän startin. Peliesitys jätti kuitenkin vielä paljon parannettavaa tuleviin koitoksiin.

VG:n ja TuWen välisessä kohtaamisessa oli selvästi nähtävissä että kyse oli kahden tähän sarjaan tasokkaan mutta parasta peliään yhä huhtikuun alussa hakevan joukkueen välisestä väännöstä. Molemmilla oli pelissä paikkansa mutta viimeistely-yritykset sekä viimeiset ratkaisut jäivät molemmilta vaisuiksi. Molempia maaleja vartioi myös asiansa osaavat maalivahdit jotka kuuluivat kentän parhaimmistoon. Erot joukkueiden välillä olivat pienet ja matsi olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.

Ensimmäisellä puoliajalla VG piti enemmän palloa, mutta TuWe pääsi vaarallisemmille maalipaikoille. Omalla kenttäpuoliskollaan tiivisti puolustanut TuWe antoi VG:n kierrättää palloa rauhassa alakerrassa ja iski kotijoukkueen kimppuun aina tilaisuuden tullen. Vaarallisimmat maalipaikat syntyivätkin VG:n omista syöttöhasseista, joista vierailijat olivat päästä rankaisemaan ja vain maalivahti Jussi Liikasen torjunnat pitivät lukemat tasoissa. Naantalilaisista parhaimmille paikoille ensimmäisellä jaksolla pääsivät läpiajoon nopean käännön jälkeen karannut Valtteri Saraste sekä alati vaarallinen Veli Hartola.

Toisella jaksolla peli aaltoili ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa ja kumpikin pääsi kokeilemaan myös nopeita vastaiskuja kesken vastustajan painostuksen. Vieraat olivat myös lähellä onnistua nopeasta hyökkäyksestä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa mutta Olli Wendelinin nosto leijaili naantalilaisten onneksi yli maalin. VG:n vaarallisin oli myös toisella jaksolla Veli Hartola, joka oli muutamaan otteeseen lähellä avata maalitilinsä VG:n paidassa.

Kauniissa kevätsäässä pelattu jännittävä sarja-avaus sai kuitenkin arvoisensa päätöksen Lavosen niitattua kuudestatoista metristä upean volleyn riman alle tehtävistään hyvin suoriutuneen oikeudenjakaja Ari-Petteri Finnbergin antamalla lisäajalla. Lavosen kolmen pisteen vetopaikan petasi VG:n kokemusosasto kapteeni Raukusen tiputtaessa päällään Tomi Virran tarkan keskityksen vetosektorille. VG:n kaiken pelistä tietävän huoltaja Timo Tammisen tiedetään hokeneen vuosikausia että voittomaalin teko kannattaa säästää mahdollisimman viime tinkaan ettei vastustajalle jää mahdollisuutta enää kuitata takaisin. Tammisen opit oli kerrankin sisäistetty ja ottelu vihellettiin päättyneeksi heti maalia seuranneen aloituspotkun jälkeen.

Ottelupöytäkirja: https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&1216434
Seuran uusimmat