Lauri Lavosella sata sarjamaalia VG-edustuksessa
Julkaistu: 20.10.2021 17.00

Lauri Lavosella sata sarjamaalia VG-edustuksessa

VG-62:n edustusjoukkueen pitkäaikainen ykköstykki Lauri Lavonen teki loppukaudella paluun VG-paitaan ja onnistui maalinteossa heti omassa kauden avauksessaan Rauman Pallo-Iiroja vastaan. Lokakuun alussa viimeistelty maali oli Lavosen sadas osuma VG:n edustusjoukkueen sarjaotteluissa. Sadan maalin merkkipaalun saavuttaminen oli yksi yläloppusarjan valonpilkahduksista koko joukkueelle, viimeisestä ÅIFK-pelistä tulleen vierasvoiton lisäksi. Kolminumeroisella maalimäärällään Lavonen liittyi seuran harvalukuiseen yli sadan maalin miesten kerhoon.

Sarjapelejä Lavosella on kasassa kaksi sataa, joten verkko on heilunut joka toisessa pelissä. Sarjapelien lisäksi maaleja on syntynyt paljon myös cup-otteluissa sekä harjoituspeleissä. Lavosta ei myöskään tunneta pelkkänä maalintekijänä vaan vaatimaton hyökkäyspäänpelaaja on pedannut paikat moniin maaleihin myös pelikavereilleen. Puhutaan siis erittäin arvokkaasta pelaajasta joukkueelleen, joka on vuosien varrella ratkaissut omalla panoksellaan monta peliä keltamustille. Lavonen onkin valittu useasti joukkueen sisäisissä äänestyksissä kauden tärkeimmäksi pelaajaksi.

Lavosen maalitehtailu VG:n edustuksessa on jatkunut kaudesta 2009 lähtien, jolloin naantalilaisten lahjakkaan ja hyvin valmennetun -91 ikäluokan lupaukset tulivat ryminällä mukaan edustusjoukkueen peleihin. Maaleja on syntynyt tämän jälkeen tasaiseen tahtiin VG-paidassa. Maalirikkaimpina kausina verkko on heilunut 15 kertaa ja yli kymmenen maalin kausia on viisi kappaletta. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä Lavosen nimi on komeillut seitsemän eri kauden päätteeksi.

Nopeista jaloista ja tarkasta laukauksesta tunnettu Lavonen on pelannut käytännössä koko juniori- ja aikuisuransa VG:n paidassa, vaikka kiinnostusta on ollut myös muualla. Monipuolisen palloilijan lajivalikoimaan on kuulunut nuorempana jalkapallon lisäksi myös mm. jääkiekkoa sekä lentopalloa.

Kahtena edellisenä kautena 2020 ja 2021 Lavosta ei ole enää kovin usein nähty VG-paidassa mm. loukkaantumisten takia. Liedossa perheineen nykyisin asuva Lavonen on tänäkin vuonna keskittynyt enemmän juniorivalmentamiseen ja omat jalkapalloilut ovat jääneet vähemmälle. Naantalilaisten onneksi hänet onnistuttiin kuitenkin houkuttelemaan takaisin VG-paitaan Pallo-Iirot peliin ja heti tuli tulosta vanhaan malliin.

VG-62 onnittelee Lauria hienosta saavutuksesta! Sankari palkitaan edustusjoukkueen päättäjäisten yhteydessä marraskuussa.