Kevätkierros päätökseen upealla voitolla TPS U23:sta Kuparivuorella
Julkaistu: 23.06.2022 02.02

Perjantai-illalla Kuparivuorelle oli löytänyt mukava määrä yleisöä ja se saikin nähtäväkseen melkoisen trillerin joka päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen voittoon kovan taistelun jälkeen.

Ottelun juoni tuli selväksi heti alkuminuuteista lähtien; kotijoukkue VeeGee asettui tiiviiseen puolustusasetelmaan ja etsi sopivan paikan tullen riistoja, joista olisi oiva tilaisuus lähteä nopeisiin vastaiskuihin. TPS U23 sen sijaan otti pallonhallinnan itselleen siirrellen palloa suht´ vaarattomilla alueilla oikeastaan jokaisen hyökkäyksen päättyessä keskitykseen maalille. Niissä naantalilaisten keskuspuolustus Antti Leppiniemi – Santeri Nurmi oli tänään huomattavasti paremmin katkomassa kuin edellisessä Peimari -ottelussa. Hyvää tukea he saivat tässä myös keskikentän kaksikolta Eerik Miettinen – Oskari Leppänen ( kummiyritys www.maek.fi ).

Hyvät maalipaikat ottelussa menivätkin selkeästi kotijoukkueelle ja ensimmäisen vartin aikana johtomaali oli pariinkin kertaan lähellä, kun ensin vahvasti kärjessä esiintynyt Roni Lehmuskoski (kummiyritys www.suntown.fi ) pääsi ohjaamaan maalilta mutta niukasti ohi ja sen jälkeen Antti Leppiniemen jatko Samuel Lehtisen pitkästä sivurajasta meni suoraan päin maalivahti Lauri Järvistä. Kerran myös Veegee -vahti Riku Tanila joutui esittämään parastaan torjumalla komeasti yläkulmasta vihaisen vierasjoukkueen laukauksen paristakymmenestä metristä. Jakson loppupuolella kotijoukkueen johto oli vielä hyvinkin lähellä, kun Erik Miettisen pitkän kuljetuksen jälkeen Jesse Kurokallio pääsi leikkaamaan oikealta sisälle mutta vasemman jalan laukaus meni kotikatsomon huokaillessa yläriman kautta yli.

Toinen jakso alkoi melkoisella kotijoukkueen karusellilla. Jo toisella minuutilla tuhlaajapojasta sankariksi ottelussa noussut Eetu Leppänen ( kummiyritys www.maek.fi ) niputti vierailijoiden puolustuksen oikealla ja antoi namupassin keskelle mutta epäonnekseen paikalle viilettänyt Kurokallio ampui ohi tyhjänä ammottaneen TPS-maalin. Melkein heti perään kotijoukkue sai nopean ylivoimahyökkäyksen puolesta kentästä ja Eerik Miettinen antoi pallon laitaan, josta Roni Lehmuskoski jatkoi sen maalille mutta maalille rynnännyt Eetu Leppänen ei aivan yltänyt palloon. Tästä ei ehtinyt vierähtää kuin viitisen minuuttia niin Samuel Lehtisen namupassi vasemmalta löysi nyt Leppäsen jalan mutta tällä kertaa kurotus ohjasi pallon sivuverkon väärälle puolelle. Mutta kaikki muuttui pari minuuttia edellisestä, kun Jesse Kurokallio karkasi oikealta laidalta ja lähetti tarkan syötön maalille, jonka Eetu Leppänen pääsi nyt ohjaamaan taidokkaasti maalin takakulmaan ja taululle 1-0 kotijohdon. Jouduttuaan tappiolle vierailija TPS lähti entistä voimakkaammin satsaamaan hyökkäyksiin ja hukattuaan yhden läheltä-piti tilanteen he saivatkin aikaiseksi tasoituksen 78.minuutilla kun ylösnoussut toppari Erik Holopainen pääsi helposti ohjaamaan päällään pitkän vapaapotkun keskeltä ainoan kerran ottelussa jähmettyneen VeeGee -puolustuksen. Tässä vaiheessa osa kotijoukkueen kannattajista pelkäsi jo taas kerran voiton lipsahtavan käsistä ottelun loppupuolella mutta trillerin loppu oli kuitenkin tänään onnellinen. Viitisen minuuttia TPS:n tasoituksen jälkeen hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Muslin Al-Ebadi sai maalinedustaruuhkassa pallon kuin tarjottimelle rangaistualueen rajalle ja ”Musun” tarkka vasemman jalan laukaus löysi tiensä ruuhkan läpi aivan maalin oikeaan alakulmaan! Vielä tämänkin jälkeen saivat katsojat kertaalleen sydämentykytyksiä kun maalivahti Tanila joutui venymään parhaimpaansa torjuen pallon ylänurkasta kulmapotkuksi. Tähän oikeastaan loppuivat vierailijoiden pyristelyt ja helpottavan kolmannen maaliin sai kunnian viimeistellä vaihdosta kentälle tullut kärkipelaaja Tino Soppi pukaten maalille pomppimaan jääneen irtopallon verkkoon. Maali oli Tinon ensimmäinen virallisissa otteluissa VeeGee-paidassa. Pallon maalille toimitti niin ikään vaihdosta kentälle tullut Miika Tommila joka voitti oman ilmataistelunsa 100-0.

Taistelun tauottua hyökkääjä Roni Lehmuskoski jakoi omat näkemyksensä ottelusta: ”Puolustettiin tänään vahvasti yhtenäisenä joukkueena ja saatiin pidettyä Tepsi pois vaarallisilta paikoilta. Hyviä maalipaikkoja aukesi vastaavasti meille liukuhihnalta ja numerot olisivat voineet olla meille suuremmatkin. Hieno peli joka jätkältä ja voittoisasti jatketaan ottelutauon jälkeenkin!”

Myös päävalmentaja Telmo Manninen ehti kommentoimaan tapahtumia: ”Erittäin ansaittu voitto joka on ollut tuloillaan useassa pelissä tällä kaudella. Tällä kertaa pelasimme fiksusti pelin loppuun asti vaikka TPS U23 näyttikin tasoituksesta saaneen hieman virtaa lisää. Jätkät näyttivät ettei ollut sattumaa, että tämä joukkue tuli Sauvossakin 0-2 asemasta 3-2 johtoon. Joukkueessa on teräksistä asennetta ja se näkyy. Pelirohkeus oli tänään kohdillaan ja jätkät tekivät monta hienoa hyökkäystä joista olisi voinut tulla vielä useampikin osuma. Vaihtomiehet tekivät tänään ison sisääntulon ja voi sanoa, että näin peliin pitäisikin tullakin. Tällä kertaa kolme pistettä maistuu erittäin hyvältä ja tämä olikin valmennusurani ensimmäinen voitto mustavalkoraitapaidoista joka maistuu sitäkin makoisammalta. Tästä voi hyvillä mielin lähteä kohti syyskautta.”

Pizzeria UUNI palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Santeri Nurmen sekä vierailijoista keskikentän Aapo Boströmin. Pajamäen kioskin lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni Eetu Leppäselle.

VG-62 – TPS U23 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)