Mitä kuuluu VG jalkapallolle?
JalkapalloJulkaistu: 12.02.2024 21.51

Mitä kuuluu VG jalkapallolle?

Tervehdys VG:n jalkapalloväki,

Lauantaina 3.2.2024 vietettiin VG:n toimihenkilöiden koulutus – ja virkistäytymispäivää. Ilo oli ylimmillään ja uuttakin opittiin. Nyt pyrimme tiivistämään myös sinulle, joka et paikalle päässyt, päivän infopläjäyksen.

Esittely

Mukana risteilyllä oli VG-62 ry:n puheenjohtaja Hans Österholm. Aloitimme siis luonnollisesti Hansin ja ry:n esittelyllä. Hans kiitteli jalkapalloväkeä hienosta toiminnasta ja kertoi miten hallituksen puolelta jatkossakin ollaan ilomielin apunamme niin pienissä kuin isoissa asioissa.

Ry:n esittelyn jälkeen siirryimme jalkapallojaoston esittelyyn. Jaosto on kokenut ihan viime metreillä uudistuksia ja on nyt muutoinkin uuden edessä, josta lisää alempana. Jaoston tehtäviin kuuluu mm. toimintamme kehittäminen, laadun valvominen, tiedottaminen sekä jaoston taloudesta huolehtiminen. Tällä hetkellä jaosto kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai. Mikäli sinä haluat esittää asioita jaoston käsiteltäväksi, voit ehdottaa niitä omalle joukkueenjohtajallesi eteenpäin vietäväksi.

Mitä VG-62 Jalkapallolle kuuluu?

Telmo Manninen palkattiin seuraamme päätoimiseksi vuonna 2020. Tuon jälkeen toimintaamme on laaja-alaistettu mm. pihapeliperjantailla ja perhefutiksella, joiden lisäksi lisenssitoimintamme alaisuuteen on tullut uusia pelureita ja juniorien vanhemmissa ikäluokissa joukkueet ovat jatkaneet toimintaansa aiempaa pidempään. Tällä hetkellä VG:n jalkapallotoiminnassa on vuoden aikana mukana jo yli 600 pelaajaa!! Valmentajia VG jalkapallolla on 66 hlöä ja muita toimihenkilöitä joukkueiden taustoilla mahtavat 67 hlöä. Näiden lisäksi toiminnassa on aktiivisina taustoina jalkapalloilijoidemme tärkein tuki eli kotijoukot. Toimintamme koskettaa siis hyvin suurta määrää naantalilaisia.

Koska harrastajamäärät ovat kasvaneet, niin uudistuksiakin on tarvittu ja niitä tarvitaan edelleen. Merkittävin uudistuksemme lienee toukokuussa 2023 tehty rekrytointi; Leo Tommila palkattiin akatemiapäälliköksi ja hän otti vastuulleen 2012 syntyneet ja sitä vanhemmat. Leksan myötä Telmolle on vapautunut aikaa panostaa enemmän junnujen kenttätoimintaan ja se myös näkyy ja kuuluu kentillä. Leksa on laittanut monta pyörää pyörimään ja niiden pyörittämiseen on avuksi palkattu muutakin väkeä; Erol Ates palkattiin syksyllä auttamaan VG-62 jalkapallon uuden valmennuslinjan luomisessa ja valmentajien kouluttamisessa. Merdan Mahmud on tullut B-poikien valmentajaksi, mutta tämän lisäksi hän myös tutoroi juniorijoukkueiden valmentajia. Kentällä olet saattanut nähdä myös Vitali Fomenkon, jonka B-poikien joukkue on palkannut fysiikkavalmentajakseen. Fomenko avustaa myös edustuksen ja C-junnujen fysiikkatreenien suunnittelussa.

(Kuvassa vasemmalta Telmo Manninen, Merdan Mahmud, Erol Ates, Leo Tommila ja Vitali Fomenko)

Keskustelut kaupungin kanssa

17.1.2024 jalkapallojaoston työryhmä kokoontui yhdessä kaupungin henkilöstön kanssa pohtimaan, miten voisimme parantaa yhteistyötämme. Jaostolaiset esittivät miten VG:n tarve kenttätilalle on muuttunut harrastajamäärän kasvun myötä. Pyrimme lisäksi tuomaan kaupungin tietoisuuteen, että toimintamme kentällä on erittäin laadukasta, mikäli vain saamme tarvittavat olosuhteet käyttöömme ympäri vuoden eli myös talvikaudella. Keskustelimme Karvetin kentän käytön lisäksi myös Luonnonmaan kentän käyttämisestä sekä salivuorojen tarpeestamme. Palaverin lopputuloksena sovimme, että VG jalkapallo antaa kaupungille kirjallisena oman esityksensä siitä, millainen on VG:n tarve kentille ja tämän jälkeen kartoitetaan vaihtoehdot asian ratkaisemiseksi. Ehdotus on tarkoitus toimittaa kaupungille helmikuun aikana, jotta se ehtii vuoden 2025 talousarvion suunnitteluun mukaan. Keskusteluiden keskiössä siis ensi talvikauden harjoitteluolosuhteet.

Mihin olemme matkalla?

Jaoston esittelykohdassa jo viitattiin muutoksen tuuliin. Uusina jäseninä jaostossa ovat vastikään aloittaneet Mika Pietilä, Jussi Leppänen ja Eetu Tiihonen. Joukkueenjohtajien koulutusvastaavana aloitti viime vuoden aikana Minna Laine. Minna vastaa myös seuran tiedottamisesta. Jaoston jäsenenä jatkaa Jouni Varjonen. Tehtäväalueiden vastuunjaot uusien ja vanhojen jäsenten kesken ovat työn alla. Jaoston puheenjohtajana jatkaa Karo Friman ja hänen apunaan varapuheenjohtajana aloitti tammikuussa Ulla Sippola.

Jaostolla on tällä hetkellä työn alla vision ja strategian kirkastus, johon liittyy isona osana aluillaan oleva projekti seurakäsikirjasta. Seurakäsikirja on opus, jonka tavoitteena on hahmottaa seurallemme tärkeät kokonaisuudet ja prosessit, olla konkreettinen ja käytännönläheinen ohjeistus siitä, miten me etenemme kohti visiotamme. Projektissa jaostolla on apuna Palloliiton alueellinen toiminnanohjaus.

Projektit ovat isoja ja vaativat pitkäjänteisyyttä meiltä kaikilta. Palat kyllä asettuvat kohdilleen, kun yhdessä niitä kääntelemme ja sovittelemme. Annetaan siis armoa organisaatiomme rakentumiselle ja pohditaan kukin tahollamme, miten pystyisimme itse auttamaan omilla vahvuuksillamme seuraamme eteenpäin.


Tässä oli pikainen tiivistelmä risteilystä ja katsaus VG jalkapallon menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaan. Nähdään kentillä!

[Risteilyn ryhmätyö – yhteistyössä on voimaa.]

Terveisin,

VG-62 jalkapallojaosto

P.S.

Mitä tulossa lähiaikoina?

  • VG:n perinteiselle futisleirille ilmoittautuminen alkaa helmikuussa!!
  • Junioreiden maalivahtivalmentajan pesti tulossa hakuun
  • Pihapeliperjantain vetäjän pesti tulossa hakuun
  • Seuraava valmennuskoulutus 10.3.2024
  • Uusien valmentajien starttikurssi alkaa huhtikuussa! – Ilmoittautuminen käynnissä!
  • Koulutusta uusille pelinohjaajaksi haluaville tulossa alkukeväästä!
  • Videovalmennuskoulutus valmentajille