Edustukselle kolmas peräkkäinen voitto Paraisilta
Julkaistu: 04.08.2022 00.15

Paraisilla nähtiin keskiviikon pimenevässä illassa ns. ”isät vastaan pojat” -ottelu, sillä kovalla asenteella kentällä painelleet keltapaidat voittivat lähes kaikki kaksinkamppailut joka puolella kenttää.

Ottelun kulku selvisi jo oikeastaan ensimmäisen 10 minuutin aikana. Nuori kotijoukkue PIF/2 piti palloa lähinnä omalla kenttäpuoliskollaan ja heti pienenkin tilaisuuden tullen vierailija VeeGee iski kiinni ja sai riistoja todella hyviltä alueilta. Vieraiden johtomaali oli lähellä kahdesti jo 10.minuutilla kun ensin Oskari Leppänen (kummiyritys www.maek.fi ) ohjasi kulman jälkitilanteesta pallon päällään vain hiukan yli Piffen-maalin ja heti perään tänään kymppipaikalla uurastanut Muslin Al-Ebadi ampui riistonsa jälkeen pallon paristakymmenestä metristä tolppaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin sitten ei enää oltu ”vain lähellä”, kun Al-Ebadi riisti taas pallon keskellä ja lähetti sen vasemmalle jonne oli noussut Timo Ranta ( www.kultarantaresort.fi ). Ranta lähetti maalille hyvän keskityksen johon maalille rynnännyt Roni Lehmuskoski ( www.suntown.fi ) ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa. Takaa tilanteeseen tullut Samuli Mikkonen kuitenkin sai ja siirsi pallon maalivahti Arnold Uschanovin estelyistä huolimatta maaliin! Maalin jälkeen pelin virtaus alkoikin siirtyä entistä enemmän paraislaisten kenttäpäätyyn ja puolen tunnin kohdalla vierasjohto tuplaantuikin komealla tavalla; Samuel Lehtinen lähetti oikealta lähes täydellisen keskityksen johon Roni Lehmuskoski liukui taka-alueella ja siirsi pallon tyylikkäästi nuottaan ja vierasjohdoksi 0-2. Aivan jakson lopussa kotijoukkue Piffen sai aikaan oikeastaan ainoa maalipaikaksi luonnehdittavan tilanteen kun pallo pyöri jonkin aikaa VeeGee-maalilla mutta tilanne saatiin onneksi siivottua kulmapotkuksi.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli sisuuntuneena ja yritti kovasti saada vielä otetta ottelusta pelaamalla palloa suoraviivaisemmin hyökkäykseen. Tänään kuitenkin puolustuslinja Ranta-Nurmi-Leppiniemi-Sivula oli täyttä rautaa johon Piffenin heiveröiset hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen. Ottelun lopullinen ratkaisu alkoikin haista jo ilmassa tunnin kohdalla, kun vasemmalle noussut Lehtinen lähetti pallon takaviistoon rangaistusalueen rajalle. Palloon ryntäsi keskikentällä vahvan ottelun pelannut Oskari Leppänen, joka tuikkasi pallon kolmen puolustajan välistä harhautuksillaan ja kiersi lopulta maalivahti Uschanovinkin liruttaen pallon tyhjään maaliin! Tässä vaiheessa Piffenin suurin into pelaamiseen alkoi kadota ja kymmenisen minuuttia ennen loppua toppari Joel Tunturi liukuikin itselleen toisen varoituksen ja samalla käskyn kentältä poistumiseen. Ulosajon jälkeen lujasti töitä tehnyt VeeGee nosti ensimmäisen kerran jalan kaasulta ja kotijoukkue sai oikeastaan parhaat maalipaikkansa sekä lopulta lohdutusmaalin kolmisen minuuttia ennen loppuvihellystä Kristoffer Lövholmin ammuttua pallon maalin keltapaitojen puolustuksen keskeltä. Kavennuksesta intoa saanut kotijoukkue painoi tämän jälkeen palloa väkisin VeeGee-maalille ja varmasti maalilla pelannut Riku Tanila joutuikin vielä kertaalleen koville nostaessaan lujan kaukolaukauksen yli riman. Seuranneesta kulmapotkusta pallo ajautui kuitenkin Al-Ebadille joka juoksi sen kanssa puoleen kenttään ja lähetti sitten hiljalleen aivan tolpan juureen vierineen laukauksen tyhjään Piffen-maaliin Uschanovin noustua ylös kulmatilanteessa.

Puolustuksen oikealla laidalla loisto-ottelun pelannut Joni Sivula kommentoi ottelun jälkeen tuoreeltaan: ”PIF hallitsi ehkä hieman enemmän palloa mutta vaarattomilla alueilla. Kaksinkamppailussa olimme tänään selvästi vahvempia. Hienoja maaleja taas tehtiin, joista kruununa ”Oskun” soolomaali. Jokainen äijä teki vakuuttavasti oman duuninsa, autettiin kaveria ja jokaisesta näkyi halu voittaa kentällä. Kolme pistettä täysin ansaitusti mukaan Naantaliin!”

Valmennustiimistä tällä kertaa Juhani Leppäsen kommentit: ”Peli meni täysin käsikirjoituksen mukaan. Ennen ottelua oli puhetta, että annetaan sopivasti painetta Piffenin toppareille, ollaan vahvoja kaksinkamppailuissa ja tehdään riistot hyvillä alueilla keskellä. Tiesimme, että Piffen oli tehnyt melko paljon maaleja sarjassa mutta myös päästänyt paljon. Siksi panostimme myös virheettömään puolustamiseen, sillä uskoimme, että maaleja saisimme kyllä jonkun tehtyä. Alkulämmittelyssä tippui vielä kapteeni Eetu Leppänen pois rosterista alaraajavamman vuoksi mutta tänään Roni Lehmuskoski teki kärjessä töitä kahden miehen edestä. Hienoa, että Roni sai vihdoin maalitilinsä auki. Toivottavasti ketsuppipullo aukesi nyt!”

PIF 2 – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)