Huono boksin puolustaminen johti tappioon Interiä vastaan
Julkaistu: 12.05.2022 22.27

Vierailija VeeGee lähti otteluun rohkeasti viemään tilaa pois kotijoukkueen pelinrakentelulta prässäämällä tiukasti ylhäältä asti. Ensimmäinen puolituntinen mentiinkin täysin vierailijoiden tahdissa ja johtomaali oli ensimmäisen kerran lähellä jo aivan alkuminuuteilla kun Inter-pelaajan pusku oli jo menossa omaan maaliin ennen kuin maalivahti Inkeroinen sai juuri ja juuri näppinsä väliin nostaen pallon kulmapotkuksi. Jakson paras tilanne siunaantui puolen tunnin kohdalla Jesse Kurokalliolle jonka tulisen vedon rangaistusalueen sisältä peitti heittäytyvä Inter-puolustaja juuri viime hetkellä. Tämän jälkeen myös kotijoukkue alkoi pääsemään peliin mukaan ja tilanteet siirtyivätkin enemmän VeeGeen puolustusalueelle. Aivan jakson lopussa naantalilaisille tuli sysimusta kolmeminuuttinen; ensin suhteellisen vaarattomasta keskityksestä päätyrajalta pallo otti kimmokkeen Teemu Salosen ( www.tekstiilitarvike.fi ) säärisuojasta ja tippui suoraan takatolpalle hiipineen Volkan Isikin päähän ja 1-0 kotijoukkueelle. Tästä vain kahden minuutin kuluttua taas melko vaarattomasta keskityksestä pallo jäi pomppimaan naantalilaisten rangaistusalueelle ja neljän keltapaidan ihmetellessä tilannetta Sead Bajrami kävi tempaisemassa pallon yläkulmaan. Yli 40 minuuttia hienosti pelanneet keltapaidat olivat aivan vastoin kenttätapahtumia yht’äkkiä 0-2 tappiolla hyvin tuomineen Einari Sarion taukovihellyksen soidessa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue Inter tuli huomattavasti vahvemmin ja otti pelin hallinnan ainakin näennäisesti itselleen alkuminuuteista lähtien. VeeGee oli kuitenkin päättänyt myydä nahkansa kalliilla ja pisti kampoihin joka tilanteessa voittaen ison osan kaksinkamppailuista. Mitä pidemmälle ottelu eteni niin keltapaidat saivatkin käännettyä peliä yhä enemmän Interin puolustusalueelle. Paras mahdollisuus kavennukseen oli 65.minuutilla kun Eetu Leppänen pudotti Samuel Lehtisen pitkän sivurajaheiton ylösnousseen toppari Santeri Nurmen jalkoihin mutta tämän laukauksen maalivahti Inkeroinen torjui upeasti yläriman alta kulmapotkuksi. Mitä pidemmälle ottelu eteni pitkälti keskikentän taisteluna niin sitä enemmän vierailija VeeGee alkoi ottamaan riskejä. Vielä viitisen minuuttia ennen loppua oltiin lähellä kavennusta kun vasemmalta noussut Lauri Lavonen ( www.myrttisenkurkut.fi ) toimitti pallon maalille jonne se jäi pyöriskelemään odottaen jonkun keltapaidan pistävän sen maaliin mutta turhaan tälläkin kertaa… Aivan lopussa Inter oli vielä lähellä kaunistella loppunumeroita mutta naantalilaisten maalissa lainapestillä Piffenistä debytoinut Milo Kallio esitti upean lähitorjunnan jaloillaan. Kallio onkin jo kuudes VeeGeen maalilla esiintynyt pelaaja viidessä ensimmäisessä ottelussa.

Ottelun jälkeen tuoreeltaan saadut kommentit Samuel Lehtiseltä: ”Ihan hyvä ja tasainen matsi lukuun ottamatta ekan puoliajan lopun viiden minuutin mustaa hetkeä. Saatiin alkuun hyvä paine ja pari hyvää paikkaa jotka olisi vain pitänyt käyttää. Oltiin fyysisempiä ja voitettiin hyvin kaksinkamppailut mutta pallollinen anti jäi ehkä vähän normaalista tasosta.”

Myös päävalmentaja Telmo Manninen oli taiston tauottua samoilla linjoilla: ”Aloitimme ottelun pirteästi ja saimme pidettyä paineen pitkään Interin päädyssä, valitettavasti paine ei oikein konkretisoitunut tuhannen taalan paikoiksi. Jakson loppua kohden ote siirtyi Interille ja varsin kliinisesti he käyttivät vähät maalipaikkansa hyödykseen. Pelin virtaukseen nähden hieman tyly taukotulos. Toisella jaksolla Interillä oli ehkä enemmän pallollisia jaksoja mutta ajoittain saimme kuitenkin luotua painetta Interinkin maalille. Kaiken kaikkiaan hyviä jaksoja pelissä, pieni nukahdus ekan jakson loppuun ja pisteet jäi tällä kertaa Turkuun. Tällä pelillä voitamme kyllä monta joukkuetta tässä sarjassa.”

FC Inter 2 – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)