Hurja taistelu kaatui lisäajan maaliin
Julkaistu: 01.10.2022 22.23

Ilman viittä avainpelaajaansa otteluun joutunut lähtemään VeeGee oli päättänyt myydä nahkansa kalliilla lauantai-iltapäivässä. Tiiviiseen puolustuspelaamiseen sekä nopeisiin vastahyökkäyksiin panostanut kotijoukkue olikin lähellä tärkeää pistettä joka kuitenkin karkasi taas kerran karmeasti viime hetkillä.

Ottelu alkoikin vahvalla kotijoukkueen otteella, kun jo alle 20 sekunnin pallo oli lähellä olla vierailija Peimarin maalissa; sauvolaismaalivahti Dhiego Peinador Bento onnistui torjua ensin Samuli Mikkosen kurkotuksen, jonka irtopalloon ensimmäisenä pääsi Muslim Al-Ebadi. ”Musun” laukauksen onnistui kuitenkin sauvolaispuolustus pelastamaan vielä maaliviivalta kulmapotkuksi. Tästä ei kulunut kuin pari minuuttia lisää niin liukkaasti varsinkin ensimmäisellä jaksolla tilanteisiin ehtinyt Mikkonen pääsi taas laukomaan noin 10 metristä mutta tälläkin kertaa sauvolaispuolustus ehti peittämään tilanteen. Kotijoukkueen hyvä alku palkittiin kuitenkin ansaitusti 11.minuutililla kun Miika ”Monsteri” Tommila kävi puskemassa takatolpalta Muslin Al-Ebadin lähettämän kulmapotkun voimalla verkon perukoille. Tommila meni tilanteeseen sellaisella voimalla, että jopa maalia jouduttiin tilanteen jälkeen asettelemaan uudelleen paikoilleen. Nopean johtomaaliin jälkeen alkoi vierailija Peimarikin vihdoin herätä otteluun. Vartin pelin jälkeen tasoitus olikin lähellä, kun jälleen hyviä otteita naantalilaisten maalissa esittänyt Jukka Hatakka pääsi juuri ja juuri pallon eteen lähitorjunnallaan ja loput hoiti toppari Santeri Nurmi lähettämällä pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Tämän jälkeen Peimari otti taitavien portugalilaisten johdolla, lisättynä keskikenttää hallinnut Alim Moundi ,pelin hallintaansa VeeGeen joutuessa vahvasti vastaanottajan rooliin pelissä. Voisi sanoa, että varsinkin jakson loppupuolella tasoitus jo roikkui ilmassa erityisesti Peimarin lukuisten kulmapotkujen kaartaessa vaarallisesti maalille. Tilanteet kuitenkin hoideltiin vielä tässä vaiheessa lähinnä maalivahti Hatakan sekä monta pääpalloa voittaneiden Tommilan, Nurmen sekä Oskari Leppäsen (kummiyritys www.maek.fi ) ansiosta. Katsomosta asti kuuluikin tyytyväinen helpotuksen huokaus vakuuttavasti koko ottelun toimineen erotuomari Aleksi Makkosen viheltäessä pilliinsä puoliajan päätteeksi.

Vaikutti siltä, että toisen jakson alkaessa Peimari oli saanut tauolla vain lisää virtaa otteisiinsa ja vierailijoiden vyörytys olikin jatkuvaa kohti VeeGee -maalia. Tasoitus näyttikin jo varmalta 56.minuutilla kun sauvolaishyökkääjä pääsi takatolpalta yrittämään putata palloa tyhjään maaliin mutta kuin ihmeen kaupalla se ohjautui ohi maalin. Pelitapahtumiin nähden vähintäänkin ansaittu tasoitus syntyi sitten hieman yli tunnin pelaamisen jälkeen kotijoukkueen puolustuksen rikottua sauvolaishyökkääjää aivan rangaistusalueen rajalla. Pallon taakse asettunut Daniel Ferreira Pires ampui pallon voimalla ohi muurin kohti maalin alakulmaa eikä maalivahti Hatakka saanut kuin hiukan kättään väliin pallon painuessa verkon perukoille. Tasoituksen jälkeen seuraavat puoli tuntia tulivat olemaan naantalilaisten selviytymistaistelua, sillä vierailijat painoivat ottelun painopisteen väkisin kotijoukkueen rangaistusalueen tuntumaan. Muutamaa läheltä piti -tilannetta lukuun ottamatta alkoi kuitenkin jo näyttää siltä, että naantalilaiset selviäisivät sauvolaisten puristuksesta ja jopa kotijoukkueen johtomaali oli lähellä pari minuuttia ennen täyttä aikaa, kun hyvän ottelun pelannut Muslim Al-Ebadi pääsi kiepauttamaan itsensä vapaaksi vasemmalla laidalla ja lähettämään pallon maalille, jossa kuitenkin etutolpalle rynnännyt Onni Ojala ohjasi pallon epäonnekseen yli maalin noin viidestä metristä. Kotijoukkueen maailma kuitenkin romahti jälleen kerran, kun kahden minuutin lisäaikaa oli pelaamatta enää 50 sekuntia. Pallo ajautui muutaman pompun kautta rangaistusalueen rajalla pelkästään syyskaudella 16 maalia tehneelle Pedro Cascalhais Diniz´lle ja tämä taituri ampui pallon neljän keltapaidan keskeltä aivan maalin oikeaan alakulmaan ohi voimattoman maalivahti Hatakan ja tulostaululle loppuluvuiksi 1-2.

Ottelun jälkeen pettynyt, toimitsijakiellossa ollutta päävalmentaja Telmo Mannista tuurannut Juhani Leppänen kommentoi ottelua seuraavasti: ”Aloitimme ottelun hyvin ja yllätimme kevätkierrokselta lähes koko ulkomaalaiskaartinsa vaihtaneen Peimarin ”housut kintuissa”. Avausmaali oli ansaittu mutta tuli kenties liian aikaisin, kun peliä katsoo näin jälkikäteen. Alusta asti näki, että tänään joka ikisen keltaisen paidan sisällä sykki VeeGee -sydän ja kaikki kentällä olleet taistelivat ja uhrautuivat minkä pystyivät. Puolustaminen oli kaiken kaikkiaan hyvää syksyllä rosteriin palanneen ”Monsteri” Tommilan johdolla. Pallollisessa pelissä olimme tänään vastustajan portugalilaisia jäljessä selvästi alkua ja aivan loppua lukuun ottamatta. Tämä oli jo viides piste, jonka menetimme aivan ottelun loppuhetkillä ja nämä menetykset voivat käydä todella kalliiksi meille. Kaikki ratkeaa sarjassa säilymisen suhteen viikon päästä lauantaina. Tuohon otteluun saamme onneksi taas mukaan ainakin pelikiellossa olleet Leppiniemen, Sivulan sekä Lehtisen. Toivottavasti saamme apuja vielä FC Ålandilta tai Paimion Hakalta sillä omissa käsissä säilyminen ei enää ole.”

Armeijan harmaista vasta syyskuussa siviiliin päässyt ja ensimmäisen 90-minuuttisen tällä kaudella pelannut Onni Ojala kommentoi lyhyesti ottelua: ” Muutamaa ihan lupaavaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta olimme koko pelin meidän päädyssä, eikä oikein päästy omaan pallolliseen peliin kiinni. Hyvää puolustamista mutta pallollinen peli oli aika kamalaa. Vastustaja oli tehokas, sai ehkä kolme laukausta kohti maalia ja teki niistä kaksi maalia.”

VeeGeen kauden viimeinen ottelu, ja samalla joukkueen päävalmentaja Telmo Mannisen ainakin toistaiseksi viimeinen ottelu joukkueen peräsimessä, pelataan lauantaina 8.10 klo 16:00 Turussa Kupittaa 5:lla TPS U23 -joukkuetta vastaan Tilanne ei oikeastaan voisi olla jännittävämpi säilymisen suhteen sillä kaksi kolmikosta ToVe (22 pistettä), TPK (20 pistettä) sekä VeeGee (19 pistettä) säilyttää sarjapaikkansa Kolmosessa myös ensi kaudeksi. ToVe kohtaa kotonaan FC Ålandin sekä TPK myös kotonaan PaiHan. Huomioitavaa on, että VeeGeellä on ylivoimaisesti paras maaliero, joka ratkaisee siis sarjasijoituksen tasapisteissä.

Pizzeria UUNI palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Miika Tommilan sekä vierailijoista Alim Moundin. Pajamäen kioskin lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni Samuli Mikkoselle.

VG-62 – Peimari UTD (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)