Julkaistu: 14.05.2017 00.00

Seurasiirrot ja edustusoikeudet 2020-2021

SEURASIIRROT 2020-2021

Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto?

  • Edustusoikeus on oikeus pelata seuran nimissä Jääkiekkoliiton järjestämässä sarjatoiminnassa.
  • Edustusoikeus voi olla muussa seurassa kuin mihin seuraan pelipassi on otettu.
  • Pelaajan edustusoikeus alkaa siinä seurassa, missä pelaaja pelaa Jääkiekkoliiton sarjapeleissä ensimmäisen ottelunsa U11-junioreissa tai vanhemmissa ja pelipassi on otettu kyseisen seuran nimiin.
  • Leijonaliigassa pelaaminen ei tee edustusoikeutta kyseiseen seuraan.

Mikäli pelaaja vaihtaa seuraa, on kyseessä jonkinasteinen edustusoikeuden siirto.

Aikarajat

Siirtoaika U19 ja nuoremmat pojat

Pelaajan, jolla ei ole voimassaolevaa pelaajasopimusta, on 30.6. mennessä joko tehtävä pelaajasopimus jonkun seuran kanssa tai ilmoitettava kirjallisesti edustusoikeuden omaavalle seuralle mahdollisesti vaihtavansa seuraa saadakseen vapaan edustusoikeuden siirron.

Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä U19-U11 –juniori-ikäisissä seuraavina aikoina:

  • 1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika
  • 1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa
  • 1.8. – 31.8. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella
  • 1.9. – 31.10. siirtoaika vain niille jotka eivät ole edustaneet sarjaotteluissa kuluvalla kaudella mitään seuraa
  • 1.11. – 30.11. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella
  • 30.11. siirtoaika päättyy U15- ja nuoremmilla pelaajilla (huom.: tämä on uusi)
  • 1.12. – 1.1. siirtoaika vain niille jotka eivät ole edustaneet sarjaotteluissa kuluvalla kaudella mitään seuraa
  • 2.1. – 15.2. U19-U16 ikäisillä siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella. U15- ja nuoremmilla ei siirtoaikaa.

Siirtoaika päättyy aina kyseisenä päivänä klo 23.59.59.

Mikäli kyseessä on nuorempi pelaaja kuin U20-ikäinen ja pelaajasiirto tehdään aikana, jolloin nuorempien (U11-U19) siirtoja ei saa tehdä, ei hän saa uudessa seurassaan edustaa U19 tai nuorempien joukkueita ennen kuin nuorempien siirtojen aikaraja on avoinna. Tämä koskee pelaajia, jotka ovat edustaneet edellistä seuraansa kuluvalla kaudella sarjaottelussa.


Siirtoaika U20-nuoret ja vanhemmat miehet/pojat sekä kaikenikäiset naiset/tytöt
Pelaaja, jolla ei ole voimassa olevaa pelaajasopimusta tai kirjallista sitoutumista mihinkään seuraan eikä ole osallistunut alkaneella kaudella joukkueen toimintaan, voi vapaasti siirtyä toiseen seuraan (siirtomenettelyn mukaisesti) siirtoaikojen puitteissa. Jos pelaaja on osallistunut joukkueen toimintaan, riippumatta kirjallisesta pelaajasopimuksesta tai sitoumuksesta, ei pelaajalla ole vapaata siirto-oikeutta, mikäli seura pystyy osoittamaan kiistattomat taloudelliset vastuut, jotka pelaajan osallistumisesta seuran toimintaan hänen kohdallaan on syntynyt.

Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä aikuisissa – U20-ikäisten sekä naisten/tyttöjen osalta seuraavina aikoina:

  • 1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika
  • 1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa
  • 1.8. – 15.2. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella

Siirtoaika päättyy aina kyseisenä päivänä klo 23.59.59

Mikäli kyseessä on nuorempi pelaaja kuin U20-ikäinen ja pelaajasiirto tehdään aikana, jolloin nuorempien (U11-U19) siirtoja ei saa tehdä, ei hän saa uudessa seurassaan edustaa U19 tai nuorempien joukkueita ennen kuin nuorempien siirtojen aikaraja on avoinna.

Tämä koskee pelaajia, jotka ovat edustaneet edellistä seuraansa kuluvalla kaudella sarjaottelussa.

Siirtolajit

Vapaa seurasiirto
Kun pelaajalla ei ole sopimusta vanhan seuran kanssa on siirto aina vapaa seurasiirto.

Rajoitettu seurasiirto
- Jos pelaaja lainataan kauden aikana toiseen seuraan, voidaan seurasiirto tehdä väliaikaisena seurasiirtona. Pelaajan edustusoikeus palaa vanhaan seuraan automaattisesti rajoitusajan päätyttyä.
- Koko kauden rajoitetun seurasiirron voi tehdä vain pelaajasta, jolla on voimassa oleva pelaajasopimus vanhan seuran kanssa. Vanhan seuran tulee toimittaa kopio pelaajan voimassaolevasta pelaajasopimuksesta liittoon, mikäli pelaajalle tehdään rajoitettu seurasiirto koko kauden ajaksi. Jos pelaajasopimusta ei ole toimitettu liittoon, muutetaan seurasiirto automaattisesti vapaaksi seurasiirroksi.
- Rajoitettua seurasiirtoa voidaan jatkaa vain uudella seurasiirrolla tai jos seurasiirto halutaan päättää ennen määräajan umpeutumista, tulee tehdä rajoitetun seurasiirron palautus.

Rajoitetun seurasiirron palautus
- Jos rajoitetulla seurasiirrolla olevan pelaajan siirto halutaan päättää ennen seurasiirron rajoitusajan päättämistä, tulee tehdä rajoitetun seurasiirron palautus. Rajoitetun seurasiirron palautus on normaali seurasiirto kirjaamismaksuineen, mikäli pelaaja palaa pelaamaan lähtöseuraansa.
- Jos pelaaja siirtyy kolmanteen seuraan pelaamaan ilman että välissä palaa pelaamaan lähtöseuraansa, kirjaamismaksun maksaa vain pelaajan seura, johon pelaaja siirtyy pelaamaan.

Ryhmäseurasiirto (Katso kilpailusäännöt 6.5)
Ryhmäsiirto voidaan myöntää (erillinen anomus tehtävä kilpailuvaliokunnalle) silloin, kun lähtöseura omalla päätöksellään lopettaa toimintansa tai lähtöseuran joku ikäluokka kokonaisuudessaan sarjailmoittautumisten jälkeen ilmoittauduttuaan sarjatoimintaan lopettaa toimintansa seuran omalla päätöksellä tai jonkun seuran kaikki U16- ja vanhemmat ikäluokat (vähintään kolme ikäluokkaa) siirtyvät tai yhdistyvät toiseen seuraan. Anomuksessa pitää olla puolto kummaltakin seuralta sekä selvitys ryhmäsiirtoanomuksen perusteista sekä nimilista sisältäen syntymäajat ja sportti ID:t siirrettäväksi aiotuista pelaajista.

Ryhmäsiirto on mahdollinen myös silloin, jos perustetaan uusi joukkue alimmalle mahdolliselle sarjatasolle aikuisissa. Tällöin ryhmäsiirron edellytyksenä on se, että mikään seura ei joudu pelaajien siirtymisen takia lopettamaan minkään joukkueensa toimintaa. Tällöin ryhmäsiirto voidaan tehdä kaikista vähintään 5 pelaajan siirroista / seura.

  • Ryhmäseurasiirto hyväksytään vain erillisestä anomuksesta perusteluineen kilpailuvaliokunnalta. Anomus toimitetaan oman alueen aluepäällikölle sekä Jääkiekkoliitton sähköpostilla osoitteeseen kai.halme@finhockey.fi

1. Ryhmäsiirrot anotaan jääkiekkoliitosta perusteluineen ja nimilistoineen (sukunimi, etunimi, syntymäaika)
2. Jääkiekkoliitto tekee hyväksytystä ryhmäsiirtoanomuksesta ryhmäsiirron palvelusivuille.
3. Uusi seura käy vastaanottamassa ja maksamassa kirjaamismaksun seurasiirrosta normaalisti.

Ryhmäsiirtojen kirjaamismaksut:
- 100 € 31.8.2020 saakka
- 200 € 1.9.2020 alkaen

Seurayhteisösiirto
Ennen kauden alkua seurayhteisön junioriseura siirtää pelaajat edustusseuraan, jotka eivät ikänsä puolesta pysty enää edustamaan junioriseuraa.
- Vanha seura tekee seurayhteisösiirron ja seurasiirto siirtyy hyväksytyksi ilman uuden seuran vahvistusta
- Seurayhteisösiirto tehdään vain kerran junioriseurasta edustusseuraan.

Pelaajaliikennesopimussiirto (Huom! katso kilpailusäännöt 5.5)
- Tehdään seurojen välillä pelaajalle, joka seurojen hyväksynnällä pelaa toisessa pelaajaliikennesopimuksessa olevassa seurassa. Voidaan tehdä vain seurojen välillä, jotka ovat tehneet jääkiekkoliiton pelaajaliikennesopimuksen kaudelle 2020-2021.
- Vanha seura tekee pelaajaliikennesopimussiirron ja seurasiirto siirtyy hyväksytyksi ilman uuden seuran vahvistusta.
- Pelaajaliikennesiirron voi tehdä 14.2.2020 saakka, jos pelaaja ei ole pelannut lähtöseurassa kauden aikana, tulee hänestä tehdä normaali seurasiirto uuteen seuraan.
- Kauden jälkeen pelaajaliikennesopimuksen puitteissa siirtyneet pelaajat palautuvat lähtöseuraan
- Mikäli pelaaja palaa omaan seuraansa merkityn rajoitusajan päättymispäivää seuraavana päivänä, ei paluusta tarvitse tehdä siirtoa. Mikäli pelaaja jatkaa rajoitusajan jälkeen pelaajaliikennesopimusseurassa tai palaa ennen merkittyä rajoituspäivämäärää takaisin omaan seuraansa, tehdään paluusta omaan seuraan pelaajaliikennesopimussiirto.

Ulkomaan seurasiirto

  • Vanha seura tekee palvelusivuille pelaajasta ulkomaan seurasiirron ja valitsee uudeksi seuraksi pelaajan uuden seuran maalyhenteen sekä merkitsee ulkomaansiirrolle päättymisajan, jos pelaajan ulkomaansopimuksen päättymisaika on tiedossa.
  • Ulkomaansiirto on aina yhden pelikauden mittainen, ellei pelaajan pelaajasopimus ole useamman kauden mittainen.
  • Pelaaja voi aina halutessaan hakea vapaata ulkomaansiirtoa (Unlimited-siirto). Tällöin siirto annetaan vapaana siirtona ulkomaille, riippumatta kotimaan seuran tekemän siirron pituudesta.

Kirjaamismaksut

Kirjaamismaksu määräytyy maksuhetken mukaan.

Kirjaamismaksu maksetaan samalla, kun seura vastaan ottaa seurasiirron palvelusivuilla maksuturva-palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla.

- Siirron kirjaamismaksu 31.8. saakka (miehet ja pojat) = 50 €
- Siirron kirjaamismaksu 1.9. alkaen (miehet ja pojat) = 100 €
- Siirron kirjaamismaksu, naiset ja tytöt = 30 €
- Pelaajaliikenneseurasiirrot 2020-2021 (voi tehdä 26.8.2020 alkaen) = 10 € / kpl (laskutetaan kauden jälkeen vastaanottavalta seuralta)
- Pelaaja pelaamatta kaksi edellistä pelikautta (=ei pelipassia kahteen edelliseen kauteen tai pelaaja on pelannut kaksi täyttä pelikautta harrastesarjoissa) = 0 €

HUOM! Jos seurasiirron kirjaamismaksu maksetaan, vaikka pelaaja olisi ollut pelaamatta yli kaksi vuotta, ei siirron kirjaamismaksua palauteta.
1. Vanha seura tekee seurasiirron normaalisti palvelusivuille. HUOM uusi seura ei maksa seurasiirtoa.
2. Uusi seura tekee anomuksen/ilmoituksen jääkiekkoliittoon pelaajasta, jolla kaksi täyttä pelipassitonta kautta (sähköposti kai.halme@finhockey.fi)
3. Jääkiekkoliitto hyväksyy seurasiirron ilman kirjaamismaksua, kun pelaajalle on hankittu pelipassi uuteen seuraan kaudelle 2020-2021 (ei tarvitse enää uuden seuran toimenpiteitä).

Seurasiirron voimaantulo
Seurasiirron kirjaamismaksu pitää maksaa uuden seuran toimesta palvelusivuilla maksuturva-palvelun kautta, kun seurasiirto on uuden seuran toimesta hyväksytty.
Näin seurasiirto tulee voimaan heti maksuhetkestä ja pelaaja on edustuskelpoinen uudessa seurassa maksuhetkestä lukien, kun maksutapahtuma on oikein ohjeiden mukaan suoritettu.

Seurasiirron aloittaminen

Pelaaja tai pelaajan huoltaja (alle 18-vuotiaiden osalta) on yhteydessä pelaajan vanhaan seuraan seurasiirron aloittamiseksi. Vanha seura tekee seuran palvelusivuilla pelaajasta seurasiirron uuteen seuraan.

HUOM! Myös ulkomaansiirtopyynnöt tehdään kotimaansiirtopyyntöjen tapaan vanhan seuran toimesta. Ulkomaansiirtojen vastaanottajaksi valitaan pelaajan uuden seuran kansallisuustunnus esim. siirto Ruotsiin = uusi seura SWE.

Seurasiirron vastaanottaminen, kirjaamismaksun maksaminen ja hyväksyminen

Uusi seura vie siirtoprosessiin loppuun maksamalla seurasiirron kirjaamismaksun

  • Kun uusi seura on maksanut seurasiirron, on seurasiirto voimassa. Pelaajan saa uuden seuran joukkueen kokoonpanoon.

LISÄTIETOA LINKISSÄ: http://www.finhockey.fi/index.php/seuralle/seurasi...

YLLÄ OLEVASSA EI OLE KAIKKIA SIIRTOJA KOSKEVA INFO, JOTEN TARVITTAESSA ON SYYTÄ PEREHTYÄ EM. LINKIN TIETOIHIN.

SEURASIIRTO VG:STÄ: PYYNTÖ KIRJALLISENA SIHTEERILLE. MAKSUT JA MUUT VELVOITTEET SEURAN JA JOUKKUEEN SUUNTAAN TULEE OLLA KUNNOSSA.