Tappio TPK:lle "ohipelissä"
Julkaistu: 17.09.2022 00.55

Kauden tähän mennessä tärkeimmässä ottelussa VeeGeelle sattui todellinen ”ohipeli” vastustaja TPK:n vietyä helpon vierasvoiton 0-2 lukemin.

Ottelun alku mentiin kuoppaisella ja sateen liukastamalla Kuparivuoren nurmella vauhdikkaasti päästä päähän. Ensimmäiseen neljään minuuttiin verkko olisi voinut heilua jo molemmissa päädyissä, kun ensin VeeGee -maalilla Jukka Hatakka esitti todellisen paraatipelastuksen nollaamalla TPK-pelaajan läpiajossa ja heti seuraavasta kotijoukkueen hyökkäyksestä seuranneesta kulmapotkusta Miika Tommila ohjasi pallon yli maalin lähietäisyydeltä. Pitkään ilman voittoja pelanneille joukkueille tärkeän avausmaalin sai aikaiseksi vierailija TPK kun, kotijoukkueen karmivasta pallonmenetyksestä keskialueella onnistuivat vierailijat vapauttamaan Zachary Lee Shermanin läpiajoon eikä tämä erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti takakulmaan ohi puolittain vastaan rynnänneen maalivahti Hatakan. Vierailijat saivatkin tästä hengen päälle vastaavasti kotijoukkueen jäädessä kaksinkamppailuissa alakynteen oikeastaan kentän joka puolella. Parikymmenen minuutin kohdalla Hatakka maalillaan piti vielä pintansa nappaamalla upean tupla-torjunnan mutta 27.minuutilla hänkään ei voinut enää mitään kun Andre Zaya pääsi estelyistä huolimatta pujahtamaan oikealta päätyrajaa pitkin maalille ja ampumaan pallon etukulmasta sisään. Siinnä vaiheessa vuori alkoi kasvaa kilometrin korkuiseksi kiivettäväksi kotijoukkueelle. Jakson loppu sujui huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä turkulaisten alkaessa ottaa vauhtia pois pelistä ja VeeGeen oikeastaan alistuessa kohtaloonsa. Ainoastaan laidan Samuel Lehtisen laukaus noin paristakymmenestä metristä oli ainoa tilanne, jossa katsomo pyyhki unihiekkaa silmistään ja TPK-maalivahti Veli-Heikki Maunila joutui torjuntatöihin.

Toiselle jaksolle VeeGee teki pari vaihtoa, kun kentälle tulivat tuomaan tuoreita jalkoja Samuli Mikkonen sekä Lauri Lavonen ( kummiyritys www.myrttisenkurkut.fi ). Hetken näyttikin jo siltä, että kotijoukkue saisi otteen pelistä ja alkaisi tosissaan kiriä vierasjohtoa kiinni. Tässä vaiheessa kokeneet turkulaiset kuitenkin puolustivat tarkasti omaa maaliaan ja tappoivat naantalilaisten momentumin. Pakonomaisesta yrittämisestä johtuen eivät keltapaidat onnistuneet oikeastaan koko jakson aikana saamaan kuin joitain puolittaisia maalipaikkoja. Ensimmäinen niistä olisi vielä voinut ehkä kääntääkin pelin, kun Roni Lehmuskoski ( www.suntown.fi ) ampui pallon komeasti suoraan ilmasta maalin takakulmaan Antti Leppiniemen keskityksestä. Kaikkien hämmästykseksi avustan erotuomarin lippu nousi kuitenkin pystyyn, vaikka tilanne ei ollut lähelläkään paitsiota. Ottelun loppua kohden kotijoukkueen yrittäessä hakea kovasti kavennusmaalia pääsi TPK muutamaan vaaralliseen vastaiskuun, joista he olisivat hyvinkin voineet vielä kaunistella loppulukuja. Myös kotijoukkueella oli vielä lopussa mahdollisuus maalintekoon mutta maalivahti Maunila torjui Tino Sopin ampuman vaarallisen vapaapotkun juuri ja juuri. Lopun puhuttavin tilanne tapahtui 85.minuutilla kun VeeGee-puolustaja Joni Sivula törmäsi pallontavoittelutilanteessa yhteen TPK:n pelaajan kanssa ja molemmat kaatuivat maahan tilanteessa. Molemmin puolin hyvin epäselvässä tilanteessa erotuomari näki kuitenkin vain Sivulan rikkoneen tapahtumassa ja nosti kaikkien yllätykseksi tälle suoran punaisen kortin. Tämän johdosta Sivula joutuu valitettavasti huilaamaan kaksi seuraavaa peliä.

Ottelun jälkeen kauden ensimmäisen koko 90 minuuttisen pelannut Miika Tommila kommentoi tuoreeltaan: ”Tänään meillä jäi taisteluhenki pelkän puheen tasolle ja seurattiin kentällä vierestä, kun kaveri teki töitä ja halusi voittaa enemmän. Hirveästi ei jäänyt jossiteltavaa. Joukkueella on vaikea vaihe tällä hetkellä mutta jotenkin pitäisi saada käännettyä tämäkin vaihe vielä voimaksi kentällä ja kopissa.”

Hetken hengähdettyään myös valmennuksesta saatiin kommentit Juhani Leppäsen suulla: ”Tämä oli sarjatilanteen kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu, joka vastustajan nopean avausmaalin jälkeen meni meiltä väkisin puurtamiseksi. TPK oli tuon jälkeen parempi kaikilla osa-alueilla. Se puolusti paremmin, voitti kakkospallot, hyökkäsi vaarallisemmin ja halusi voittoa enemmän. Meillä vastaavasti etäisyydet kasvoivat liian suuriksi ja siksi olimme aina myöhässä emmekä ehtineet kakkospalloihin. Kaiken lisäksi päästimme ensimmäisen maalin kurittomasti juurikin tilanteesta mistä puhuimme ennen ottelua. Meillä on nyt kuudesta edellisestä pelistä tasuri ja viisi tappiota. Vähäinenkin itseluottamus rapisee pelaajilta, kun vastustaja tekee avausmaalin. Tulevalla viikolla pitää treeneissä löytää iloisuus, tekemisen meininki ja taistelutahto takaisin. Meidän pitää alkaa taistelemaan peleissä henkemme edestä. Kevätkierroksella otimme vastaavista jäljellä olevista peleistä (ÅIFK, Peimari ja TPS U23) seitsemän pistettä. Sillä määrällä säilyisimme sarjassa varmasti!”

Pizzeria UUNI palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Muslim Al-Ebadin sekä vierailijoista Zachary Lee Shermanin. Pajamäen kioskin lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni Miika Tommilalle.

VG-62 – TPK (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)