Tuliaisina piste  Sauvosta
Julkaistu: 18.06.2022 20.21

Tuliaisina piste Sauvosta

Ottelun tärkeys oli kaikkien tiedossa ja ehkä sen ansiosta vierailija VeeGee aloittikin ottelun todella terävästi. Jo viidennellä minuutilla pallo pyöri kotijoukkueen maaliviivalla Samuel Lehtisen oikealta lähettämän kulmapotkun jälkeen. Ote pysyi vahvasti vierailijoilla kunnes seurasi täysin musta pari minuuttinen: ensin oikeaa laitaa edennyt Peimarin ensimmäinen organisoitu hyökkäys päätyi takaviistoon lähetettyyn keskitykseen jonka paikalle rynnännyt Aki Varjonen sijoitti varmasti maaliin VeeGee-veskari Riku Tanilan käsien kautta. Tästä ei ehtinyt kulua kuin minuutti kun Peimarin pitkä sivurajaheitto päätyi taka-alueelle josta täysin yksin unohdettu Elmeri Laine latasi pallon yläriman kautta maaliin. Tässä vaiheessa kaikki näytti todella pahalta mutta onneksi keltapaitojen selkäranka ei kuitenkaan naksahtanut poikki vaikka hieman taipuikin. Takaa-ajo alkoi 23.minuutilla kun Muslin Al-Ebadi laittoi tarkan pallon linjan taakse ja sinne rynnännyt Eetu Leppänen ( kummiyritys www.maek.fi ) kaadettiin noin parissakymmenessä metrissä. Osa kentällä ja kentän laidalla odotti jo punaista mutta keltainenhan sieltä vain tuli. Pallon taakse asettunut Samuel Lehtinen ampui kuitenkin lujan vasurin maalin takakulmaa kohti ja pallo löysikin tiensä maaliin kotijoukkueen maalissa esiintyneen Julian Tuomisen käsien kautta. Tästä ei ehtinyt kulua kuin viitisen minuuttia niin ottelu oli jo tasoissa, kun nyt Lehtinen vapautti Eetu Leppäsen läpiajoon ja tämä sijoitti pallon rauhassa maalin oikeaan alakulmaan. VeeGeen rynnistys huipentui kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä kun keskikentän Oskari Leppänen ( kummiyritys www.maek.fi ) pukkasi ensin ruuhkasta pallon maalivahti Tuomisen käsien kautta ylärimaan ja siitä seuranneen irtopallon lopulta maaliin. Tässä vaiheessa epävarmasti koko ottelun viheltänyt erotuomari kuitenkin viittoili vapaapotkua kotijoukkueelle maalin sijasta. Tämän jälkeen kotijoukkue Peimari sai ensimmäistä kertaa otetta pelistä ja hallitsikin hienokseltaan jakson loppua.

Toiselle jaksolle vierailijat joutuivat pakon sanelemana tekemään yhden vaihdon kun Timo Ranta ( kummiyritys www.kultarantaresort.fi ) loukkaantui aivan ensimmäisen jakson lopulla ja hänet korvasi Jesse Kurokallio. Tämä aiheutti sen, että hyökkäyssuuntaan ensimmäisellä jaksolla vaarallinen ollut Samuel Lehtinen jouduttiin siirtämään laitapuolustajaksi. Jakso alkoi kuitenkin taas keltapaitojen johdolla, kun ensimmäisen minuutin aikana Eerik Miettinen oli ensin läpiajossa jonka maalivahti Tuominen torjui vastaantulollaan ja sen jälkeen seuraavassa tilanteessa Miettinen kävi laittamassa pallon maaliin erotuomarin kuitenkin hyläten jo toisen keltapaitojen maalin rikkeen vuoksi. Peli jatkui tämän jälkeen aaltoilevasti molempien hallintajaksoilla, kunnes hiukan tunnin jälkeen VeeGee sai tehtyä vihdoin hyväksytyn johtomaalin. Puolesta kentästä Santeri Nurmen lähettämä vapaapotku tippui Peimari-maalille jossa se kimpoili monenkin pelaajan jälkeen sopivasti Eetu Leppäselle ja tämä sijoitti sen toisella yrittämällään maaliin. Tähän huipentui jotenkin keltapaitojen takaa-ajo 0-2 tappioasemasta sillä ote alkoi siirtyä vähitellen kotijoukkueelle joka alkoi selvästi satsaamaan lisää hyökkäykseen. Peimarin näennäinen hallinta ei kuitenkaan johtanut hyviin maalipaikkoihin ennen kuin viimeisellä viidellä minuutilla heidän satsatessaan vahvasti pitkiin palloihin maalille. 85.minuutilla näytti jo pahalta kun korkeaa palloa tavoitellessaan toppari Nurmi törmäsi kotijoukkueen pelaajaan ja erotuomari Santeri Ojala näytti pallon pilkulle. Pienen torikokouksen jälkeen pallon taakse astui ex-TPS liigapelaaja Alim Moundi, jonka laukauksen maalivahti Tanila torjui kuitenkin helposti. Ottelu näytti jo päättyvän riemukkaaseen vierasvoittoon kunnes pari minuuttia lisäajalla naantalilaisten niskaan kaadettiin vielä ämpärillinen kylmää vettä. Peimarin pitkä sivurajaheitto päätyi jo toistamiseen ottelussa naantalilaisten pään kautta taka-alueelle josta Aki Varjonen sijoitti toistamiseen pallon maaliin ja loppuluvuiksi tulostaululle 3-3.

Taiston tauottua kesän lainalla Kuopion Elosta olevalta keskikentän työmyyrältä Eerik Miettiseltä irtosi pikaiset kommentit: "Kokonaisuudessa puolustimme joukkueena tiiviisti erikoistilanteita lukuun ottamatta. Varsinkin molempien puoliaikojen alkupuolella saimme aikaiseksi hyviä hyökkäyksiä. Ottelun viimeiset parikymmentä minuuttia passivoiduimme ja annoimme turhaan vastustajalle täydellisen pallonhallinnan mikä kostautuikin pahimmalla mahdollisella tavalla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa pisteputkea ja Tepsin kaatoon keskiviikkona."

Karmaisevasta lopusta huolimatta ottelussa nähtiin kuitenkin hyvääkin; nousu 0-2 tappiotilanteesta 3-2 johtoon koko joukkueen taistelun tuloksena oli parasta VeeGeetä. Sen sijaan oman boksin puolustaminen oli tänään huomattavasti huonompaa kuin mm. edellisessä ÅIFK-ottelussa. Vierailijoiden parhaana ottelussa palkittiin kahden maalin mies, kapteeni Eetu Leppänen.

Peimari UTD – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)