Perjantaina odotettavissa rymistelyä ja rock 'n rollia
Miehet edustusjoukkueJulkaistu: 10.08.2022 21.00

Perjantaina odotettavissa rymistelyä ja rock 'n rollia

VG:n 60-vuotis juhlavuosi huipentuu jalkapallon osalta tulevana viikonloppuna perjantain Masku -otteluun sekä lauantain VeeGee -festareihin. Perjantaina paikalle on kutsuttu kaikki seuran juniorifutaajat ja yhteistyökumppanimme Kiitäjät Oy, Ravintola SunTown sekä Pajamäen kioski ovat omalta osaltaan mahdollistaneet kaikille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Perjantaina onkin odotettavissa varmasti kauden ennätysyleisöä Kuparivuorelle. Yleisöä pyydetäänkin tulemaan paikalle hyvissä ajoin, sillä ennen ottelun alkua tullaan palkitsemaan taas kolme ansioitunutta VG-futaria viime vuoden jatkumona. Perjantaina tuon kunnian saavat Leo Tommila, Jukka Saari sekä Mika Vainio. Perinnehän alkoi viime vuonna, jolloin palkittavina olivat Antti Koiranen, Karo Kymäläinen, Jussi Sipponen sekä Kalle Salo.

VeeGee lähtee otteluun sarjan kuudennelta sijalta voitettuaan viidestä viimeisimmästä ottelusta neljä yhden päätyttyä tasapeliin. Sarjan keskikastissa erot ovat kuitenkin pieniä ja kymmenentenä tällä hetkellä oleva Masku tappelee varmastikin vielä samoista sijoista naantalilaisten kanssa. Maskun viimeisin voitto on toukokuulta, joten tämä lienee juuri se ottelu, jossa he haluavat kääntää kurssinsa.

Kesätauon jälkeen VeeGee on heilutellut kahdessa ottelussa vastustajan maaliverkkoja yhteensä kahdeksan kertaa. Toivottavasti tuo vire jatkuu perjantainakin. Maalit ovat jakautuneet suht´ tasaisesti kaudella, sillä eniten maaliverkkoja pöllyttänyt pelaaja, joukkueen kapteeni Eetu Leppänen on iskenyt toistaiseksi viisi maalia. Neljään ovat yltäneet laidan pikakiituri Samuli Mikkonen sekä luotettava toppari Antti Leppiniemi. Kolmen maalin miehiä ovat toistaiseksi kanuunamaisen laukauksen omaava Samuel Lehtinen sekä täksi kaudeksi joukkueeseen Nelosen Turun Weikoista liittynyt Muslim Al-Ebadi.

Mutta mitä tuumii tulevasta ottelusta päävalmentaja Telmo Manninen?

”Odotan, että ottelusta tulee erittäin hieno ja tulinen kamppailu, paikallispeleissä on aina erilaista energiaa. Näitä pelejä ei vaan voi hävitä ja panokset ovat myös kohdillaan. Tilanteisiin mennään eikä meinata ja tuskin pieneltä suulliselta psyykkaamiseltakaan voidaan välttyä. Masku tietysti haluaa pilata VG:n juhlapelin tunnelman mutta sitä ei voida sallia. Sarjasijoitus heillä on mitä on mutta sillä ei ole näissä peleissä mitään merkitystä. Jos pelkkää sarjataulukkoa tuijottaa niin tukka lähtee ja turpiin tulee. Rakkaalta naapurilta pisteet maistuvat jollain tavalla maukkaammilta ja ovat täysin otettavissa, jos pystymme pitämään pelissä saman tason yllä kuin aiemmissa peleissä eikä lähdetä leijumaan.

Maskulla on kokemusta ja taitoa sekä hyvää erikoistilanneosaamista Niclas Forssin johdolla. Yleensä pallot tulevat millimetrin tarkasti sinne kuin pitääkin. Masku ajoittain myös liikuttelee pelivälinettä ihan näyttävästi, toki tulemme tekemään sen heille hankalaksi. Valitettavasti pelikiellossa varoitustilin täyttymisen vuoksi juuri tässä pelissä ovat erittäin hyvin viime ottelussa pelanneet Oskari Leppänen kummiyritys ( www.maek.fi ) ja Roni Lehmuskoski ( www.suntown.fi ). Odotetun paluun tehnee yleisön suosikki Miika ”Monsteri” Tommila, joka tuo varmasti meidän omaa pelotetta erikoistilanteisiin.

Meillä on viime peleissä alkanut tulla onnistumisia laajalla rintamalla ja olemme pystyneet pelaaman hyviä ysikymppisiä ja uskon, että jätkät kaivavat kotiyleisön edessä lisää paukkuja reisiin niin että juoksemme Maskulta jalat alta.”

Otteluisäntänä toimii Kiitäjät Oy ( www.kiitajat.fi ), pallopoikina VG-62:n vuonna 2011 syntyneet pojat ja herkulliset leivonnaiset puoliajalla tarjoaa Pian Pakari ( www.piapakari.com ).

Ottelun päätyttyä UUNI Pizzeria ( www.uunipizzeria.fi ) palkitsee taas molempien joukkueiden parhaat pelaajat pizzalahjakorteilla sekä nyt Kuparivuoren otteluissa myös Pajamäen kioski ( www.pajamäenkioski.fi ) palkitsee kotijoukkueen sykähdyttävimmän suorituksen wingseillä.

Ottelun jälkeen kausikortilla UUNIN pizzat -10% sekä Ravintola SunTownista klo 22 asti kaikki hanajuomat Happy Hour -hintaan!