Maskusta Vapun viettoon mukaan kauden avauspiste
Julkaistu: 30.04.2022 00.03

Maskusta Vapun viettoon mukaan kauden avauspiste

Kauden ensimmäiseen paikallisderbyyn Maskussa lähdettiin asetelmista joissa kumpikin joukkue oli hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan. Molemmilla olikin tänään kasvojen pesun paikka. Vaikeaan maalivahtitilanteeseen VeeGee oli saanut lainattua tähän otteluun FC Interin A-nuorista maalivahti Rinor Pecin joka suoriutui illastaan mainiosti.

Ottelu alkoikin vierasjoukkue VeeGeen määrätessä tahdin ja jo 10.minuutilla aukesi koko ottelun pirteästi pelanneelle Samuli Mikkoselle loistava tilaisuus maalintekoon Eetu Leppäsen vapautettua hänet läpiajoon. Tilanteessa maskulaisten maalivahti Ville Seppänen esitti kuitenkin upean jalkatorjunnan jonka jälkeen Mikkosella oli toinenkin tilaisuus siirtää pallo maaliin mutta tälläkin kertaa huonolla menestyksellä.

VeeGeen prässi ylhäältä Maskun kenttäpuoliskolta aiheutti ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueelle suunnattomia vaikeuksia pelinrakenteluun ja Maskun tilanteet olivatkin hyviin satunnaisia eivätkä johtaneet oikein mihinkään. Valitettavasti myös vierailijoiden riistojen jälkeen lähteneet nopeat vastahyökkäykset kuivuivat monesti kokoon viimeisen syötön kilpistyessä ensimmäisen maskulaistopparin jalkaan.

Viitisen minuuttia ennen jakson loppua vierailijat olivat toistamiseen hyvin lähellä johtomaalia kun maalivahti Seppänen venyi vain vaivoin Samuel Lehtisen noin 25 metristä lähteneen tulisen vapaapotkun eteen. Pallo päätyi lopulta ruuhkasta maaliin mutta se liputettiin keltapaitojen pahaksi onneksi paitsioksi.

Toinen jakso alkoi yhtä lailla VeeGeen komennossa kuin ensimmäinenkin ja 53.minuutilla maali oli taas lähellä. Nyt vain osat vaihtuivat kun Mikkonen vapautti Leppäsen vasemmalta mutta tällä kertaa Leppäsen etukulmaan suuntautunut laukaus heilutti maaliverkkoa vain ulkopuolelta.

VeeGeen vaikein jakso ottelussa osui tunnin jälkeen kun kotijoukkue sai hyvän otteen pelistä ja vyörytti hyökkäyksiään kohti naantalilaismaalia. Koko ottelun hyvin onnistuneesta puolustuslinjasta nousi esiin tässä vaiheessa varsinkin toppari Santeri Nurmi joka katkaisi monta vaarallista maskulaisyritystä.

Ottelun viimeiselle vartille naantalilaiset vaihtoivat vielä tuoreita jalkoja kentälle ja saivat kuin saivatkin ottelun taas haltuunsa. Todellinen läheltä piti -tilanne syntyi 77.minuutilla kun jälleen kerran Mikkonen voitti juoksukilpailun ja ehti juuri tyrkätä pallon ohi vastaan rynnänneen maalivahti Seppäsen mutta vierailijoiden epäonneksi pallo lipui lähes tolppaa hipoen ohi. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla vaihtomies Onni Ojalalle avautuikin loistava tilaisuus ratkaista koko ottelu mutta tällä kertaa Ojalan kuuluisa vasuri pysähtyi maskulaisten maaliin vaihdetun Miska Suvannon syliin.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Mannisen mietteitä: ”Saimme tänään prässimme toimimaan hyvin ylhäältä asti ja saimme siirrettyä paineen Maskun kenttäpuoliskolle. Meillä olikin ottelussa huomattavasti paremmat maalipaikat. Kahden tappion jälkeen tasapelipiste oli ihan hyvä, mutta tänään olisi ollut enemmänkin otettavissa. Tänään koko puolustuslinja pelasi hyvän ottelun jonka kuninkaana hääri ”Sane” Nurmi. Myös keskikentällä Samuel Lehtinen sekä hyökkäyksessä Samuli Mikkonen pelasivat kelpo ottelun muitakaan unohtamatta.”

Masku – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)