Helpottava kotivoitto koko joukkueen taistelulla
Julkaistu: 11.06.2022 00.02

Kauan kaivattu paluu Kuparivuorelle alkoi muutamalla taivaalta tippuneella vesipisaralla mutta päättyi helpottuneisiin karjahduksiin tuomari Ari-Petteri Finnbergin viimeisen pillinvihellyksen päätettyä ottelun helpottavaan 2-0 kotivoittoon.

Ottelu alkoi hyvin tunnustellen ja varovasti molempien joukkueiden tutustuessa kevään jäljiltä vielä kuhmuraiseen Kuparivuoren ns. nurmeen. Kumpikaan joukkue ei saanut luotua edes puolikkaita maalipaikkoja vierailija ÅIFK:n hallitessa palloa pääasiassa omalla kenttäpuoliskollaan ja kotijoukkue VeeGeen puolustaessa tarkasti hakien riistoja keskialueella.

Tänään kaiken kaikkiaan erikoistilanteissa hyvin onnistunut kotijoukkue iski ottelun avausmaalin 36.minuutilla vaarattomasta vapaapotkusta omalta kenttäpuoliskoltaan kun toppari Antti Leppiniemen pitkä ristipallo laskeutui sopivasti vasemmalle Samuel Lehtisen ulottuville ja tämän vasen jalka heilahti kuin pyövelin kirves. Seuraavaksi palloa kaivettiinkin vierailijoiden maalista kun Lehtisen tulinen laukaus löysi tiensä takakulmaan. Tilanne jäikin oikeastaan ensimmäisen puoliajan ainoaksi maalipaikaksi.

Toinen puoliaika alkoi samoissa tunnelmissa kuin ensimmäinenkin vierailijoiden kierrättäessä palloa omalla kenttäpuoliskollaan saamatta juurikaan mitään aikaiseksi. Kotijoukkue VeeGee ei kuitenkaan epäröinyt 53.minuutilla ja taas erikoistilanteesta; Lehtisen tunnetusti pitkä sivurajaheitto löysi maalilta kauden ensimmäistä ottelua avauksessa pelanneen Roni Lehmuskosken ( www.suntown.fi ) pään ja tämän jatkoon ehti ensimmäisenä ylösnoussut toppari Leppiniemi joka sai tuikattua pallon hieman onnekkaastikin maalivahti Kalliomäen jalkojen välistä maaliin!

Ottelun kulku jatkui tämän jälkeen samalla kaavalla loppuun asti ÅIFK:n panostaessa hyökkäyksiin saamatta kuitenkaan oikeastaan mitään aikaiseksi kotijoukkueen puolustaessa suurella kelta-mustalla sydämellä. Vaarallisimmat tilanteet syntyivätkin oikeastaan vierailijoiden maalille kotijoukkueen vastaiskuista viimeisen syötön kuitenkin aina hieman epäonnistuessa ja estäessä lisämaalien synnyn. Vierailijoiden vaarallisin maalipaikka syntyi pelikellon jo kierähtäessä lisäajalle pallon pyöriessä kotijoukkueen maaliviivan tuntumassa mutta tänään useampikin ukko oli valmis laittamaan kroppaa likoon ja niin siitäkin tilanteesta selvittiin.

Pelin jälkeen kotijoukkueen keskikentällä suuren määrän taklauksia jaellut ja lukuisia riistoja tehnyt Oskari Leppänen ( www.maek.fi ) kommentoi tuoreeltaan: ”Sovittiin jätkien kanssa ennen peliä, että tänään jää aivan kaikki kentälle ja otetaan kolme pistettä. Ei se aina kaunista ollut, mutta kova taistelu niin kuin sovittiin ja tärkeä kotivoitto. Loppuun vielä pakko sanoa, että Kuparivuorella on kyllä ihana pelata!”

Myös valmennustiimistä Tomi Leppiniemi oli samoilla linjoilla: ”Mielestäni voitto perustui hyvään koko joukkueen puolustamiseen. Pelaajilla oli tänään rohkeutta haastaa puolustajia hyökkäyspäässä ja oli uskallusta myös maalilaukauksiin. Hyökkäyspään pääpalloissa hyökkääjämme voittivat useita palloja. Niitä tilanteita olisi tosin voinut hyödyntää paremminkin. Saimme paljon hyviä katkoja pitkälti hyvän liikkeen johdosta. Tänään näki, että pelaajat todella halusivat voittoa.”

Pizzeria UUNI palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Antti Leppiniemen sekä vierailijoista keskikentän Mikko Valtasen. Pajamäen kioskin lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni Samuel Lehtiselle.

VG-62 – ÅIFK (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)