Mahalasku Pansiossa
Julkaistu: 02.06.2022 23.35

VeeGee kärsi jo neljännen peräkkäisen tappionsa sarjassa kun kotijoukkue TPK kuittasi puoliajan 0-1 vierasjohdon 2-1 kotivoitoksi Pansion Kisapuistossa.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla vierailija VeeGee hallitsi kenttätapahtumia selvästi ja olisi paremmalla viimeistelyllä voinut tehdä hyvinkin viisi maalia. Pallo liikkui välillä oikeinkin komeasti ahtaissa tiloissa ja maalipaikkoja syntyi solkenaan. Jo viidennellä minuutilla keskikentän Samuel Lehtinen pääsi väläyttämään kuuluisaa tykkiään, jonka TPK-maalivahti Veli-Heikki Maunila sai vain vaivoin torjuttua. 16.minuutilla Maunilakaan ei enää ehtinyt väliin kun Samuli Mikkonen käänsi takatolpalta pallon takaisin maalinedustalle josta ylösnoussut toppari Antti Leppiniemi kuittasi pallon voimalla sisään. Jakson aikana pallo pyöri vielä pariin kertaan maaliviivalla ja ylärimassa kun ensin Jesse Kurokallion laukaus ruuhkasta päätyi maaliviivalla seisseen puolustajan ulottuville ja aivan jakson lopulla kulman jälkitilanteessa pallo kävi ensin ylärimassa ja sitten pyöri vielä maaliviivalla ennen kuin maalivahti Maunila nappasi sen syliinsä. Maunila esitti vielä tämän jälkeen kenties hienoimman torjuntansa, kun Lehtinen lähetti kovan vapaapotkun 30 metristä maalille ja Oskari Leppänen (kummiyritys www.maek.fi ) sai hieman päätänsä väliin mutta Maunilan refleksitorjunta pelasti kotijoukkueen tauolle vain maalin tappiolla.

Toinen jakso alkoi TPK:n vahvalla rynnistyksellä ja ensimmäisellä jaksolla kaksinkamppailut ja kakkospallot pääsääntöisesti voittanut VeeGee jäi täysin jyrän alle. Ensimmäisen hyökkäyksen naantalilaiset saivat aikaan vasta 57.minuutilla kun Jesse Kurokallio ampui 20 metristä vaikean pomppupallon jonka Maunila sai kuitenkin torjuttua eteensä ja kakkospalloon rynnännyt Samuli Mikkonen pääsi kokeilemaan vielä toistamiseen Maunilan kuitenkin torjuttua senkin yrityksen kulmapotkuksi. Annetun kulmapotkun kotijoukkue purki kuitenkin onnistuneesti ja kymmenessä sekunnissa pallo olikin tilanteessa totaalisesti nukahtaneen VeeGeen omassa maalissa, kun läpiajonsa päätteeksi Andre Zaya sijoitti pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen ote siirtyi totaalisesti kotijoukkueelle ja maali suorastaan roikkui ilmassa. Toisen jakson perusteella ansaittu voittomaali syntyikin 82.minuutilla kun vaihtomies Bujar Ahmeti iski maalin edestä pallon verkon perukoille lähes identtisellä tavalla kuin ottelun avausmaalissakin Leppiniemen toimesta. Tämän jälkeen lopulta herännyt vierasjoukkue alkoi painaa palloa väkisin kohti TPK-maalia mutta huippuvaarallisille tonteille ei ikävä kyllä enää päästy.

Ottelun ehdoton hahmo oli kotijoukkueen maalivahti Veli-Heikki Maunila joka ensimmäisellä jaksolla esitti monta upeaa torjuntaa ja antoi kotijoukkueelle vielä mahdollisuuden taistella voitosta. Huomioitavaa onkin, että kolmessa viimeisessä tappiossa keltapaidat ovat päästäneet toisella jaksolla kaksi maalia ja hävinneet niiden ansiosta koko ottelun. Tänään, kuten edellisessä kotiottelussakin Pallo-Iiroja vastaan, VeeGee vielä johti ottelua tauolla. Sarjataulukon häntäpäähän jumiutuneet naantalilaiset kohtaavat seuraavaksi Åbo IFK:n tulevalla viikolla. Ottelupaikka on vielä arvoitus kun Kuparivuoren nurmen kunto ei ole ainakaan vielä ollut sellainen, että sillä olisi pystynyt pelaamaan.

TPK – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)