Kauden avausvoitto toisella peräkkäisellä nollapelillä
Julkaistu: 06.05.2022 23.16

Helpottava avausvoitto rakentui pitkälti tiiviin puolustuksen, hyvän riistopelin sekä tehokkaiden vastaiskujen kautta. Tasaisen alun jälkeen ensimmäinen ennusmerkki tulevasta nähtiin jo kymmenen minuutin kohdalla kun kovasti läpi ottelun kärjessä raatanut Eetu Leppänen vapautti Samuli Mikkosen pystyjuoksuun linjan taakse mutta tällä kertaa Mikkosen nosto kimposi vielä ylärimasta maalipotkuksi. Ottelu alkoikin vähitellen tämän jälkeen kääntyä kotijoukkueelle ja helpottava avausmaali syntyikin sitten 22.minuutilla kun Paimion maalivahdin Aldin Foricin avaus tippui suoraan Muslin Al-Ebadin jalkoihin eikä ”Musu” hämmentynyt tästä vaan nosti pallon kylmän rauhallisesti noin 30 metristä tyhjään maaliin. Tämän jälkeen kotijoukkue otti täydellisen hallinnan ottelussa joka realisoitui kymmenen minuuttia edellisestä kun Oskari Leppäsen syöttö löysi oikeasta laidasta velipoika Eetun joka voitti kaksinkamppailussa paimiolaistopparin. Vanhemman Leppäsen laukaus pienestä kulmasta osui takatolppaan mutta paikalle rynnännyt Samuli Mikkonen survoi paluupallon maaliin tuplaten kotijohdon. Ensimmäinen jakso huipentui vielä minuuttia ennen taukovihellystä kun keskikentän Samuel Lehtinen vapautti pystysyötöllä Eetu Leppäsen joka ei tällä kertaa erehtynyt vaan ampui pallon vasemmallaan etukulmasta sisään ja taukojohdoksi 3-0.

Toiselle jaksolle juoksi sisuuntunut vierasjoukkue joka ottikin hienoisen hallinnan heti alkuminuuteilla keltapaitojen keskittyessä pitämään vierailijat pois maalipaikoilta. Peli pyörikin oikeastaan suurimman osan puoliajasta sekavana lähinnä keskialueella, monien harhasyöttöjen sävyttämänä. Paimiolaiset yrittivät kiitettävästi rikkoa kuparistaan mutta vaarallisille maalipaikoille heidän oli kovin vaikeaa päästä kotijoukkueen hyvin onnistuneen puolustuslinjan läpi. Maalilla tällä kertaa esiintynyt Jukka Hatakka saikin viettää kaiken kaikkiaan melko rauhallisen illan. Kotijoukkueen paras paikka maalintekoon siunaantui toppari Santeri Nurmelle jonka jatko Lehtisen kulmapotkusta viuhui kuitenkin ohi paimiolaismaalin.

Kapteeni Eetu Leppäsen kommentit tuoreeltaan ottelun jälkeen: ”Jatkettiin tänään siitä mihin viime viikolla jäätiin MaPS:n vieraana. Saatiin tehtyä tällä kertaa myös maalit, samalla kun pidettiin oma pää puhtaana. Hienoa, että pystyttiin tarjoamaan taas sankoin joukoin paikalle saapuneille katsojille vihdoin kauden eka voitto!”

Pizzeria UUNIN palkinnot molempien joukkueiden maukkaimmista suorituksista menivät tällä kertaa kotijoukkueen avausmaalin tehneelle Muslin Al-Ebadille sekä vierailijoiden Veeti Laineelle.

Lopuksi vielä mainittakoon, että kotijoukkueen kokoonpanossa debytoi varamaalivahtina vasta 14-vuotias seuran oma kasvatti Lukas Brandt. Tästä maalivahdista varmasti vielä kuullaan muutaman vuoden päästä jos intoa riittää!

VG-62 – PaiHa (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)