Naantalilaista futiskulttuuria, upea tapahtuma Kuparivuorella!
Miehet edustusjoukkueJulkaistu: 12.08.2022 23.14

Naantalilaista futiskulttuuria, upea tapahtuma Kuparivuorella!

Perjantai-illassa olivat lähes kaikki palaset kohdillaan; upea sää, katsomossa useampi sata katsojaa kannustamassa kotijoukkuetta, veegeeläisten futissankareiden palkitseminen ja kaiken kaikkiaan valtavan upea tapahtuma… ainoastaan Kuparivuoren nurmen katastrofaalinen kunto sekä vastustaja Maskun voitto jäivät kaivelemaan hampaankoloon illasta.

Peli potkaistiin muutaman minuutin myöhässä käyntiin, kun tällä kertaa palkitut futissankarit Leo Tommila, Jukka Saari sekä Mika Vainio olivat saaneet kukin oman plakaatin kainaloonsa. Ottelun alku potkiskeltiin puolin ja toisin melko hermostuneissa merkeissä pallon polttaessa molempien lapikkaissa. Kentällä kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan periksi ja peli muodostuikin kaiken kaikkiaan melko fyysiseksi taisteluksi. Kumpikaan joukkue ei vaarallisilla maalipaikoilla juurikaan päässyt mässäilemään ensimmäisellä jaksolla vaikkakin ottelun ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt maali päivänvalon näkikin. Kun pelikellossa oli 21 minuuttia niin kotijoukkueen huolimattomasti pelattu tilanne omalla puolustusalueella johti siihen, että vierailija Masku sai toimitettua pallon pelialueen kulmasta maalille, jonne Niclas Forss ryntäsi ja tykitti pelivälineen komeasti rangaistusalueen rajamailta maalin oikeaan yläkulmaan ohi tyhjää haroneen VeeGee-vahti Jukka Hatakan. Kotijoukkue toipui kuiteinkin takaiskusta nopeasti ja jakson loppupuoli kuluikin VeeGee -merkkisesti. Parhaat, puolittaiseksi jäänet maalipaikat, siunaantuivat Samuel Lehtiselle mutta tänään ”Sampan” ruuti oli valitettavasti märkää.

Myös toinen jakso alkoi kotijoukkueen hienoisesti hallitessa tapahtumia kentällä ja 52.minuutilla syntyikin oikeastaan VeeGeen paras maalipaikka koko ottelussa. Kärjen Tino Soppi voitti kaksinkamppailunsa keskikentällä ja tarjoili pallon oikealle laidalle Teemu Saloselle ( kummiyritys www.tekstiilitarvike.fi ) jonka hyvän laukauksen etukulmaan maskulaisten maalivahti Henri Forsström torjui kuitenkin kulmapotkuksi. Toinen jakso oli kokonaisuudessaan ehkä vielä rikkonaisempi kuin ensimmäinen maskulaisten aloitettua vaihtorulettinsa ja käytettyä hyväkseen kaikki tilaisuudet ajan pelaamiseen pois kellosta. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin kotijoukkue oli pakotettu ottamaan lisää riskejä, joista vastaavasti Masku sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, joissa se oli jo lähellä ratkaista ottelun toisella maalillaan. Kotijoukkueen kirivaihe jäi puolestaan tällä kertaa vähän vajaaksi eikä tasoitus valitettavasti ollut edes lähellä lopussa muutamasta hyvästä hässäkästä huolimatta maskulaisten maalilla. Kaiken kaikkiaan kirvelevä tappio tässä paikalliskamppailussa, josta odotettiin paljon.

Kukapa olisi parempi kommentoimaan tätä 60-vuotis juhlaottelua kuin 209 ottelun mies Timo ”Pokki” Ranta: ”Oli tosi hienoa, että katsojia oli saapunut runsaasti paikalle ja juniorit jaksoivat kannustaa läpi ottelun. Harmi kyllä katsojille oli tänään tarjolla aika rikkonaista peliä eikä kumpikaan joukkue saanut luotua kovin montaa maalipaikkaa. Forssin viimeistely oli hieno eikä sille edes Jukka mahtanut mitään. Ei oikein saatu sitä viimeistä vaihdetta päälle ja se riitti Maskulle tänään.”

Pitkälti samoilla linjoilla oli myös VeeGee-valmennuksesta tällä kertaa Juhani Leppänen. ”Kuparivuorella vietettiin tänään kerrassaan upeaa futis-iltaa. Yleisöä oli mahtavasti ja se eli pelisssä mukana. ISO, ISO kiitos kaikille paikalla olleille. Ihan kuin Naantalissa olisi pieni futis-buumi tuloillaan. Itse pelissä meillä jäi vähän piippuun. Iso vaikutus oli toki poissaolijoilla. Meillä ei rosteri oikein kestä sitä, että Riku, Oskari, Eetu ja Roni olivat poissa rivistä. Toki kaikki onnistuivat tänään mielestäni ihan kiitettävästi. Maskun voittomaali jäi harmittamaan, sillä tilannetta edelsi meidän huolimaton pelaaminen ja tilanne oltaisiin voitu purkaa pari-kolme kertaa ennen kuin tuli pallonmenetys. Peli muodostui melko fyysiseksi, olihan kyseessä paikalliskamppailu. Kuparivuoren kentän käsittämättömän surkea kunto on häpeäksi tällä hetkellä. Tuolla alustalla maata pitkin pelaaminen on aina riski. Lopussa emme saaneet kunnon kirivaihetta päälle, vaikka muutaman hässäkän saimme aikaiseksi lähinnä erikoistilanteista. Keskitykset puuttuivat, enemmän olisi tarvinnut lopussa toimittaa palloa ”Monsteri” Tommilan päähän.”

Pizzeria UUNI palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Samuel Lehtisen sekä vierailijoista Niclas Forssin. Pajamäen kioskin lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni Muslim Al-Ebadille.

VG-62 – Masku (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)