Kotiavauksessa punainen kortti sekä kirvelevä tappio
Julkaistu: 23.04.2022 00.04

Kauden kotiavaus Karvetissa alkoi suhteellisen varovaisesti ja Piffen näytti ottavan kenttätapahtumat haltuunsa heti alussa. Kotijoukkueen otteissa oli nähtävissä myös selvää hermostuneisuutta eivätkä syötöt meinanneet millään napsahtaa kohdilleen. Kaiken lisäksi jo 9.minuutilla vierailijoiden Kajus Svanberg ampui kulmapotkusta pallon suoraan VeeGee -maaliin kaikkien hämmästykseksi pallon pomppiessa läpi pelaajarykelmän. Tuosta maalista pelin kulku onneksi muuttui aivan toisenlaiseksi kotijoukkueen ryhdistäydyttyä ja aloitettua taistelemaan jokaisesta pallosta. Riistoja alkoi syntyä solkenaan sekä hyökkäyskolmanneksella että keskikentällä. Ansaittu tasoitus syntyi 18.minuutilla kun laidallaan Jesse Kurokallio pelasi pallon yhdellä kosketuksella Lauri Lavoselle (www.myrttisenkurkut.fi) ja tämä vapautti upeasti keskeltä Samuli Mikkosen läpiajoon joka päättyi harkittuun sijoituksen maalin alakulmaan. Tasoituksesta lisää intoa saanut kotijoukkue painoi pelin nyt väkisin Piffenin kenttäpäätyyn ja johtomaali oli parikin kertaa lähellä. Taivas kuitenkin romahti kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen niskaan kun parin vuoden tauon jälkeen VeeGee -maalille saatu hätäapu Mikael Salmela pomputti helpon pallon Piffen-hyökkääjän jalkoihin ja tämän jälkeen hän joutui tarrautumaan hyökkääjän kiinni estääkseen maalin syntymisen. Valitettavasti tuo tilanne johti Salmelan punaiseen korttiin sekä vastustajan rangaistuspotkuun jonka Samir Achkir sijoitti juuri ja juuri ohi maaliin tulleen kenttäpelaaja Tomi Poikkimäen. Kuinka ollakaan niin kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut tästä vaan jatkoi kuin mitään ei olisi tapahtunut ja viitisen minuuttia ennen puoliaikaa tasoitti aivan ansaitusti ottelun 2-2:een kun toppari Antti Leppiniemi pukkasi keskeltä Lauri Lavosen antaman kulmapotkun voimalla verkon perukoille.

Toiselle jaksolle lähdettiin siis tasatilanteesta 2-2 ja puoliajalla kaikki uskoivat vielä pelin kääntyvän kotijoukkueelle miesalivoimasta huolimatta. Kylmää vettä keltapaitojen niskaan tarjoiltiin kuitenkin heti 48.minuutilla kun kulman jälkitilanteesta pallo jäi pomppimaan rangaistusalueelle ja lopulta Samir Achkir kävi törkkäämässä sen takatolpalta maaliin VeeGee-pelureiden ihmetellessä tilannetta vieressä. Kun nopeasti perään 56.minuutilla vierailijat siirtyivät jo 4-2 johtoon laidalla hyvin pelatun kuvion jälkeen Kasper Fröjdön viimeisteltyä keskeltä rangaistusaluetta kaikki uskoivat jo ottelun ratkenneen. Tässä vaiheessa valmennuskaksikko Manninen-Leppänen päätti heittää kentälle kuitenkin uusia jalkoja viimeisenä keinonaan Joni Sivulan, Aleksi Leskisen sekä Muslim Al-Ebadin myötä. Vaihdoista ei ehtinyt kulua juurikaan aikaa kun 73.minuutilla syntyikin sitten kavennus; Piffen-topparin hutipotkun ansiosta Eetu Leppänen pääsi rauhassa yksin läpi mutta epäonnistui kiertämään vastaan rynnänneen maalivahdin. Leppänen pystyi kuitenkin tyrkkäämään pallon takaa tulleelle Sivulalle joka ampui pelivälineen rangaistusalueen rajoilta tyhjään maaliin Piffen-puolustajien estelyistä huolimatta. Viimeiset parikymmentä minuutti kotijoukkue yritti vimmatusti tasoitusta riskinkin uhalla ja varsinkin lopussa paine vierailijoiden maalilla oli melkoinen vaikkakaan varsinaisia läheltä piti -tilanteita ei aikaan saatu.

Valmennuksesta ottelua kommentoi pelin jälkeen tuoreeltaan Juhani Leppänen; ”Harmittaa ihan vietävästi sillä tämä oli aivan voitettavissa ollut peli. Vajaallakin pelaten ja kenttäpelaaja maalissa emme jääneet alakynteen. Kolme ensimmäistä maalia vastustaja sai meidän karkeista virheistä. Puolustuspelin tiivistämiseen pitää nyt keskittyä tulevalla viikolla. Maalivahtien suhteen meillä on nyt hieman ongelmia ennen kuin saamme Tanilan Rikun Tampereelta takaisin ja Haapasen Santerin taas pelikuntoon. Tässä alussa ollaan nyt annettu turhaan tasoitusta vastustajille, nyt pitää alkaa ottaa myös pisteitä mukaan otteluista!”

Tällä kaudella Pizzeria UUNI palkitsee VeeGeen kotiotteluissa molempien joukkueiden pelaajista maukkaimmat suoritukset ja tällä kertaa kotijoukkueesta palkittiin toppari Santeri Nurmi sekä vierailijoista keskikentän Eemeli Elomaa. ”Ihan OK taistelu mutta tänään se ei riittänyt. Punainen kortti pelin alussa vaikeutti meidän peliämme melkoisesti”, totesi palkittu Nurmi ottelun jälkeen.

VG-62 – PIF 2 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)