P13 Liigan avaus FC Honka - VG-62
Julkaistu: 13.09.2021 13.17

Historian havinaa oli ilmassa sumuisena lauantai-iltana viime viikonloppuna Tapiolan Urheilupuistossa Espoossa, kun FC Honka ja VG-62 kohtasivat P13 Liiga Etelän ottelussa, sillä kyseessä oli tiettävästi naantalilaisen juniorijalkapallon ensimmäinen ottelu valtakunnallisella liigatasolla.

Uutta sarjatasoa ei kauaa ihmetelty, sillä vain 35 sekunnin pelin jälkeen pallo oli Hongan maalissa. Valtteri Riionheimo iski kiinni Hongan pakin löysään syöttöön, karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon takakulmaan. Näin oli VG:n ensimmäinen liigamaali nähnyt päivänvalon.

Ensimmäinen jakso oli lievää Hongan pallonhallintaa, mutta suurempaa hätää ei VG:n puolustuksella kuitenkaan ollut, vaikka topparit Oliver Hauninen ja Viljami Kemppi saivatkin olla jatkuvasti varuillaan läpisyöttöyritysten kanssa. Läpisyöttöjä haki myös VG ja jakson puolivälissä Jeri Kankaristo pääsikin karkuun Hongan puolustukselta, mutta joutui maalivahdin jyräämäksi. Kaikkien yllätykseksi erotuomari ei kuitenkaan näyttänyt Hongan maalivahdille punaista eikä keltaistakaan korttia, vaan tuloksena oli ainoastaan VG:n vapaapotku. Jatkossa pallo pyöri pääosin keskikentän tuntumassa, mutta 25 minuutin kohdalla VG:n maalille syntyi ruuhka, jonka lopputuloksena Honka sai survottua kieltämättä ansaitsemansa tasoitusmaalin. Anton Virtanen sai vielä jakson lopussa tilaisuuden johtomaalin tekemiseen Hongan maalivahdin seikkailtua ulkona maalista, mutta ”Antsan” nosto meni pallonmitan verran ohi maalin.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli erittäin päättäväisesti ja onnistui tekemään VG:n pelinrakentelusta vaikeaa. VG:n hyökkäykset jäivät vähiin Hongan prässätessä ja liikutellessa palloa näppärästi keskikentällä, mutta takuuvarmoja torjuntoja muutaman gamesaverin ohella esittänyt Anton ”Bekkis” Bäckman tuntui jälleen kerran olevan ohittamaton este vastustajan hyökkääjille. Ottelun loppua kohden sumu laskeutui kentälle ja tunnelma tuntui samalla tiivistyvän joukkueiden vaihtopenkeilläkin, kun tilanne oli sitkeästi tasan 1-1. Tämä jäi myös lopputulokseksi ja niinpä arvokas tasapelipiste lähti mukaan kotimatkalle Naantaliin.

Liiga jatkuu tulevana lauantaina klo 11.30 Karvetissa ensimmäisellä kotiottelulla, jossa vastassa on SalPa. Tervetuloa nauttimaan liigafutiksesta!